Skriv början av artikeln om Diplopora truncata

Nyckelord: Diplopora truncata

Inlägg med Diplopora truncata som nyckelord.

Jag köpte den för ganska länge sedan. Den är monterad på bark och skulle enligt säljaren kunna fortsätta med det trots att jag inte har något skåp.
Det enda som hänt med den är att jag väl slarvade lite med vattning någon dag eller så och sedan dess är bladen lite skrynkliga.
Den visar inga tecken på att dö, men har, vad jag kan se, inte vuxit något alls sedan jag fick den.

Vad gör man? Jag är nybörjare, men alla mina andra orkideer blommar ganska ofta.....

Tack på förhand!

Nyckelord: Diplopora truncata

13/8 -09

Tålamod... ...och förbättra dess odlingsförhållanden. Det är ju en mini så större lär den kanske inte bli, men tillväxt behövs ju om den skall blomma... prova med högre luftfuktighet kanske? En idé... odla den i en kakburk eller häng den på kanten inne i en ganska stor genomskinlig plastkruka, fyll på med ett par cm vatten i botten på krukan (men inte så djupt att orkidén når vattenytan) och ställ den ljust.

13/8 -09

Vet ju inte ens om jag skall svara så här.......eftersom det var jag som ställde frågan menar jag...... Ja, ja, jag är inte så bra på det här med forum.... (eller orkideer för den delen), men, men....
Jag anade att den behövde mera ljus så jag hängde den i lampan i köket till hela familjens glädje.......det blir liksom att alla tittar till alla plantor i köket varje morgon så att de inte glöms bort under dagen......

Men vad menade du med kakburk....? Tack för svar förresten......!

14/8 -09

Hej lillelvira: Fråga på du, det är ju så man lär sig. Visst skall du fortsätta och svara/fråga om allt relaterat i samma tråd, det är så man konverserar om olika ämnen här. Med kakburk menade jag att du kan ju skapa ett litet mini-skåp till den lille så att det blir lite fuktigare. Jag har till exempel mini-drivhus till mina flaskbarn som fungerar utmärkt i detta syfte. Men en billigare variant är ju att ta en genomskinlig kakburk med t.ex. fuktig vitmossa i botten och ha locket lite på glänt så att luftfuktigheten stannar kvar i burken, gäller bara att ha koll på så att det inte blir för stillastående luft där inne så att du får problem med mögel (jag har små fläktar på mina mini-drivhus t.ex.). Att hänga den i kökslampan ger nog inte speciellt mycket tyvärr då de flesta lampor vi har i hemmet är vanligt varmljus och plantor kan tillgodogöra sig väldigt lite ljus från det färgspektrumet. En dagsljus lampa är däremot en annan femma. Det skulle jag definitivt rekommendera som tilläggsbelysning vintertid (fast inte lika mysigt i hemmet), men fortfarande svårt att slå solens styrka så satsa du på fönsterkarm istället för kökslampa...

16/8 -09

Hej igen!
Tänkte inte på att det kunde tolkas så med lampan..... tokigt det blir ibland. Jag har hängt den där för att den får mycket ljus från fönstret då. Själva lampan är längre ned. Min kökslampa är så bra att hänga saker i då den har en lång kedja på var sida. Jag har kryddor och chilifrukter på "tillmogning" i den också. Kom på i denna stund att den kanske inte alls gillar att vara i närheten av chili..... tänkte att en del blommor inte gilla frukt. Vet du hur det är med det?
Jag var rädd att det blev för mycke sol om den var i fönstret. Är det inte risk för det?
Vad bra att man kan fråga saker här förresten...!
Något helt annat då.....jag har en Kennet Schubert eller vad den heter. Den har en stängel med knoppar på nu, men jag undrar över färgen på blommorna. Jag har förstått att det skall vara något åt det blåa hållet, men kan det vara olika eller är det bara bilder som jag sett på internet som visas olika?
Ha det så länge!

16/8 -09

lillelvira, när det gäller Kennet Schubert så beror blomfärgen på hur mycket
ljus den får, för mycket ljus gör att blommorna blir bleka i färgen, så vill man
ha den fina blå färgen måste den stå ganska mörkt.

16/8 -09

Vågar jag flytta den nu då när den har satt knoppar? Till något mörkare ställe alltså.....

Ge ditt svar

Utropspris: 100 kr. Frakt: Ingår.

Ons 8/4 -09 21:15 var auktionen slut.

Monterad på bark. Frakt tillkommer.

Nyckelord: Diplopora truncata

Ge ditt bud


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.