Råd / Släkten, arter och hybrider / Brassada /

Skriv början av artikeln om Brassada Orange Delight

Nyckelord: Brassada Orange Delight

Inlägg med Brassada Orange Delight som nyckelord.

Brassada orande delight. Från En person som inte är medlem längre.

 

Nyckelord: Brassada Orange Delight

Prata om bilden
Brassada Orange Delight. Från tomas z3.

 

Nyckelord: Brassada Orange Delight

26/3 -08

Åh köpte du denna, jag stod och tittade på den men det blev en annan och nu ångrar jag det men det kanske finns någon kvar. Den är i alla fall tjusig, grattis till köpet.
Inger

26/3 -08

Tackar! Ja den riktigt lyser upp i fönstret med sin eldighet! Läckert mot det gröna tycker jag. Jag har dock för mig att de andra plantorna inte såg så mina ut, lite misskötta. Men dom kanske tar in nya. Vad blev det för din del istället då?

26/3 -08

Det blev Dracula Ophioceps, Bulbophyllum sp, Denr Berry Oda, Dendr Compactum och Epid Rene Marques Flan.. Man blir ju så glad när det finnas annat än Phalaenopsis att köpa här uppe. Jag hoppas att den du köpte finns på trädgårdsmässan för då följer den med hem. Ja, inte den du köpte men en likadan.
Inger

26/3 -08

Fyrverkeri som hälsar våren

Prata om bilden

4/2 -08

+ 5/2 -08

Identifierad

Vem är jag?. Från Amatör.

Snälla kan någon hjälpa till med identifikation av denna som jag köpt onamnad förra hösten?

Nyckelord: Brassada Orange Delight

4/2 -08

Rätta mig gärna om jag har fel, men visst är det väl en Brassada Orange Delight?

Ingen aning, men snygg va den allt.

4/2 -08

Plopp - jag tror du har rätt

5/2 -08

Yesss ni är fantastiska. Jag hade ingen aning om var jag skulle börja söka. Nu har jag stiftat bekantskap med både Brassia och Ada som jag inte ens hört talas om tidigare.
Är det kanske någon här på forumet som har en Ada, jag tycker åtminstone att jag aldrig hört talas om eller sett en sådan.
Min skönhet har alltså sitt ursprung i sydamerika och jag började misstänka att färgen kommer från Ada eftersom jag bara hittade en Brassia på http://www.orchidspecies.com som hade någorlunda färg, men svagt orange. Kommer inte ihåg om den doftade, vilket den lär göra. Det återstår väl bara att invänta nästa blomning för att utröna detta. Tydligen kallas den också för spindelorkidé vilket alltid underlättar för minnet att ha ngn synonym att ta till när namnet ligger för långt bak i nacken....
Tack snälla för tipsen!

Ge ditt svar
Brassada orange delight... Från Huberta.

Ja, det växer här också... är det en stängel som kommer eller vad? vet inget, kan inget

Nyckelord: Brassada Orange Delight

Prata om bilden
Brassada orange delight. Från Huberta.

 

Nyckelord: Brassada Orange Delight

11/5 -07

Hej Huberta! Ser ut som du varit på inventeringshumör idag! Det är kul att fota sina plantor lite då och då, inte bara när de är i full blom, för man glömmer rätt snabbt (i alla fall gör jag det) hur de växer. Tittade igår på bilder från förra våren och häpnar då över en del förändringar ( tänk vad mycket plats jag ännu hade i fönstren...). En del har vuxit mycket, andra nästan ingenting, någon har försvunnit och andra kommit till. Du ser ut att ha en rolig samling på G, Huberta, lycka till med den!

12/5 -07

Ja kommit på at tjag glömmer väldigt lätt.. Så det är nog praktiskt att fota lite... Blir nog mer bilder, batteriet dog i kameran..

Prata om bilden

Hej, För en tid sedan skaffade jag mig en Brassada. Jag visse ingenting om sorten vid inköpet. Plantans namn påminde mig om Brassia Rex, som jag har och har misskött, samt om att Jimmy avskyr sorten p.g.a. dess många blad, allt vatten den fordrar och blomningen som vägrar uppfinna sig... Trots allt blev det en Brassada.
Efter flera timmar på nätet hittade jag ingen information med skötsel på svenska. De engelska och franska sidorna gav mig följande information:
1. Brassada är en korsning mellan Ada och Brassia.
2. Dess jordblandning ska påminna Paphiopedilums.
3. Brassada blommar efter sommaren och två gånger om året.
4. Brassada ska ödslas 20-10-20. MEN UNDER VILKA PERIODER???
5. Brassada gillar inte att torka ut.
6. Temperatur… samma som Miltonia kräver.

HAR JAG FÖRSTÅTT DET RÄTT?
Hur sköter man en Brassada egentligen? Har någon en erfarenhet av den?

ANNARS: Brassada doftar som mildkryddat brännvin eller en färsk kiwilikör… tror jag…

Har någon något råd?

Mvh/L

Nyckelord: Brassada Orange Delight

22/10 -06

l information du behöver. Växer plantan, nya rötter blomstånglar, nya bulber? Ja, då behöver den gödslas och få tillräckligt med vatten. Den ska därmed inte heller torka ut helt, av vad jag kan förstå av den info du har här. Skit nygg är den dess utom

22/10 -06

Brassada! Den gillar jag faktiskt.
Blommar minst 2 ggr om året med sina pepperigt doftande eldandar.

Min växer i bark/vitmossa och göds med MSU. Inga konstigheter egentligen. Sålänge den inte torkar ut så hemskt mycket så växer den bra utan några dragspelsblad.

Tack Eva och Jimmy för råden. Jag ska tänka på vattnet…

Vad är MSU för gödsel? ( Nu känner jag mig som en gång i tiden… Mina teaterelever, som hade blivit hemma i dataspråket mm hade börjat uttala sig så att jag inte förstod dem länge. Den första åtgärden, från min sida, var att skaffa mig ett datalexikon. Det andra: att erövra en del av ämnet… Jag är en novis, alltså och självlärd till 80%… Därför blir det trögt ibland…) Så… MSU… som inte ingår i datalexikonet… avslöjar mina knappa orkidékunskaper… Ja… så är det…./L

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.