Skriv början av artikeln om C. Rubin x Soph wittigiana

Nyckelord: C. Rubin x Soph wittigiana

Inlägg med C. Rubin x Soph wittigiana som nyckelord.

3/2 -19

Minicattleya

Minicattleya. Från bolebo.

Den är godbiten är Cattleya Rubin X Sophronitis wittigiana. Vad jag kan erinra mig så är det ovanligt med Soph. wittingiana som föräldrar för att ge färg och miniformat. Oftast är det Soph coccinea som används. Tyvärr vissnade knopparna i två bulber. Hade de gått fram så hade den haft blommor runt hela krukan. Plantan är köpt hos Currlins november 2017.

Nyckelord: C. Rubin x Soph wittigiana

3/2 -19

Härlig färg och bra format!
Mvh
Mikael

3/2 -19

En trevägare med bl.a. den stora purpurata, å så blir de en sådan liten fin planta när wittigiana får säga sitt . En ny korsning som blev reg. förra året som Cattleya Cutie Pie. Verkar som du blivit förtjust i dessa små hybrider, å jag förstår dig! Men vrf. vissnar bara en del knoppar innan de ska slå ut......väldans förargligt . Snygging e de!

4/2 -19

Dessa små Catlleya är frestande vackra, synd med knopparna men ändå präktig

4/2 -19

GöranÅ: Jo jag har blivit intresserad av minicattleyor tillsammans med andra orkidéer som inte tar så stor plats. Tidigare har jag nästan enbart odlat arter. I ena sektionen (den lite varmare) har det varit normalstora cattleya arter och en del hybrider samt andra av samma storlek. Genom att även odla minicattleyor får jag plats med väldigt många fler plantor som också kan blomma mer än en gång om året. Dessutom är de här småttingarna perfekta att ta in i huset som bordsdekorationer vid valda tillfällen. Tar jag upp en L.purpurata så skymmer den gäster som sitter på andra sidan bordet.
Oled: Troligen blev det vatten stående i bladvecket med knoppar. Sophronitis har ju knopparna inneslutna i det nya skottet som öppnar sig lite grand som en tratt och vatten samlas lätt där.

4/2 -19

På fel ställe är vatten ett otyg

4/2 -19

Å de e så lätt att de just hamnar på fel ställe, speciellt på vinterhalvåret med röta som följd

Prata om bilden


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.