Råd / Släkten, arter och hybrider / Dracula /

Skriv början av artikeln om Dracula diana

Nyckelord: Dracula diana

Inlägg med Dracula diana som nyckelord.

21/1 -20

Dracula diana

Från Antioquia och Valle del Cauca, Colombia, 1200-1600m. Går utmärkt att odla mellan 14 och 25°C. Kräver dock hög luftfuktighet, RH över 80% samt RO- eller regnvattten.Nyckelord: Dracula diana

23/1 -20

Wow! Smått otrolig blomma.

23/1 -20

Härlig och finfina foton

26/1 -20

Riktigt härliga!
Mvh
Mikael

Ge ditt svar

11/2 -07

Dracula diana

Dracula diana. Från masdevallia.

En av mina gamla favoriter. Tyvärr dog den förr förra sommaren men det ska bli en ny så fort det blir varmt nog att skicka efter.
Köpte den av Arne Kastberg som D. chimaera. Jag blev jätte överaskad när det visade sig att den var felmärkt.

Nyckelord: Dracula, Dracula diana

Kastberg måste vara orkidédyslektiker!

Passa på att beställa plantor från en av Europas största Draculasamlare när han kommer till Sofiero. Kolla in hans Pleurothallidinae-lista på hans hemsida http://www.botorch.com/pleuro2005.htm
Han har bla D.diana
/ Micke

11/2 -07

Nu svimmade jag igen, den var för häftig:=0

11/2 -07

Den mannen lämnar mig mållös! Finns ej ord...

Har handlat en del av honom... bra men små plantor. Ska beställa av Ecuagenera i april och då trillar den nog ner i korgen ; )

Aj Micke
Snart kommer Gtgoon och Troll att skriva kraftutryck!
Den listan var inte dålig.
/Magnus

12/2 -07

MRÄWL. Era ord om att den inte var så fasligt kallväxande gav mig hopp. Vore det att ta vatten över huvudet om jag beställde en D. vampira som första Dracula av Botorch? Jag lyckades ju få två Masdevallior coccinea överleva sommaren utan några problem alls.

12/2 -07

Även min diana strök med förra sommaren - blir nog en ny snart...

Varje gång jag ser en Masdevallia eller en Dracula blir jag mer och mer sugen. Kan snart inte hålla mig längre... "Tur" att plånboken är så mager. :-P

Blir så sugen på dessa fina plantor är så sugen på dracula

Kraftuttryck? Aldrig skulle väl jag?
Men pleurothallidlistan på botorch har jag ägnat många timmar åt att dregla över... Speciellt då Dracula anthracina, chimaera och nån till... Sen så klart över de stora fina tyvärr dyra och värst av allt, kallväxande Pleurothallis imperialis, marthae, gargantua och teaguei.

Vore det värt för nån som inte har ett svalskåp att plocka på sig någon Dracula? Och tror vi att det ändå kommer finnas Draculor på sofiero?

12/2 -07

Gtogon Masdevallia coccinea är mycket mer kallväxande än Dracula vampira.. Det du behöver oroa dig för är luftfuktigheten. Min vampira fick fem stänglar med ca tre blommor per stängel. Om du inte har allt för varmt inne så ska det nog gå bra. I värsta fall går det bra att ha den ute på sommaren. De flesta Dracula jag har haft i mitt vanliga skåp har växt och blommat bra.
Ter Borch kommer väl till Sofiero och han kommer garanterat ha med sig Draculor.... När han var i Lennartnäs i somras hade han med massor.

12/2 -07

Får nog bli att jag beställer en vampira då. Den har jag länge velat ha och i och med att jag har en inglasad balkong ska jag nog också kunna tillgodose både lägre natttemperatur och luftfuktighet borde jag aknske till och med få den att trivas. Hur kallt tål den förresten? Om den klarar ner till sporadiska +5 så borde den kunna bo på balkongen året runt.

12/2 -07

Fem grader skulle jag nog undvika..... Absolut! Dracula generellt är mer intermediära. Testa i rumstemepratur till att börja med. Åter en gång så är luftfuktighet och luftrörelse viktigare.

Hallå,

Jag skulle nog säga så här. Om plantan är härdad under längre tid med fallande temperaturer så är 5 grader inga problem för även en intermediär. Vi har varmväxande Bulbophyllum som får stå ut med 10 grader emellanåt utan att ta skada.
När vi har plantor ute under sommar till höst så går vi ner mot 4-5 grader på många arter. Dom är då så härdade efter en sommar att dom tolererar så låga temperaturer.
Dracula vampira växer ju mellan 1800-2200 möh in situ. Så 5 grader är ingen ovanlighet.

Prata om bilden


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.