Råd / Släkten, arter och hybrider / Brassolaeliocattleya /

Skriv början av artikeln om Brassolaeliocattleya King of Taiwan

Nyckelord: Brassolaeliocattleya King of Taiwan

Inlägg med Brassolaeliocattleya King of Taiwan som nyckelord.

Blc King of Taiwan 'Golden Moon'. Från Monica.

Nyss utslagen. Jag älskar färgen som lyser upp hela rummet. Svag doft. Kom med knoppskida från Schwerter så blomningen är någon annans förtjänst. Men även Paph. Maudiae, Beallara Marfitch's dreams och Phal equestris blommar nu och är mina egna "omblommare" . Julblomman Ludisia discolor är i knopp liksom Miltassia och Ascocenda.
Vaddå vinter? Inte hemma hos mig i allafall!

Nyckelord: Brassolaeliocattleya King of Taiwan

10/11 -07

Åååååååååååååååååååååååå det är så man kan få dåndimpen .... Så underbart vacker!

Så vacker den är Monica, grattis! Du kan åtminstone ta åt dig äran av att ha lyckats få fram blomman, även om det finns knoppar är det inte alltid de vill titta fram efter transport och stress.

10/11 -07

Helt underbara färger!!!!!!
Bjarne

10/11 -07

Den gillar jag, köpte en i Sofiero i våras. När jag kom hem o kollade den fanns det inga riktiga rötter, bara bruna, döda. Den har inte återhämtat sig än, har börjat växa lite grann bara, tar nog evigheter till blomm efter det.

10/11 -07

På tal om stress. Samtliga plantor i sändningen från Schwerter hade väldigt ruttna rötter, så även den här. Det mesta fick jag klippa bort. Trots min brutala kapning av den har den på några veckor orkat fylla knoppskidan med dessa underbara blommor. Men sen får jag se om jag måste betala genom att vänta länge på nästa blomning som du HMG får göra. Trots usla rötter är jag supernöjd med det jag fick från Schwerter. Det är lite märkligt att plantor kan ha så risiga rötter och ändå vara så fräscha ovanför komposten. Kanske det funkar bra utan bra rötter hos odlare i ett växthus med mycket hög luftfuktighet? Fullt så mysig blir inte tillvaron på min fönsterbänk.

Bara att gratulera
Underbar

11/11 -07

HELT FANTASTISK ! !!!

11/11 -07

Otroligt fina klara färger! Grattis!

11/11 -07

Härliga färger!
mvh
Mikael

Grattis till en underbar blomma!

Kanonläcker blomma ,Grattis

Prata om bilden


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.