Skriv början av artikeln om Coel. fimbriata

Nyckelord: Coel. fimbriata

Inlägg med Coel. fimbriata som nyckelord.

Puffar lite för att få svar!!!! Nog borde väl nå´n här på OP veta, eller????? Snäääääälla!!!
Har satt en Coel. fimbriata på vintervila, står i bark o vitmossa. När jag köpte den hade den blommat, det var för knappt 1 månad sen. Nu kommer det tillväxt i nederkanten på två bulber. Är det nya bulber, eller? Och hur ska jag sköta den nu, vatten gödning etc? Den står i fönster (ca 20 grader) i en vid ytterkruka med fuktiga lecakulor , med extraljus o fläkt.

Nyckelord: Coel. fimbriata

4/12 -10

Tyvärr kan jag inte svara på frågan, men om du bifogar bild på det som växer ut så kanske någon kan svara?

4/12 -10

Kul att du svarar ängsvädd! Är så dålig på att ta kort o dessutom har jag bara mobilkamera vilket inte gör saken bättre! Men är egentligen mest intresserad av hur jag ska göra med skötseln nu när den uppenbarligen inte är överens om mej ang vintervilan.......

4/12 -10

Jag har sedan många år en C. fimbriata i ett norrfönster, den växer lite då och då på året, även nu. Låt den bli knappt torr mellan vattningarna göd mindre på vintern. Min planta får inget extraljus men skulle säkert gilla det.

Mvh
Mikael

4/12 -10

Min växer också nu, lite långsammare bara på vintern. Den kan gärna ha det lite svalare nu. Tänk på att det kan skilja många grader på temperaturen vid fönstrerrutan och i framkanten på fönsterbrädan. Hos mig är det 15° vid fönstret och 22° längre in ovanför elementet.

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.