Skriv början av artikeln om Bela Vista Orchideas

Nyckelord: Bela Vista Orchideas

Inlägg med Bela Vista Orchideas som nyckelord.

Hej,

Det finns möjlighet att beställa plantor från Bela Vista Orchideas i Brasilien. De för in plantor till Tyskland i sommar, plantorna skickas ut i slutet av juni preliminärt. Importen hanteras av Regina Elsner, trots att hon lagt ner sin verksamhet. Jag har en lista som jag kan skicka vidare till intresserade, skicka mig er e-post isf. Tillkommer frakt från Tyskland till Sverige. Kostnad för import och phyto till Tyskland är inbakat i listans pris.

Bela Vista har främst cattleyor, encyclia, epidendrum och laelia. Samt lite andra sydamerikanska arter. Plantor skickas barrotade vilket kräver lite kärlek för att etablera sig bra här hemma. Men de har en del kul arter.

Nyckelord: Bela Vista Orchideas, inköp

23/3 -21

Uppdatering. Går även att beställa via MSB Orchideen i Tyskland. Då brukar man även kunna passa på att beställa från deras sortiment. De säljer fina plantor. Listan finns att ladda ner från deras hemsida: https://msb-orchideen.de

1/7 -21

Import från Bela Vista. Från Merwic.

I början av veckan kom min beställning från Bela Vista och MSB. Lite blandat, men mest från Cattleya-släktet. Jättefina plantor! De flesta nära blomstora. Vissa med blomskida. Utöver det från Bela Vista så beställde jag också Aerangis rhodosticta från MSB vilket jag var väldigt nöjd med. Fin monterad ungplanta!

Detta vart det jag COVID-unnade mig...
Catasetum pileatum aurantiacum x
Catasetum pulchrum ( Bela Vista x Juan )
Cattleya araguaiense
Cattleya elongata
Cattleya forbesii (Bela Vista 1 x Bela Vista 2)
Cattleya jemannii semi-alba
Cattleya labiata rubra ( 12357×12305 )
Cattleya loddigesii ( punctata "Marisa x Martinelli )
Cattleya walkeriana coerulia (Blue Monarch x 2P)
Cymbidium aloifolium
Laelia pumila tipo "M.A "
Laelia purpurata Roxo Bispo (São Jorge x Bela Vista)
Laelia tenebrosa (selecta 2 x selecta 1)
Maxillaria cerifera
Maxillaria richii

18/7 -21

Bra köp!

19/7 -21

Den gruppen ser härlig ut Merwic! MSB har jag handlat av och var nöjd med plantorna jag fick. Synd att Birgitte Meyer inte satsar på lite bättre bilder på sitt sortiment då en bra bild säljer!

Ge din åsikt