Råd / Släkten, arter och hybrider / Cishweinfia /

Skriv början av artikeln om Cishweinfia dasyandra

Nyckelord: Cishweinfia dasyandra

Inlägg med Cishweinfia dasyandra som nyckelord.

Var till Lennartsnäs i lördags och hade en härlig heldag i orchidéernas tecken.
Somliga är väldigt strukturerade och vet vad de längtar efter och vill ha och har en lista om så bara mental, inte jag inte. Jag vill lixom förälska mig och förföras på plats när jag har alla plantor runt omkring mig.
Visst, det fanns en tanke på att utöka beståndet med någon Aerangis, så blev det åxå fast inte riktigt som det var tänkt.....
Jag stod och valde bland plantor, någorlunda kända för mig och många totala främlingar, till slut hade jag kommit fram till att jag verkligen VILLE ha:
Aerangis brachycarpa
Encyklia livida
Cisweinfia dasyandra
Betalade mina raringar och kände att jag ej ville bära omkring på påsen och riskera stängelbrott så min påse placerades i bilen.
Frestelser är ju till för att falla för så naturligtvis köpte jag också den fullkomligt bedårande Phalaenopsis equestris 'alba'n och som slutkläm kom jag på mig med att stå och fingra på och välja bland Aerangis rhodosticta.
Vrålnöjd åker jag hem och packar upp mina plantor och inser att på något vis har jag 2! Aerg.rhodosticta
men ingen brachycarpa Hädanefter får jag åtminstone bära med mig stickorna om jag prompt ska ställa ifrån mig plantorna!!!!

Nyckelord: Phalaenopsis equestris 'alba' Aerangis brachycarpa, Encyklia livida., Aerangis rhodosticta, Cishweinfia dasyandra

1/9 -09

Lite snopet för dig förstås Men så skönt att höra att fler än jag kan "tappa minnet"

2/9 -09

Nämen rackarn´s!!!!.. Du som verkade så samlad ! !!

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.