Råd / Släkten, arter och hybrider / Cymbidium /

Skriv början av artikeln om Cymbidium golden elf

Nyckelord: Cymbidium golden elf

Inlägg med Cymbidium golden elf som nyckelord.

För ca 1 år sedan var en Cymbidium golden elf till salu i en dansk orkidégrupp på Facebook. Jag var inte intresserad, då jag hade ( och fortfarande har) fullt upp att lära mig ta hand om den Cymbidium jag redan har på bästa sätt.
Tiden gick, och annonsen var kvar. En dag googlade jag på den för skojs skull, och vad hittade jag då? jo en vackert gulblommande Cymbidium som beskrevs som värmetolerant, doftande och blomvillig - och jag föll som en sten. Tyvärr blev den aktuella plantan såld samtidigt som jag letade info om den på Google...
Månaderna gick, och jag kunde inte glömma den solgula alven. Jag kikade efter den på nätet, men det verkade inte finnas någon som hade sådana till salu i Europa. Nu i mitten av oktober skrev jag här i OP om detta och frågade om någon av er hade en sådan, men ingen kommenterade detta. Men- något hände ändå! En serie av olika händelser som oberoende av varandra plötsligt samverkar....
En ny annons kom ut på den danska orkidégruppen. En Cymbidium golden elf till salu, pris 100 kr. Tyvärr endast till avhämtning då den var alltför stor för att skickas.... så jag avskrev den och hoppades det så småningom skulle dyka upp en ny chans.
Men- ödet ville annorlunda! Det visade sig att en av mina vänner skulle till Danmark nu denna helgen på hundutställning, och då skulle hon passera den ort där den gyllene alven fanns! Inte nog med det, hon ville hjälpa mig med detta!! Nu i skrivande stund är hon strax framme till mötet då hon tar emot den gyllene alven, som därmed påbörjar sin resa hem till mig Jag kan inte med ord beskriva min tacksamhet gentemot min vän som hjälper mig med detta, och jag förundras över dom tillfällen i livet då olika slumpvisa händelser plötsligt samverkar och skapar oanade möjligheter.

Nyckelord: Cymbidium golden elf

30/10 -15

Grattis, vad heter den sidan?

30/10 -15

Tack!
Bytte, køb og salg af orkidéer

Ge din åsikt

För några år sedan missade jag precis en Cymbidium golden elf som var till salu i Danmark. Först när jag såg namnet var jag inte intresserad, men när jag googlade fram uppgifter på den väcktes intresset. Inte så stor, doftande, vackert gul, varmväxande och beskrevs som lämplig att odla inomhus samt mycket blomvillig - jag föll som en sten! Finns det någon i gruppen som har en sådan, och hur upplever du/ ni att den är att odla?

Nyckelord: Cymbidium golden elf

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.