Råd / Släkten, arter och hybrider / Dracula /

Skriv början av artikeln om Dracula velutina

Nyckelord: Dracula velutina

Inlägg med Dracula velutina som nyckelord.

En medelstor sval- till kallväxande epifyt från Colombia. Jag plockade upp denna från Ecuagenera på Sofiero i maj, och det är första gången är det blommar för mig nu. Jag älskar den!! Jag odlar den i svalskåpet i en nätkruka med EpiWeb substrat, skuggigt, fuktigt och med god luftcirkulation. Fler bilder på bloggen.

Dracula velutina (Rchb.f.) Luer, Selbyana 2: 198 (1978).

Nyckelord: Dracula velutina

17/12 -11

Mycket vacker! Härliga kontraster i teckningen på blomman, förstår att älskar den!

18/12 -11

Vilken underbar liten luden varelse

18/12 -11

Ja den var verkligen hel-läcker!

18/12 -11

Tackar!

18/12 -11

Söt och snygg

18/12 -11

Grattis, fin blomning.

18/12 -11

Läcker!!!!!!! Grattis till blommningen! Nu får vi bara se till att sauliin blommar!!

18/12 -11

Tusen tack grabbar!
Jaaa du, den där förb... D saulii.... två stänglar på gång nu... igen. Men jag har tappat räkningen på hur många stänglar som har misslyckats vid det här laget.... Men jag flyttade den precis idag - igen. Håller tummarna.

19/12 -11

Helt fantastiskt vacker. Grattis!

19/12 -11

Läcker!
Mvh
Mikael

Ge din åsikt

Ja, dom orden tål att sägas igen: Min Dracula har blomknoppar. Jag är verkligen helt paff.

I somras köpte jag en liten Dracula velutina (söt liten sak) av Botanische Orchideeën på Östsvenskas sommarträff i Lennartsnäs. Det var mest som ett experiment för att se om jag kan odla Dracula på samma sätt som jag odlar Masdevallia.

Det var ett ynkligt litet liv jag fick hem, och när jag plockade upp den ur den lilla krukan såg jag att den inte hade EN ENDA vettig rot. Noll. Nada. Det fanns inte mycket jag kunde göra annat än att sätta ner den i en ny, större kruka med färsk, fräsch vitmossa och hoppas på det bästa.

Idag (9 månader senare) när jag planterade om den i ny vitmossa såg jag till min enorma förvåning tre st lila skott som definitivt inte var rötter och som borrade sig snett ner genom mossan. (Dracula blommar ju oftast genom krukan/korgen)

Jag kunde inte tro mina ögon. Jag var mycket nöjd bara med att konstatera att den hade ett så piggt rotsystem, men nu visar det sig att mitt "experiment på vinst och förlust" sätter 3 blomställningar, bara 9 månader efter att den såg ut som döden självt. Det var långt över mina högsta förväntningar! Jag var helt förstummad. Häpen och nästan yr i skallen flyttade jag över den till en nätkorg så att blomställningarna kan ta sig ut. Vilken tur att jag bestämde mig för att plantera om den nu!

Om allt går vägen så får ni se bilder på sötnosen här om en månad eller så!

Glad påsk på er alla!
/Johan

Nyckelord: Dracula velutina, blomning, Dracula

14/4 -06

Bara att gratulera. Ser fram mot bilderna.

Jättegrattis! Ser fram mot kommande bild på den. Jo vitmossa är finfint!

Men så kul!
Jag kan verkligen förstå din glädje, lycka till med knopparna!

14/4 -06

Grattis! Vilken prestation!! Ser fram mot bilderna.

14/4 -06

Joppe, man blir glad av att bara få höra hur glad du blev!

14/4 -06

Var du där, jag var måste ha fått järnskakning som inte gick på mötet i Lennartsnäs. Glad Påsk och grattis till blomknopparna.

14/4 -06

EC:
Sommarträffen i Lennartsnäs brukar vara ett väldigt trevligt arrangemang. Det brukar vara intressanta föredrag och god mat och mingel i Jan Röeds trädgård. Jan Röeds växthus är förövrigt något helt obeskrivligt. Alla som går in där ser ut som fågelholkar när de kommer ut efter en halvtimme. Och då har man ändå inte hunnit titta på allt. Mer respekt än 13 rätt på styktipset...

14/4 -06

Joppe,
Eller 7 rätt på V75?

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.