Skriv början av artikeln om Catasetiniae

Nyckelord: Catasetiniae

Inlägg med Catasetiniae som nyckelord.

28/7 -15

+ 30/7 -15

Cymbidium x

Ur led är tiden,
Hur vanligt är det att cymbidium blommar mitt i sommaren?
Kanske beroende på vintern som kom ovanligt tidigt i år. Blommar runt jul annars vanligvis,
Pryder i alla fall sin plats på altanen även om ingen är ute så ofta och tittar på den!!

Nyckelord: Catasetiniae, Cymbidium

28/7 -15

Trevligt när de blommar, oavsett tidpunkt! Snygga färger!

28/7 -15

ur led är tiden.men trevligt med blommor oavsett årstid.har ett gäng catasetums som har börjat skjuta nya skott nu,helt galet.dom har blommat och går normalt i vila till nästa vår,men som sagt,saker är inte vad dom brukar vara den här sommaren

28/7 -15

Det är väl normalt att de skjuter och växer nu eller....?
Mina växer på och blommar förhoppningsvis fram på höstkanten. Den enda jag har som är någorlunda tidig är Cycnoches loddigesi. Tyvärr tror jag kylan tog knoppen på den så det tar nog till nästa år innan jag får se den. Jag har snöat in lite på Catasetinae-komplexet, har ett 20-tal nu, de flesta småplantor.

28/7 -15

Njaee.mina brukar sätta igång i februari.sedan blommar dom oftast i juni och brukar somna in i oktober .har aldrig haft tillväxt två gånger samma säsong.

28/7 -15

Det förekommer att de sätter nya bulber senare på säsongen. Klipp inte ner bladen på de nya inför vilan utan låt dem fortsätta växa under vintern. Gjorde missen att jag klippte ner även de nya vilket resulterade i att hela plantan dog.
Vilka arter/hybrider har du?

28/7 -15

Nice

29/7 -15

Väldigt vacker!

30/7 -15

+ 31/7 -15

stulunjag har .cts.barabatum,tuberculatum,saccatum,schunkei,incurvum,tenebrosum plus en cynoches clorochilon

30/7 -15

Trevligt med arter. Jag har mestadels hybrider av diverse Catasetinae.. Söker flera Clowesia varianter nu.
Du kan se i min plantförteckning vilka jag har. Var hittar du dina?
Jag köper av Marita Åkesson, Orkidéhuset och Ebay UK.

30/7 -15

Tänk, vad jag önskar att vi kunde få ange nyckelord på våra kommentarer oxå - det är inte lätt att hålla rätt på intressant info om Catasetinae när det står Cymbidium på huvudinlägget! Björn va tror du om detta?!
/Mvh, I

30/7 -15

Jag la in nyckelordet Catasetinae nu om det kan hjälpa för framtiden. Men det är fortfarande 2 trådar i samma tyvärr.

30/7 -15

Inom Catasetinae brukar räknas in släktena Cycnoches, Mormodes, Catasetum, Clowesia, Galeandra och Dressleria, kanske fler också...

30/7 -15

Ja, det är en variant att den som startar tråden lägger in uppdateringar av nyckelord, men det kan va tidsödande & så ska man hålla kolla på det oxå själv, det vore bättre om Björn la in det som en funktion. Jag har irriterat mig över detta i flera år, att det är så svårt att hitta ngt vettigt bland nyckelord & att det inte finns en sökfunktion på OP. Även om man nu för tiden kan söka med google eller Bing och få träffar ifrån OP, men det blir ju väldigt begränsat för det verkar bara gå på rubriken eller nyckelorden i det översta inlägget. Oftast tänker jag på att jag har sett ngt på OP, men det är mkt sällan jag lyckats hitta det efteråt när jag kommit på vad det var jag letade efter pga OPs speciella struktur.

P.S. min Catasetum x altaflorestense håller på att slå ut knopparna på andra stängeln för säsongen, tyvärr är det väldigt mulet här så det går segt! Resten av mina är för nya eller småplantor så jag kan inte säga något om huruvida de växer i sin vanliga takt i år.
/Mvh, I

30/7 -15

stulun jag brukar köpa mycket i Tyskland.Elsner-,grossräschener och från orchids&Møre som brukar ha fina plantor i sina peruimportlistor

Ge ditt svar