Skriv början av artikeln om Drosera capensis & Dionaea muscipula

Nyckelord: Drosera capensis & Dionaea muscipula

Inlägg med Drosera capensis & Dionaea muscipula som nyckelord.

31/1 -09

+ 2/4 -09

31/1: Skåp bygge...

Nu har all inredning blivit klar, redo för lite orkideer att flytta in. Det var tänkt att jag skall hänga en del på sidorna och bakväggen med krukor på botten... Skall bara kolla hur varmt det blir efter ett tag med den keramiklampan (60W). Skaffade lite köttätare som skall få flytta in i nano skåpet och detta nya skåpet och knapra på lite små flugor... Två Drosera capensis och en ny Dionaea muscipula.

Vivarium buildDrosera capensis & Dionaea muscipula

Nyckelord: Drosera capensis & Dionaea muscipula, Skåp bygge

31/1 -09

Oroväckande välordnat..... Fast imponerande samtidigt.
Är dock skeptisk till värmelampan (fortfarande).

31/1 -09

snyggt valkyrie

31/1 -09

Ser fint ut ... skall bli roligt att få se det färdigt med växter
Med tanke på att du skall ha det stående i ett lite kallare utrymme, med uppvärmning i burken om dagarna och ett vattenbad nertill.
Så kommer det bli en väldigt hög luftfuktighet, så jag skulle avråda från att ha electrisk utrustning i burken för din egen säkerhet... för det kommer förmodligen att rinna av fukt på det mesta inne i burken !.

31/1 -09

Nämen ååhhh gallret är precis ett sånt som jag behöver! Var har du hittat det????

31/1 -09

Skall bli spännande och se hur det kommer bli. Men det blir ett rent varmskåp då? Är värmelampan kopplad till en termostat? Kan ju bli väldigt varmt snabbt. Men fick du inte med en värmematta när du köpte skåpet...kanske den funkar?

31/1 -09

Ser proffsigt ut!! KUL!

31/1 -09

woow får mig att skämmas för mina hembyggen
ser ut som något som skulle passa i ett laboratorie, ja attans den orkideen som inte blommar o trivs där!
Lycka till

1/2 -09

Snyggt!
Karma, liksom Monica är jag nyfiken på vad det är för galler som du har hittat. Jag behöver också ett galler till mitt nya skåp.

1/2 -09

Tack så mycket allihop! ... och tribo inte har du något att skämmas över... jag skulle gärna ha din mysiga skåpshörna hemma, morgonkaffe med utsikt över mount masdevallia....

Värmelampan är ett experiment, men hittills är jag faktiskt nöjd. Köpte en 150W först men oj vad den blev varm fort... bytte till en 60W och den drog upp värmen till 28,5 grader i skåpet i går kväll efter ca 4 timmar på. Lampan stängs av med ljuset på natten och temp gick ner till 17 grader. Jag har ingen termostat ännu, får hålla koll manuellt (därför kör jag det tomt ett tag för att se hur det beter sig). Värmelampan sitter i framkant på skåpet så långt från orkideerna som möjligt och en fläkt blåser direkt på lampan för att sprida värmen jämnare i skåpet. Jag vill ha ett rent varmskåp eftersom mitt odlingsrum är intermedärt. Visst fick jag med en värmematta, men den orkar inte med detta stora skåpet. Jag provade även med min dubbelt så stora värmematta som jag har till mina mini-drivhus men den orkade inte heller. Kan ju vara pga. principen med dessa reptilmattor är att de inte värmer luften, de värmer inredningen i terrariumet - simulerar solvärmda ytor. Jag tror att mitt skåp är för högt för att det skall funka...?

Ewert: Hittills har jag inte sett någon kondesation, fläktarna jobbar rätt bra. Jag köpte en ny glasskiva till toppen av skåpet eftersom det satt 1/3 galler där innan. Men det finns en liten gallerklädd 5cm springa på ena sidan också och den har jag låtit var öppen för ventilation. Hittills ligger RH på 75-85% utan växter i. Tror du att det är ok så länge jag inte har droppandes kondensation? (Antar att det är värmelampan jag skall oroa mig över mest?)

Gallret hittar du på K-Rauta eller Järnia. Det är hyllplan till garderober. Fungerar jätte bra. Satte ihop dem med vinkeljärn och zipties...

1/2 -09

K-Rauta har vi ju här också, tack Du är både händig och fiffig!

1/2 -09

Att du nu är observant om eventuella risker, gör mig lugn ...
Detta kommer bli mycket bra ... sedan är ju det roliga att man ändrar om allt eftersom man hittar på nya lösningar, man skall aldrig bli riktigt nöjd
Ang. värmematta och värmekabel ... glaset kan spricka om du har otur, likväl som ett fönster kan spricka med andvändande av värmepistol mot en fönsteram.

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.