Skriv början av artikeln om Dtps. Black Bird

Nyckelord: Dtps. Black Bird

Inlägg med Dtps. Black Bird som nyckelord.

Jag kan ärligt säga att jag var tveksam till att ta del av Lucke-beställningen som Orkidéhuset anordnade nyligen, då jag haft rätt så blandade erfarenheter av Luckes plantor. Men jag är oerhört glad att jag gick med nu, tack för en väl ordnad beställning!

Som utlovat kom Dtps. Black Bird med en blomstängel, men den riktiga överraskningen var Phal. I-Hsin Salmon Copper Star, som kom med två stänglar med knopp och med en tredje som blommat över men inte lagt ner verksamheten för det Det var ett fint plåster på såret, då Schwerter hade sålt slut sin då jag beställde en nu i sommar.

Jag beställde även en blomstor Phal. Silbergrube x lindenii som stod lite vingligare i krukan än de andra två. Jag hoppas innerligt att den blir vackert stripig den dagen då den blommar!

Nyckelord: Phal. Silbergrube x lindenii, Dtps. Black Bird, Phal. I-Hsin Salmon Copper Star

27/8 -13

Jag är rätt så nöjd med alla mina plantor därifrån, hade två som var i medel skick men 3 som var jättefina och de har växt på bra under sommaren. Låter ju fint att de ser bra ut nu också, har beställt 4 plantor så jag hoppas de kommer snart de med

Jag köpte Dtps Black Bird i sambeställningen från Lucke i våras och den är otroligt blomvillig. Har blommat sedan den kom till mig i mitten av april. Den har nu två blommande långa stänglar som sätter nya knoppar hela tiden och en tredje är på gång! Visade bild på den här på OP för ett tag sedan!
Phal Copper Star har jag också och den har några år på nacken och kommer också från Peter. Den har i år blivit riktigt blomvillig. Var nyligen färdigblommad på en stängel och direkt kommer två nya plus knoppar på den överblommade stängeln.
Hoppas dina två blir lika blomvilliga som mina!!
Väntar också på leverans, dvs två Phallar occh en Dend Victoria reginae!

27/8 -13

Mina vårblommor från sambeställningen var jättefina och blomvilliga, så idag var jag till VÅS och hämtade två Cattleyor, två Dracula (mina första!!) och en söt liten lobbii-nopsis från OH's Luckebeställning . Ska bli jättespännande att se utvecklingen hos dessa!

27/8 -13

De ser fina ut. Var med i sambeställningen i våras och är nöjd med plantorna. `Schwarze Madonna`har producerat ett nytt skott, väntar bara att den ska göra en stängel också. Hoppas hoppas.

27/8 -13

Det var roligt att så många har bra erfarenheter av dem
Nenne, det var delvis för bilderna du la upp som jag beställde Dtps. Black Bird, en mörk sort som dessutom är blomvillig måste jag ju ha
Har läst att Copper Star kan blomma på fint när plantan är väletablerad, och det verkar denna absolut vara!

stella, jag satt en bra stund och övervägde att beställa en Schwarze Madonna, men två har tynat bort för mig, så det blir inte ett tredje försök än på ett tag...blir spännande att se din blomning sedan!

27/8 -13

Ja min 'Schwarze Madonna' dog den med, suck efter att ha skött den som ett spädbarn i ett halv år... Tröstade mig med en P. Pinoccio som är betydligt mindre kinkig Hoppas det går vägen för dig stella!

28/8 -13

Jag köpte bara två och har nu så fullt att det inte finns plats för fler. Plantorna var stora och fina. Jag köpte en Den Rainbow Dancer och Ascda (Orapin x Blue Boy) Blue Ink tror jag den heter. Det blir spännande då de kommer att blomma.

28/8 -13

Mina 4 kom idag. Dtps. Tzu Chiang Sapphire och P. Corning's Violet med stänglar, Lc. Cariad's Mini-Quinee 'Angel Kiss' med två nya bulber på tillväxt och en L. tenebrosa som har 2 år till BS. Mycket nöjd på skicket på plantorna, tack Peter Göttfert för en som vanligt väldigt smidig och trevlig affär

29/8 -13

Alltid kul när det kommer stänglar! Dtps. Tzu Chiang Sapphire har blommat flitigt här sedan april/maj tror jag, är på sina sista 3 blommor/knoppar nu Så det är en goding du fått hem, elcatania.

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.