Råd / Släkten, arter och hybrider / Cycnoches /

Skriv början av artikeln om Cycnoches cooperii

Nyckelord: Cycnoches cooperii

Inlägg med Cycnoches cooperii som nyckelord.

Hej! För en månad sen så växte min Cycnoches cooperii så det knakade. Den hade då två nya 8 cm långa skott med flera kraftiga fina rötter. Men sen tog det stopp. Det började med att rotspetsarna blev svarta och dog, sen torkade resten av rötterna ihop. Sen gulnade och skrumpnade den äldsta bulben. Och sen började de två andra bulberna att ruttna från basen, de båda nya skotten gjorde snart likadant. Jag skall tillägga att jag odlat plantan under två år och den har fördubblat sin storlek varje säsong. Den växer i odlingsskåp direkt på en korkbarkbit och inget vatten har blivit stående i skotten. Kan någon hjälpa mig att bringa lite logik i detta fenomen. Jag förstår ingenting.
Idag plockade jag i alla fall ut den och skar av de två bulberna på hälften där de fortfarande var friska. Jag har pudrat snittytorna med kolpulver och nu ligger de en stund på tork. Ett litet öga högt upp på den största bulben tittar fram. Jag har ingen tidigare erfarenhet av att rota kapade bulber, så jag tar gärna emot råd från er med kunskap om detta.
En sak är säkert, inget kan tas för givet i orkideernas värld.

mvh Rikard

Nyckelord: Cycnoches cooperii

1/5 -07

Okej! Den har inte givit upp! Bulber är en fantastisk skapelse.

1/5 -07

Så roligt, Rikard. Grattis. Hoppas nu den vill fortsätta växa sig stor och stark.

Hej.
Ett hjärtskärande historia, som jag inte har något riktigt svar på… Så har jag känt det för en del av mina plantor… Men det är fantastiskt att din planta inte vill ge upp!!! Jag är nyfiken på hur det kommer att gå framöver.
Hälsningar / L

Grattis !

Ge ditt svar