Råd / Släkten, arter och hybrider / Bifrenaria /

Skriv början av artikeln om Bifrenaria inodora

Nyckelord: Bifrenaria inodora

Inlägg med Bifrenaria inodora som nyckelord.

Art från Brasilien.

Nyckelord: Bifrenaria inodora

26/5 -16

Härlig!

26/5 -16

Fin blomning och en underbar art. Grattis!

26/5 -16

Förtjusande

28/5 -16

Wow, vilka färger!

28/5 -16

Har inte sett den där tidigare, fina färger!

28/5 -16

Snygg

29/5 -16

Tack alla! Den är inte bara snygg, den doftar gott också... sin ägare upp i dagen

29/5 -16

Bifrenarior börjar bli nya favvosar här hemma: har inte tagit ihjäl någon ännu (!!) OCH de blommar om! Begär intet mer . (Lassse: Duschat nu igen?! )

29/5 -16

Är dem "lätta" Xara?

29/5 -16

Svårbedömt!! Kanske är de jättesvåra men jag har av misstag råkat placera & behandla dem så att de trivs?! Alla utom en bor i norrfönster och vattnas även på 'lilla vattningsrundan', dvs betydligt oftare än alla andra. Den stora bor i ett 'skyddat' sydvästfönster, men den har ännu INTE blommat om på eget bevåg som de andra... Hmmm... måste studera lite mera, uppenbarligen . (Alltid kämpigt när en upptäcker nya orkisar: referenslitteraturen är INTE till fylles!! )

29/5 -16

Xara: Ja imorse var jag nyduschad och fräsch. Men nu efter en dag i trädgårdslandet är det nog mer Bulbophyllum än Bifrenaria som gäller.

31/5 -16

Underbar! Jag hade en som blommat troget utan att få speciellt mycket varken ljus, luftfuktighet eller omvårdnad. Men alla mina senare försök med övriga mina bifrenarior blev totalt misslyckade! Jag undrar vilken kompost era bifrenarior sitter i ? Skötselråd please !

31/5 -16

Jag har 2 varianter av Bif. harriesonae som är absolut utan krav på något, bara de slipper frost. Mina står i endast grov tallbark 15 - 30 mm. Ljusmängd det som för tillfället råder ute. Vatten mellan 2 ggr/v - 1 ggr/2 v. Den tätare nu på sommaren om det är varmt. Den senare på vintern. Vattnet ät regnvatten med tillsats av Akernes Rain Mix, konc ca 150 mikrosiemens. Fläkt som blåser i olika riktningar.
.

31/5 -16

Jag kan i stort instämma med bolebo. Dock har jag mina i sphagnum med lite småsten.

31/5 -16

Vill bara påpeka att dick och jag har en harriesonae vardera som vi aldrig har fått att blomma. De växer så det knakar men som sagt.

1/6 -16

Underbar.
En sådan skulle jag vilja ha i trädgården.
Lasse, vet du om den är härdig i södra Sverige.

1/6 -16

Märit: Bifrenaria är ett tropiskt släkte och de tål inte frost. Men det går utmärkt att odla dem i trädgården under sommaren.

3/6 -16

Riktigt vacker. Har en harrisonae och en semi alba. Men de har inte velat blomma i år. Har blommat tidigare. Dom vill väl ta igen sig iår.

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.