Råd / Släkten, arter och hybrider /

Skriv början av artikeln om Degarmoara

Nyckelord: Degarmoara

Inlägg med Degarmoara som nyckelord.

Arter, hybrider och annat inom släktet Degarmoara

D. Flying High (1) D. Hani (1) D. Skywalker (1) D. Stars and Bars (1)

Prat om släktet Degarmoara

Har precis satt klorna i en degarmoara skywalker red star.Har aldrig kommit i kontakt med arten förut men är säker på att någon på detta förträffliga forum sitter på en sån och kan berätta lite om den .Var ute och googlade lite men det var tyvärr ganska tunnsått med info

Nyckelord: Degarmoara Skywalker

13/9 -07

Det låter som en utomjording Det låter så spännande, har du ingen bild av den, i blom?

13/9 -07

Är det Luke Skywalkers syster? Har ingen aning om vad det är för en men kan du inte få in en liten bild på den för den låter onekligen spännande.
Hälsn Helen

13/9 -07

Lite info här kanske:
http://www.orchidweb.com/orchidofweek.as...
Hälsningar Annelie

13/9 -07

näpp ,tyvärr ingen bild på den i blom,men förhoppninsvis får jag väl chansen att sätta in ett foto på den framöver när den behagar blomma.Har bara hört ryktesvägen att den ska ha enorma,typ 15-20 cm knallröda blommor.ska bli spännande att se vad det månde bli:)

13/9 -07

Häftigt namn, men liknar på många sätt Oncidium hastilabium. Jag undrar fortfarande om det finns någon som vill vill göra en sambeställning hos Orquideas del Valle, här i Stockholmstrakten?

13/9 -07

Såhär ser den ut.

Degomara är ett hybridsläkte bestående av Brassia, Miltonia och Odontoglossum. (Miltassia är korsning mellan Miltonia och Brassia.)
Just den som du har är en korsning av Miltassia Erachne x Otoglossum brevifolium

13/9 -07

tack för bilden..Den såg kanonfin ut..Nu är det bara att sätta sig och vänta på dom första stänglarna då..hmm

13/9 -07

vart har du köpt denna skönhet ?
verkligen vacker tycker jag

15/9 -07

Hittade den bland åsbys utblommade.En riktig guldgruva som jag står på huvudet i så fort jag får chansen-))

Ge ditt svar
DEGARMOARA Flying High Stars & Bars. Från En person som inte är medlem längre. Fri bild.

 

Nyckelord: Degarmoara Flying High

Hej!
Någon som vet om den här har rätt namn? Köpte den onamnad.

DEGARMOARA är en mix av Brassia, Miltonia, och Odontoglossum.
Jag hittar inte grexnamnet registrerat hos RHS men det kan ju antingen betyda att jag sökt dåligt eller att den som gjort hybriden struntat i att regga den. Dock om man gör en google sökning så hittar man snarlika blommor till samma namn. Det är i stort sett omöjligt att säga vad det är för hybrid om du inte har något namn, det finns allt för många som liknar varandra, men som har olika föräldrar.
Linda

Hej Linda!
Jag misstänkte att det var så illa. Men man vill ju ha ett namn på den. När den låg på fyndhyllan i affären, så satt det en lapp i, att det var en Cambria. Då får jag väl fortsätta att kalla den för Cambria hybriden, eller??

Jo det är väl säkrast. Alltså annars får du ta kontakt med odlaren och se vad det är han har blandat i dem, men det är ofta ganska svårt. Det är troligen en massproducerad hybrid,
Men så länge du inte ska ställa ut den eller sälja den så kan du ju egentligen kalla den vad som fniss Du kanske möter lite protester här på forumet...

/ Linda

Okej, då kallar jag den i fortsättningen för "Hybrid Wannabe Degarmoara Flying High Stars & Bars"

27/3 -07

Det är Kastberg som har det nammnet på den plantan.

Vad menar du mmia??

27/3 -07

Jag tycker inte det har någon betydelse vad den heter, den är urläcker, Orvar.

Tiger - Storleken är också ganska läcker. Om jag inte minns fel så var den runt 10cm mellan vingarna. Har inte så många stora, så jag tyckte den var häftig. Köpte den blommande förra våren. Den hade hoppat ur krukan, så jag fick den billigt.

27/3 -07

Vi var på blommsterlandets utställning som Arne Kastberg har och då köpte jag och min mamma en sådan planta. Och han sa att den hette så, vet ej om det är något namn på en planta som dom har framodlat.

Prata om bilden
Från Teddeh.

Hej alla!

Som helt ny medlem på detta forums är det med spänning jag ser fram emot att få diskutera mitt "nya" intresse.

Har inte så många orikidéer i dag men intresset har väckts, så det kommer sanolikt bli fler.

Nu till min första fråga:
I helgen fick jag en orkidé i present. Fantastiska fin med kraftiga, mörkt gröna blad och bulber. Enligt etiketten heter den Degamora "stars and bars" men när jag söker på detta på nätet hittar jag nästan ingen info alls. Jag misstänker att handlaren kanske har skrivit fel namn på den?

Jag skulle gärna vilja veta vilket släkte den tillhör, eller härstammar ifrån. Är även tacksam för skötselråd och hur man får den att blomma igen.

Tack på förhand.

Nyckelord: Degarmoara Stars and Bars, Bakerara Flying 'Stars and bars'

19/3 -07

Namnet är felstavat, den heter Degarmoara Stars and Bars. Är en flersläkteshybrid med Brassia, Miltonia och Odontoglossum så den har sina rötter i sydamerika.

Den gillar en jämn vattning, helst utan uttorkning då de nya skotten lätt kan bli dragspelsveckade, jämn tillgång till näring när den växer. GIllar det faktiskt ganska svalt. Hög luftfuktighet älskar den också. Försök hålla den mellan 15-25 grader så ska det gå bra för dig. Men den är trots allt mycket lättskött.

19/3 -07

Tack så mycket för hjälpen. Ska denna orkidé ha en viloperiod efter avslutad blommning (svalt och torrt?)?

19/3 -07

Förmodligen så kommer den börja på ett nytt skott rätt så omgående efter blomningen, men titta på den och se vad som händer! Gtgoon skriver att den ska ha jämn vattning och det brukar man säga när man menar året om, inte bara under en tillväxtperiod - alltså ingen torrperiod! Dock så behöver du inte ge den någon näringstillsats när den inte växer, utan bara vatten. Jag har en okänd flersläktshybrid av något av nämnda släkten och det enda problemet hittills var när det var så varmt förra sommaren - den aborterade de flesta blomstänglarna när den sedan blommade under hösten. I övrigt är den väldigt lätt och kräver inte särskilt mycket ljus för att trivas.
Lycka till!
/Mvh I

19/3 -07

Tack så mycket!

19/3 -07

Hej

Den rätta beteckningen på denna planta är Bakerara Flying 'Stars and bars' enligt RHS.

Den hette nog Degarmoara från början men när man flyttade någon av förfäderna till släktet Oncidium bytte den namn till Bakerara.

Bild på en peloriskt exemplar http://www.flickr.com/photos/58816843@N0...

mvh

Mats E

19/3 -07

Tack, fick min planta ett namn med=)

Ge ditt svar
Degarmoara Hani 'Star of Unicorn'. Från Mia.P.

Färgen är fel eftersom bilden är tagen med blixt. Färgen går lite mer mot rött och den är mörkare.

Nyckelord: Degarmoara Hani, Degarmoara

Miltassia(miltonia x brassia), troligen någon variant av Aztec (troligast) eller Dark Star.

20/9 -06

Ja, tack Troll, den är det, Miltassia 'Dark Star'. Den andra (Aztec) är för ljus, den här som jag tog kort på var egentligen mörkare än vad den ser ut på bilden.

Gissade på Aztec mest för prickarna, de kloner av Dark Star jag sett har inte haft några prickar, men en intensiv fin färg...

24/9 -06

Nu har jag fått reda på det riktiga namnet. Det är en Degarmoara Hani 'Star of Unicorn'. Såg lappen på den jag hade tagit kort på.

Prata om bilden