Råd / Släkten, arter och hybrider / Dracula /

Skriv början av artikeln om Dracula hirsuta

Nyckelord: Dracula hirsuta

Inlägg med Dracula hirsuta som nyckelord.

8/3 -12

Dracula hirsuta

Utropspris: 110 kr. Frakt: 20 kr per paket.

Sön 11/3 -12 16:00 var auktionen slut ...men 2 minuter återstår alltid vid nytt högstabud (info).

En vuxen Dracula hirsuta, har blommat för mig i vintras med jättefin blomma. Frisk och fin, levereras i nätkruka om så önskas utan extra kostnad.

För mer info om arten Länk

Nyckelord: Dracula hirsuta

8/3 -12

Odlar du den i skåp eller fönsterkarm?

8/3 -12

I terrarium

8/3 -12

Normalt kallas det för odlingsskåp

8/3 -12

Japp det är samma sak

8/3 -12

Nu skall vi i och för sig inte klyva ord men ett terrarie kan vara för växter eller djur eller en kombination och är därav inte entydigt definerad. Där är därför ordet odlingsskåp är det gängse sätt att beskriva ett odlingssätt för i detta fall orkidé, då kan man inte missuppfatta

8/3 -12

Okej då är det ett odlingsskåp jag menade

11/3 -12

110 av mig

11/3 -12

130.-

Ge ditt bud

22/12 -11

Dracula hirsuta

Dracula hirsuta. Från Ann-Cha.

En liten sned julklapp jag fick av min Dracula hirsuta planta i år Första blomningen för mig.
Ursprung i Ecuadors våta fjällnära skogar på höjder runt 1600 meter som en liten, varmt till kallt växande epifyt. Jag odlar den intermediärt och den trivs bra med det verkar det som trots EN blygsam blomma, får skylla på att den blev chockad av leveransen hit och hoppas på fler blommor nästa gång

Nyckelord: Dracula hirsuta

22/12 -11

Sneda julklappar är också trevliga

22/12 -11

Så fin Hoppas min blommar snart

22/12 -11

Grattis. En blommande Dracula är alltid en välkommen klapp när och hur den än kommer, tycker jag.

22/12 -11

Grattis till blomningen! Dracula är verkligen ett häftigt släkte!

23/12 -11

Grattis till blomningen och God Jul

23/12 -11

Ääälskar Dracs....

23/12 -11

Tack för alla trevliga kommentarer! God Jul på er allihop

23/12 -11

Grattis Ann-Cha !
Väldigt läcker Dracula.

Prata om bilden

9/11 -11

Nya ögonstenar

Idag kom dom mina nyaste inköp. Från vänster Dracula hirsuta, Dracula astuta och på fatet åt höger Dracula lotax, som var i två delar. Den mindre delen har tre blad, hoppas den klarar sig. Om någon har goda råd att ge så tar jag gärna emot.

Nyckelord: Dracula hirsuta, Dracula lotax, Dracula astuta

9/11 -11

Jag fick också mina nyingar idag, hela och fina !
stelle; jag skulle sätta den i ganska porös levande vitmossa om den skulle behövas rotas om. Sedan är min erfarenhet av Dracula att dom brukar ganska lätt komma igen med nya skott.

9/11 -11

steffe; Tack. Nu satte jag den större delen av D lotax på en keramikrör och den mindre delen i vitmossa. Det är små nya skott på alla tre plantorna Även fina rötter speciellt D astuta hade massor och D lotax, den mindre delen har också små rötter

9/11 -11

Fina! Nu längtar jag efter mina beställda plantor, hoppas avin från posten ligger i hallen när jag kommer hem

9/11 -11

Ja det är jätte fina. Vi har lantbrevbäring så jag fick plantorna hem direkt. Hoppas du får dom idag Ann-Cha.

9/11 -11

Va kul stella. Alltid roligt med orkidépaket. Lycka till med odlandet.

9/11 -11

Tack Mixen. Nu har jag köpt på auktioner, varit med om tre sambeställningar och handlat här på Op och blomsteraffärer det här året massor. Har haft köpstopp men vad hjälper det när man ser någonting man vill ha Så sälg nu inte några plantor till mig eller fresta inte med sambeställning

Du gillar vampyrer ser jag Jätte fina .

9/11 -11

Jag har precis hämtat ut plantorna på posten. Dracula hirsuta ser ut att vara i mkt bra skick (har ännu ej kunnat plantera om nån av dom pga att jag glömde ta fram spaghnum mossan ur frysen i morse!), Masdevallia grandulosa var lite mindre än jag förväntat mig (stod large flower på beskrivningen på hemsidan). Den största besvikelsen var Phalaenopsis lobbi-så dåligt skick (se bild) och dessutom ej i flowering size (som hemsidan säger). Vet ej om den kommer överleva Men jag ska göra mitt bästa-tips någon?

9/11 -11

alexandra; Visst jag har liksom blivit frälst av Dracula
Ann-Cha; Vad synd att det var dålig kvalite på P lobbii. Det är ju bara att sätta den i vitmossa och hoppas. Jag har faktiskt räddat många plantor med vitmossa Kanske din är flowering size för P lobbii är liten.

10/11 -11

Jo lobbi är en miniatyrväxt-men denna är ju näst intill obefintlig med sina 1½ blad. Jag lyckas alltd ha lite otur , även Schwerter skickade mig en liknande "planta" som jag genast klagade på dom för och jag fick då en kampanjkod med hela summan för plantan - vilket var bra av dom.

10/11 -11

Ann-Cha: Jag tror att "large flower" kan hänvisa till att klonen har lite större blommor än normalt, eller att arten har stora blommor i förhållande till plantan. Hur många blad var det på plantan? Den där P. lobbii skulle jag aldrig acceptera.

10/11 -11

Enligt Herman ska lobbi vara svårodlad-någon här som har denna orkidé som kan ge mig tips på hur jag ska sköta den?
Herman säger att den normalt tappar blad på vintern, att den bör monteras på bark med mossa samt ha en viloperiod under vintern.

10/11 -11

Merwic- Glandulosan har ca 6-7 blad om jag ej minns fel (är på jobbet nu)
Nä den där lobbin är inte mkt att hänga i julgranen. Enligt Herman är den svårodlad och kan normalt se ut sådär. Men jag är tveksam.

10/11 -11

lobbii är visserligen småvuxen men brukar vara klart större än sådär som vuxen, den på bilden är knappast blomstor. Närstående parishii är mindre och kan däremot blomma i denna storlek. Plantan ser ju dessutom "maläten" ut och jag håller med Merwic, den skulle jag inte heller acceptera. Däremot är det sant att lobbii/parishii bör ges mer uttalad vila än många andra phalaenopsis och att de även KAN tappa bladen på vintern, vilket dock brukar undvikas i odling genom att man ger försiktig vattning hela viloperioden.

10/11 -11

Lasse: Vågar jag låta den få vila nu när den är så liten? Är rädd för att ta död på den. Funderar på om jag ska montera upp den på bark med spaghnum eller om den ska få planteras i ren spaghnum i liten plastkruka. Vad hade du gjort?

10/11 -11

Jag har inte lobbii numera, bara parishii. Några av mina plantor är monterade med sphagnum och andra sitter som du säger i mossa i små plastkrukor. Båda sätten att odla har fungerat bra för mig. Vore din planta min skulle jag nog välja att sätta den i minsta möjliga kruka med några tussar mossa, först hålla den torr i någon vecka och sen vattna mycket försiktigt, eller bara spraya några ggr i veckan, under vintern så att plantan behåller bladen. Ge bra med ljus också, denna art vill gärna ha lite ljusare än andra phallisar, och viss svalka särskilt nattetid.

10/11 -11

http://www.neovita.com/orkideer/no.cgi?g...

Min lobbii växer i kruka o tappar aldrig blad för vila, mer än andra phal. Har fina gröna blad och gott om luftrötter som växt mer sen bilden togs. Tror det är blomstänglar på gång igen. Håller med att din planta ser lite liten och det ser ut som nån insekt knaprat på den

10/11 -11

Hade jag fått en lobbi som din hade jag varit nöjd Så tråkigt att man ska bli missnöjd för nåt man betalt för...men sånt är livet ibland

10/11 -11

Ja det är tråkigt...
För mig är den väldigt tacksam o lätt iaf

10/11 -11

Skulle nu plantera om samtliga plantor och upptäckte då en liten brun snigel som säkert är orsaken till de hål och avbitna blad som lobbin hade samt glandulosan. Den fick en snabb död rest in peace Upptäckte samtidigt att glandulosan var delad i två och med väldigt små rötter. Men den kommer nog att ta sig i mitt terrarium

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.