Skriv början av artikeln om Dulux 80W

Nyckelord: Dulux 80W

Inlägg med Dulux 80W som nyckelord.

Detta är vad som händer när man inte kopplar upp sina lampor som man skall göra... de dör i förtid. Så efter ungefär ett och ett halvt år var jag tvungen att bygga om mina fyra Dulux 80W armaturer till svalskåpet. Jag kan fortfarande inte hitta några fabrikstillverkade armaturer för dessa lampor, och jag fattar verkligen inte varför?!? Så mina armaturer är egendesignade hemmabyggen, därför var det kanske inte helt överraskande att något kunde gå fel, he he. Men ursprungligen fick jag rådet att kila fast elkablarna i spåren på toppen av drivdonen (vilket jag alltid tyckte var lite konstigt eftersom de inte verkar få väldigt bra kontakt där...) men de skulle tydligen gå i hålen på undersidan istället. Så, nu fick jag byta ut både lamphållare (lyckligtvis inte särskilt dyra) och lamporna samtidigt som jag drog nya kablar, korrekta kablar och rätt dragna denna gången.... Alla lampor är nu igång igen och det ser ut som ett solarium i orkidérummet... Mer bilder om hur man gör på bloggen.

Nyckelord: Dulux 80W

7/1 -12

Hej Karma,

Det var tur inget värre hände än att du brände drivdonen och ljuskällorna. Den första installationen var ärligt talat hårresande farlig.
Men jag måste ändå säga att man som lekman inte får koppla ihop eller installera såna här saker. Och gör man det ska man vara medveten om att alla försäkringar slutar gälla om något skulle inträffa.

Jag skulle råda dig till att ordna en ordentlig dragavlastning för primäranslutningen, kapsla in kablage på sekundärsidan (mellan drivdon och lamphållare) med kabelkanal eller dylikt och framförallt se till att sekundärkablar inte går naket över en skarp metallkant som man ser på bloggen.

Och visst finns det färdiga armaturer att köpa

Mvh / Micke

7/1 -12

Tack för dina goda råd Micke. Jag har faktiskt en ganska basic dragavlastning för primäranslutningen redan, men det syns inte på bild (buntband fäst i aluminiumramen). Kablarna går inte över några skarpa metallkanter, alla kanter på reflektorn har jag böjt bak så att det blir som en mjukare rullad kant som inte kan skada kablarna. Men det kan nog inte skada att kapsla in dem också, kabelkanal har jag hemma och kan fixa i morgon. PS! På den gamla installationen var alla kablar täckte ordentligt med elektrisk tejp, så det var inga exponerade kablar någonstans. Drivdonen är också OK, behövde bara byta lampor och hållare. Förresten, var hittar du färdiga armaturer?

7/1 -12

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.