Råd / Släkten, arter och hybrider / Colmanara /

Skriv början av artikeln om Colmanara 'Massai Splash'

Nyckelord: Colmanara 'Massai Splash'

Inlägg med Colmanara 'Massai Splash' som nyckelord.

Antal: Slutsåld. Pris: 60 kr per styck. Frakt: 48 kr per paket.

Säljes 4 stycken delningar av Colmanara (Odontocidium x Odontonia) Det är en ospecificerad Colmanara, men det är *möjligtvis en 'Massai Splash'.

Mycket snabbväxande och blomvillig hybrid. Jag har odlat den med stor framgång på fönsterbrädan under tilläggsljus i bark och vitmossa. Bilden är på plantan då den blommade i höstas. Bilderna på de aktuella delningarna (nedan) är numrerade, skriv vilken planta du vill ha vid köp. Det är stora fina delningar, tumstocken bredvid ligger på 40 cm.

Nyckelord: Colmanara 'Massai Splash'

1/3 -09

+ 4/3 -09

De aktuella delningarna. Från valkyrie66.

De aktuella delningarna. Om det är lite kallt så kommer vi överrens om när det är lämpligt att skicka.

Nummer 4 och 1 och 2 är reserverade.

1/3 -09

det hamnade kanske fel, jag köper gärna nummer fyra av dig tack

1/3 -09

Toppen Christina! Klickar du på "Lägg 1 styck Colmanara 'Massai Splash' * i din plantkasse" ovan såblir det rätt i "buktiken" ... Jag reserverar #4 till dig.

1/3 -09

*christina* köpte 1 styck.

1/3 -09

När det gäller Colmonara och liknande starkt korsade varianter så kan nog delningar med enstaka bulber klara sig (mamma gör då och då sådana delningar på sina, och de klarar sig bra) men generellt skulle jag avråda från del typen av delning. Min rekommendation är att alltid ha minst tre bulber på var delning -- då kan delningen anses blomstor på en gång, medan mindre delningar troligen inte orkar blomma på nästa skott. Dock kan just denna typ av hybrider kanske vara mer kraftigtväxande och förlåtande än de flesta sorter. Samtidigt är ju dessa delaningar facilt prissatta, så plantan kan vara prisvärd även utan blomning i nästa skott.

En person som inte är medlem längre köpte 1 styck.

1/3 -09

Björn, det stämmer precis som du säger. Anledningen att dessa delades så här var att plantan helt enkelt vuxit isär i fyra riktnignar. De nya skotten satt liksom ovanpå de gamla bulberna och inte brevid så hade jag gjort annorlunda hade det blivit väldigt spretigt. Därför satte jag (vad jag tycker) ett mycket bra pris på dem istället. Denna hybriden växer dessutom otroligt snabbt.

Kjøpt nr. 1.

1/3 -09

Finfint valkyrie66. Anita: Vill du handla, lägg gärna ett ex i plantkassen och beställ via formuläret. Då blir det enklare för valkyrie66.

Bjørn, det har jeg gjort.

1/3 -09

Anita: Du beställer plantan du lagt i plantkassen genom att gå in i plantkassen (länk i högerlisten) och ange namn/adress och tryck på Beställ-knappen.

2/3 -09

En person som inte är medlem längre köpte 1 styck.

Ja visst Bjørn, hadde gjort alt utenom å trykke på bestillingen. Sånn kan det gå, bra du passer på - takk.

2/3 -09

Anita: Härligt! Kul med Catasetumen också!

2/3 -09

spira76 köpte 1 styck.

Köp, diskutera och läs villkor


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.