Skriv början av artikeln om Diamondsky

Nyckelord: Diamondsky

Inlägg med Diamondsky som nyckelord.

Här ser ni de mörka fläckarna. Från Jennylucia.

Hej! Jag undrar om det är någon som vet vad deska fläckar kan vara för något?
Blomman fick en mörk fläck på bladet som växte lite, jag läste någonstans att det kunde vara någon typ av svamp så jag klippte bort bladet. Efter någon vecka så upptäckte jag fläckarna på blommorna. Kan det också vara svamp? 🤔

Nyckelord: Phalaenopsis, Diamondsky

19/9 -16

Det är svårt och säga vad det kan vara men kolla om det finns ohyra på plantan eller om det är en brännskada, virus är också en möjlighet och mögel/svamp.

Klipp bort blomstängeln och kolla ev kryp på och under bladen. Jag skulle slänga den och det gör jag numera med allt som inte är friskt.

19/9 -16

Blommor brukar bli bedagade med åldern, liksom människor fast liknelsen får då inte drivas så långt att man ska kasta bort folk så fort de är defekta, inte många kvar då leta efter kryp men ser du inga så är det nog bara ålderstecken.

19/9 -16

Ser ut att kunna vara vanliga mekaniska skador, att man kommit åt plantan(katt?) eller åldersfläckar. Solskador kan det som sagt vara också.

24/9 -16

Tack så jättemycket för alla tips Har kollat många gånger efter kryp, kan inte se något alls! Nu har de blommorna som var "skadade" ramlat av och nya fina friska blommor har slagit ut så var kanske någon mekanisk skada som ni säger. Håller en tumme för att hon fortsätter trivas får vara frisk, då det var med denna orkiden intresset startade med hennes bedårande skönhet

24/9 -16

Nya fina blommor :). Från Jennylucia.

24/9 -16

Strålande, kunde tro den kom från Gränna

24/9 -16

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.