Skriv början av artikeln om Bygga terrarium

Nyckelord: Bygga terrarium

Inlägg med Bygga terrarium som nyckelord.

29/12 -09

Terrarium

nytt projekt. Från vanda. Fri bild.

Behöver råd och hjälp,
Totalt nybörjare och har suttit och läst en del om hur andra har byggt sina terrarium.Upplever att det står olika på varje hemsida.Är det någon som kan och vill ge mig tips.
Enligt hon i affären kunde jag karva och skära i bakgrunden Juwel Rock 400 så jag kunde plantera växter i denna,nu tycker jag att den ser tunn ut för att skära i så man kan plantera stämmer det att man kan skära i denna?
Botten material vad ska jag använda?Läst om någon som har galler i botten sedan disktrasa och sedan jord och bark,Har tänkt att använda den mossan som man köper i butiken till orkideér det borde väl fungera?Hoppas att få bra förslag så man gör rätt när man är helt novis som jag.
Ska ej ha vattenfall el fogger .kommer ha en del arter av begonior och blivit rek att inte ha det för de gillar inte all fukt på bladen..terrariumet är 80*40*50

Nyckelord: Helt novis, Bygga terrarium

29/12 -09

Tror jeg hadde levert tilbake Juwel Rock bakgrunnen og heller brukt netting til å henge krukker med plantene i. Til bunnen får du kjøpt små firkantete plastplater som gjør at du kan ha litt vann i bunnen av terrariet og da kan du evnt. legge disktraser oppå dem og ha mose oppå der igjen . Visste ikke at man dyrker begoniaer i terrarium, men du trenger lys og event. vifter for å hindre stillestående luft.

29/12 -09

olika växter i terrarium. Från vanda.

Tack för ditt svar Ingse men nu är det långt att åka för att lämna tillbaka dessa utan nu lär jag få sätta upp Juwel Rock som bakgrund.Några förslag jag kan göra?
Visst finns det massa olika sorter av begonior som kräver terrarium,både arter och hybrider,skickar med en som måste stå i terrarium,(har ett i plast till denna sort,Ska ta en stickling av denna och sätta i terrariumet när det är klart..hälsar vanda

30/12 -09

Er JR porøst så plantene får festet røttene på dem ? Du må bare prøve deg frem litt, tror ikke jeg hadde skåret i dem først. Det er jo kriker og kroker på JR bakgrunnen så det gir sikkert litt feste.
Jeg har Epiweb i mitt terrarium og bruker tannpirkere i plast ,( kjøpt hos Clas Ohlson), til å støtte opp orkideene , men epiweb er et helt annet materiale og orkideer har jo røtter som fester seg lett til ulike bakrunner.

30/12 -09

Vad är det för material i detta Juwel rock....är det frigolit som i de terrarier som är färdigmonterade. Mitt lilla är det färdig bakgrund och där sticker du bara fast krokarna på de monterade plantorna....inte skära eler nått. Man monterar ju plantan på en barkbit först .

30/12 -09

Tack Britt-Marie för ditt svar.hälsar Vanda

31/12 -09

Litet vivarium. Från vanda. Fri bild.

Pamela
Så här blev det lilla vivariumet jag köpte och planterade i.Hälsar Vanda

31/12 -09

Det är ju perfekt för små sinningior! Vad har du för belysningn och hur blev din jordmix?
Jag har en Sinningia pusilla i mitt skåp och precis jämte den har det dykt upp några pytteblad. Kan den skicka utlöpare?
Gott nytt år!!!

1/1 -10

Hej
Min jordmix blev faktiskt väldigt bra,tog spagnum moss som jag köpt ifrån usa och blandade med cocopeat,sedan la jag lite pinjebark + lite mossa över detta,vid chiritorna satte jag en sten som var som en klippa tänkte på att chiritor växer i detta i naturen men jag tog också och la lite grus i jordmixen vid dessa.Jag har en vanlig tavellampa köpt från ikea som sitter över ,kanske dållig belysning men det får man se sedan.
pusilla är ju en art och självsår sig väldigt lätt så förmodligen är det en bebisplanta som kommer upp.ha det gott..och gott nytt år

1/1 -10

Det blev ingen bakgrund ? Lämnade du tillbaka den ändå ?

1/1 -10

Hej
Nej det blev bara bakgrund på det stora som jag köpte,som jag ska göra iordning när jag fått alla saker som jag har beställt,köpte 2 men bakgrunden är ditsatt och lecakulor i lagda-
tyvärr är bilden lite dålig.

Ge ditt svar

29/12 -09

nytt projekt

nytt projekt. Från vanda. Fri bild.

 

Nyckelord: Bygga terrarium

Prata om bilden


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.