Råd / Släkten, arter och hybrider / Brassolaeliocattleya /

Skriv början av artikeln om Brassolaeliocattleya Lucky Strike

Nyckelord: Brassolaeliocattleya Lucky Strike

Inlägg med Brassolaeliocattleya Lucky Strike som nyckelord.

Härlig färg på bulben på denna hybrid ..
Köpte den förra året överblommad, så med lite medvind så skall det bli spännande att få se denna klon i blom och då färgsättningen .....

Nyckelord: Brassolaeliocattleya Lucky Strike

29/5 -08

Det går framåt ute på altanen ... 3 veckor sedan första fotot ....

29/5 -08

Ser bra ut, de äldre bladen är friskt ljusgröna och det nya skottet är pigmenterat pga det myckna ljuset. Ser även en blomskida på väg. Håller tummarna för en god blomning.
mvh
Mikael

29/5 -08

Tack ... det är flera "Cattleys" som har fått nya regäla bulber och rötter under denna tiden utomhus, och då har medeltemperatur under natten varit runt 5-7 grader, men betydligt högre på dagen .... denna "Lucky Strike" tex hadde precis början till skott när den kom ut den 17/4 .....

1/6 -08

"Säluttern" ... ja, lite insektsbesök får jag ... här är en som tyckte om denna lila färgen på bladet och det bjuder vi på så gärna

1/6 -08

IRRRRRRK!
Vem är det där?

1/6 -08

"Chic" ... , villka härliga uttryck du har .... är lite dålig på namn av insekter !
Men så länge jag får behålla ca 70 % av mina blad, så är jag nöjd ... det blir inte så jobbigt, om man ställer in sig på det

1/6 -08

Ahaaa....trodde faktiskt att det var ett av alla dina husdjur som du glömt att presentera för oss

1/6 -08

Det ser ut som dom mår jättefint där ute. Jag har också en Lucky Strike, men jag har inte vågat släppa ut den än. Hur gjör Du med vattningen, duschar Du bara?

1/6 -08

"Sheila" .... jag stoppar ner hela krukan i en spann med vatten nästan till kanten av krukan, sedan häller jag på med ca 1/2 l vatten upptill och varannan gång ställer jag ner dom i dammen som de står i.... så får de suga upp vattnet underifrån + att jag öser på lite extra upptill.

1/6 -08

Ingen av mina älsklingar har fått komma ut ännu, ska vara bombsäker på att invasionen av gnagare ska vara helt borta... Inga nya i fällorna på ett par veckor och ingen ny skit i kuvösen sen jag dammsög den. Ser lovande ut Nästa helg om det inte kommer nån liten satan som saboterar för mig.

2/6 -08

Bulben och blomskidan blir bara vackrare för varge dag ....... speciellt i solen

Hej, Oh, jag trodde inte man kunde ha Cattleyor i så låg temp nattetid som 5-7 grader. Då kanske jag vågar ha mina tre hybrider utomhus dygnet om nu. Här i Kristinehamn är det ca 11 grader på natten.
Och sedan det här med solen. Har en relativt stor balkong med mycket sol eftermiddag och kväll men har inte funnit på något sätt att skydda plantorna för de starkaste strålarna, alltså kan bara ge full sol eller ingen. Hur länge klarar en Cattleya stark sol i ett sträck?
Det här blev klumpigt skrivet men ni förstår nog ändå.
Ha det så gott/Birgitta

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.