Skriv början av artikeln om Bromma

Nyckelord: Bromma

Inlägg med Bromma som nyckelord.

Någon som varit där nu under Orkidéens fascinerande värld? Funderar på att åka dit imorgon men vill gärna veta utbudet av orkidéer lite innan jag åker. Är ute efter Masdevallia, Dracula, Paphiopedilum och småväxta epifyter.
Har egentligen köpstopp men vill ändå kolla läget

Nyckelord: Blomsterlandet, Bromma

11/11 -11

Köpstopp brukar sällan funka ... särskilt inte "egentligen köpstopp" Jag har inte varit där men är lite nyfiken jag också då jag brukar titta in där ibland. Senast det begav sig var det tyvärr inte mycket att hänga i granen, mest vanligare hybrider om än lite fler än vanligt.

12/11 -11

Utställningen kan nog bäst sammanfattas som phalaenopsis, phalaenopsis och ytterligare flera phalaenopsis. Många nyare och iögonfallande phal. hybrider fanns det. I ärlighetens namn så fanns där en Bulbophyllum av det storvuxna stinkande slaget, men den bar någon till kassan på första dagen.
Där fanns flera Phrag. Living Fire och en Paul Eugen Conroy. Dendrobium Maiden Charlotte, Nora T. och farmeri Pink. Juvelorkideer de vanligaste, samt några vandahybrider. Dyra Paphar. vinicolor (en ynklig rosett för 299 kr.) spicerianum, Maudieae hybrider och några sk. amerikanska. 2 st P. equestris och en Mini Mark.
Cattleyor flera fina namnlösa hybrider. Ja där fanns också flera oncidium hybrider och de vanliga sk. Cambria, Miltonia och Dendrobium phalaenopsis hybrider. Massor av Cymbidium så klart.
Måste nog säga att jag är en smula besviken, det var roligare på Kastbergs tid.

12/11 -11

Utställningen var sämre en dålig och en del plantor som jag inte hade tagit emot gratis hade skrattretande priser. Flera st hade svampangrepp. Dessutom personal som gav råd till kunderna
fastän dom skulle behöva råd själva. USELT!!

12/11 -11

Vilken tur att jag igår beslutade att inte åka in, hade inget större förtroende för att det skulle vara nåt att ha. Tråkigt

12/11 -11

Jag står nog också över den här gången

12/11 -11

Det enda jag fick med mig hem var 2 st ljuslyktor, det säger nog en hel del tror jag.

12/11 -11

Håller med dig Flora. Saknar också Arne Kastberg & C.O:s utbud när de höll utställningar på Blomsterlandet, men tyvärr har de ju slutat arrangera utställningar där...

12/11 -11

Det är nog Blomsterlandet som sagt upp avtalen med Kastbergs, skulle klara detta själva med egen personal..

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.