Råd / Släkten, arter och hybrider /

Skriv början av artikeln om Degarmoara

Nyckelord: Degarmoara

Inlägg med Degarmoara som nyckelord.

Arter, hybrider och annat inom släktet Degarmoara

D. Flying High (1) D. Hani (1)

Prat om släktet Degarmoara

DEGARMOARA Flying High Stars & Bars. Från En person som inte är medlem längre. Fri bild.

 

Nyckelord: Degarmoara Flying High

Hej!
Någon som vet om den här har rätt namn? Köpte den onamnad.

DEGARMOARA är en mix av Brassia, Miltonia, och Odontoglossum.
Jag hittar inte grexnamnet registrerat hos RHS men det kan ju antingen betyda att jag sökt dåligt eller att den som gjort hybriden struntat i att regga den. Dock om man gör en google sökning så hittar man snarlika blommor till samma namn. Det är i stort sett omöjligt att säga vad det är för hybrid om du inte har något namn, det finns allt för många som liknar varandra, men som har olika föräldrar.
Linda

Hej Linda!
Jag misstänkte att det var så illa. Men man vill ju ha ett namn på den. När den låg på fyndhyllan i affären, så satt det en lapp i, att det var en Cambria. Då får jag väl fortsätta att kalla den för Cambria hybriden, eller??

Jo det är väl säkrast. Alltså annars får du ta kontakt med odlaren och se vad det är han har blandat i dem, men det är ofta ganska svårt. Det är troligen en massproducerad hybrid,
Men så länge du inte ska ställa ut den eller sälja den så kan du ju egentligen kalla den vad som fniss Du kanske möter lite protester här på forumet...

/ Linda

Okej, då kallar jag den i fortsättningen för "Hybrid Wannabe Degarmoara Flying High Stars & Bars"

Det är Kastberg som har det nammnet på den plantan.

Vad menar du mmia??

27/3 -07

Jag tycker inte det har någon betydelse vad den heter, den är urläcker, Orvar.

Tiger - Storleken är också ganska läcker. Om jag inte minns fel så var den runt 10cm mellan vingarna. Har inte så många stora, så jag tyckte den var häftig. Köpte den blommande förra våren. Den hade hoppat ur krukan, så jag fick den billigt.

Vi var på blommsterlandets utställning som Arne Kastberg har och då köpte jag och min mamma en sådan planta. Och han sa att den hette så, vet ej om det är något namn på en planta som dom har framodlat.

Prata om bilden
Degarmoara Hani 'Star of Unicorn'. Från Mia.P.

Färgen är fel eftersom bilden är tagen med blixt. Färgen går lite mer mot rött och den är mörkare.

Nyckelord: Degarmoara Hani, Degarmoara

Miltassia(miltonia x brassia), troligen någon variant av Aztec (troligast) eller Dark Star.

20/9 -06

Ja, tack Troll, den är det, Miltassia 'Dark Star'. Den andra (Aztec) är för ljus, den här som jag tog kort på var egentligen mörkare än vad den ser ut på bilden.

Gissade på Aztec mest för prickarna, de kloner av Dark Star jag sett har inte haft några prickar, men en intensiv fin färg...

24/9 -06

Nu har jag fått reda på det riktiga namnet. Det är en Degarmoara Hani 'Star of Unicorn'. Såg lappen på den jag hade tagit kort på.

Prata om bilden