Skriv början av artikeln om C. Potinara Burana Beauty

Nyckelord: C. Potinara Burana Beauty

Inlägg med C. Potinara Burana Beauty som nyckelord.

Blommar med tre blommor i år Doftar ljuvligt gott.

Nyckelord: C. Potinara Burana Beauty

9/11 -10

Det är en tacksam Cattleyahybrid - blommar ofta flera gånger per år och med väldoft dessutom

9/11 -10

Snyggt Inela !
Trevligt med trogna "blommare" .

9/11 -10

En ståtlig planta med en praktfull krona

10/11 -10

Grattis till din härliga och blomvilliga Potinara !
Min egen påminner numera om "hönan Agda", fast det är grönskan , som i det här fallet stadigt minskar ! Den har blommat 2 ggr på 2 år, senast i vårvintras, men plantan hade några konstiga blad redan då jag fick hem den och detta "något" har spridit sig till i stort sett ALLA bladen! Då jag tog in plantan efter "kollo-tiden" ute under äppelträdet, var nästan alla blad drabbade av "skrynkelåkomman", som inte berodde på vattenbrist och rötterna verkade OK, därför skar jag bort ALL grönska och "kanelade" snittytorna! " Några små nya bulber som har kommit lämnades orörda, men de verkar ha samma åkomma, så nu blir det komposten, tyvärr! :C
Någon som vet vad detta är för "åkomma"?? Det verkar, som att cellerna i bladen helt enkelt kolapsar, sakta men säkert! Innan jag skar bort bladen, behandlade jag med såpa, Provado och sist en blandning med Neemolja och diskmedel!

10/11 -10

Trist Lotta:-(
Jag vet inte orsaken till din "skrynkelsjuka", men du kan få en delning (sanerad!) av min enorma Potinara.

10/11 -10

Tack Mia! Att få en liten delning av din praktplanta vore toppen! Det var just den enorma och vackra Potinaran, som väckte "habegäret" och orsakade inköpet av min "stackars" planta!

10/11 -10

Grattis till fina blommor. Min har blommat färdigt ett tag sen, det var sex st blommor. De är så fina, doftar gott. Gillar Potinara, de är ganska "lätta". Har en annan som har blommat troget men har drabbats nu av någonting och har sparat bakbulben får se om den tar sig.

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.