Skriv början av artikeln om Dendr cuthbertsonii hybrid.

Nyckelord: Dendr cuthbertsonii hybrid.

Inlägg med Dendr cuthbertsonii hybrid. som nyckelord.

15/6 -19

Dendr.hybrid

Dendr.hybrid. Från bolebo.

Detta är en primärhybrid bestående av Dendrobium cuthbertsonii `rojo x xanthinum´ X Dendr. glomeratum 4n.
Tyvärr har det börjat dyka upp försäljare som kallar de här och liknande hybrider för just cuthbertsonii. Synd, dels för att artfreak känner sig lurade (med enbart artnamnet kan de ta mer betalt) dels tycker jag att de mycket väl förtjänar sin plats på egna meriter
Plantorna växer bättre och blir större men de förlorar lite av lystern hos cuthbertsonii.
Fläckarna på bladen härrör från förra året när jag skulle spruta med "Radar" mot div. flygfän. Radar visade sig innehålla Pyretrum och det tål inte orkidéer från Nya Guinea. Nya blad är gröna och fina.

Nyckelord: Dendr cuthbertsonii hybrid.

15/6 -19

Väldigt vacker tål de något varmare än cuthbert ?

16/6 -19

Ja, de tål högre temp än vad Den. cuthbertsonii gör. Förmodligen klarar de samma som cattleyor bara luftfuktigheten är ca 70% eller mer under delar av dygnet. 2018 var det en dansk säljare som hade några stycken på utställningen i Lunds Botaniska. Ecuagenera har flera olika korsningar men de blir dyra eftersom de troligen inte kommer till Sverige. De skickar dock från andra håll i Europa med tillägg för frakt.
Polska Orchid Garden har för tillfället en korsning, tidigare hade de flera. Dock är deras plantor små. Står det FS så är de inte ens NFS.

16/6 -19

Trevligt med ater, man kan titta på karta och kolla upp hur de växer och dess villkor som måste till för att de ska trivas. Jag har testa med 3 cuthbertsonii och alla har dött, alltid sommartid när det har blivit för varmt. Nu har jag en hybrid köpt av omtalade dansken. Växer bra men har inte blommat. Jag odlar helst ater men går inte det då har jag gärna en hybrid. Tittar man på din hybrid är tjusningseffekten lika stor som artens tycker jag

16/6 -19

Jag brukar handla av Orchid Garden på Ebay. Nu senast en jätteplanta av Angraecum eburneum. Har alltid fått fina plantor.
Ska kolla upp denna du säger att de har

18/6 -19

Jag såg att Schwerter hade en liknande till salu just nu. Härliga färger

20/6 -19

Läcker!
Mvh
Mikael

Prata om bilden


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.