Råd / Släkten, arter och hybrider / Beallara /

Skriv början av artikeln om Beallara Tahoma Glacier

Nyckelord: Beallara Tahoma Glacier

Inlägg med Beallara Tahoma Glacier som nyckelord.

Från Beewa.

Hej på er alla. Här kommer mitt första inlägg.

Undrar om någon vet vad det här är för någon? Själv så tror jag att det är en Cambria av någott slag.
Har fått den. Och dom som gav mig dn sa bara att det är ju en orkidé. Slutdiskuterat.

Mvh Jocke

Nyckelord: Beallara Tahoma Glacier, Beallara

11/2 -07

Beallara Tahoma Glacier Green??

11/2 -07

Glömde ju säga Välkommen hit!!

11/2 -07

Hej Beewa och välkommen hit!
Fin blomma dina vänner har presentat dig med!

Välkommen och trevligt med vänner som ger så fina blommor...

11/2 -07

Jättesnygg.
Lyka till med den och med alla okidemissbrukare här.
Thomas

11/2 -07

En härlig Tahoma Glacier ingår helt klart i en sann orchidémissbrukares bassortiment!
Välkommen hit Beewa!

11/2 -07

Tackar för allt välkomnande samt snabba svar.

14/2 -07

Hej Jocke och välkommen hit - du kommer säkert att stortrivas!!

Din blomma är fantastiskt vacker, måste nog skaffa mig en ny sådan:-)

Beallara är f ö en hybrid - Brassia x Miltonia x Cochlioida x Odontoglossum.

De flesta "flervägskorsningar" säljs oftast i handeln under beteckningen "Cambria"

Ge ditt svar

Tänkte dela med mig av en bild jag tog när vi senast möttes, Cambria Tahoma och jag. En ståtlig modell som gärna stod stilla å lät sig avbildas ... med en liten ljuvlig doft av myggmedel

Nyckelord: Beallara Tahoma Glacier

16/12 -06

Undrar just om tomten vill komma med en sån vacker blomma till mig? Tycker de är så vackra.
Snyggt fotat, Palandir.

16/12 -06

Underbar bild! Sånt kan man tänka sig att skicka som julkort till familjen!

16/12 -06

Vacker bild Palandir! Myggstjärnan var ju ett delikat namn, har du döpt den eller är det officiellt namn?

Mycket vacker blomma, jag skulle vilja kalla den julstjärna!

Mja... Myggstjärna är ju inte riktigt vedertaget, men jag tyckte att det passade Ska komma ihåg detta med Julkort till nästa år, nu är det ju lite försent att trycka upp nåra stycken, men det var ingen dum ide ni hade

8/7 -07

Tack för bilden, blomman är jättevacker. Nu vet jag vad mina två heter, och Myggstjärna är passande. De har verkligen en svag doft av myggmedel ler

8/7 -07

Jättevacker bild på en blomma. Doftar myggmedel sa du? Kanske man skulle införskaffa en sådan. Efter allt detta regnet och medföljande översvämningar så brukar vi få rena mygginvasionen här hemma eftersom vi bor vid sidan av en myggrik kanal mitt ute i skogen. Tål att tänkas på

Prata om bilden

10/12 -06

10/12: Doft!

Min Beallara blommar just nu med 13 utslagna helt enormt stora blommor. Och nyss upptäckte jag något jag aldrig känt förrut; blommorna doftar!

Nyckelord: Beallara Tahoma Glacier, Beallara

10/12 -06

Det var rackarns, då måste jag ställa den under värme lite och se om jag kan känna nåt genom snuvan oxå...

10/12 -06

Ja de har någon slags doft, lite obeskrivlig, den enorma blomningen jag hade för någon månad sedan är över och har nu endast kavr några enstak stänglar, en blommande. Den har tydligen också fått en ny bulb. Nu har den bara fyra blommor kvar. Det ser ut som det är dax för omplantering men jag får nog vänta ett par månader, den har tålv bulbef till dagens datum. Den är verkligen en fantastik orchidè.

I onsdags träffades ett 20-tal orkidéintresserade i SYS och upplevde Marie Widén engagerat tala, visa och demonstrera dofter och dessas betydelse i Lunds Botan.

11/12 -06

Oj vad trevligt det låter att få lyssna på ett föredrag om orkidéers dofter...

11/12 -06

Tor: Vad spännande, kan du återge lite vad hon sa ? Fick ni nosa på mycken väldoft?

Vi hade en härlig kväll med bra frågor och ännu bättre svar. Marie hade förberätt sig mycket väl och dukade upp både doftblom och doftande blad. Visade orkidébilder och bjöd på en doftande rundtur i Botan. En fin högtidsstund i advent!

11/12 -06

Tor: Det hade jag verkligen velat vara med på! Sverige är lite väl l-å-n-g-t ibland. Doftande blad säger du, minns du några speciella och vad de doftade???

Ge din åsikt

..har nu börjat slå ut. Bladen är riktigt fula, men när den blommar blir allt förlåtet. Det blev tretton knoppar denna gång.

Nyckelord: Beallara Tahoma Glacier, Beallara

3/12 -06

Vi får slå våra kloka huvuden ihop här, Monica: jag får inte så mycket blommor på min, en stängel med fem rejält stora blommor just nu, och jag ser ingen andra stängel på G. Men å andra sidan har den hållit sig frodig och grön och bara enstaka dragspelsveck. Min står i västerfönster, stod ute mycket i somras, får näring a' la "weakly weekly" metoden. Hur har du din?

5/12 -06


Jag tror att mängden blommor och stänglar kan ha med plantans ålder och storlek att göra. Äldre/större= mer blommor och fler stänglar. Rätta mig om jag har fel.
Tidigt i somras hängde jag den på en vägg ganska skyddad från regn. Där fick den stanna till sent i sept. och fick morgon och kvällssol. Plantorna ute fick det lite tufft eftersom vi var borta en helt del. Men det kanske råkade bli helt rätt med de svala nätterna ute och torka? När vi var hemma hade jag dåligt samvete, fjäskade genom att blöta både väggen och marken under och hoppades att de skulle må gott av all fukten. När den kom in i september hade den två stänglar på gång. Den har fått fortsätt ljust inne under Wexthusets belysning nebulosa hobby samt står i ett söderfönster. Så svalt som maken tål att sova i också, runt 19 grader på natten och 21,5 på dagen när belysningen är på. Några skålar med vatten i här och där i fönstret. Den har Inga dragspelsblad, några mjuka veck möjligen. Men inte alls benägen att få dragspelsblad som t e x min Nelly Isler. Däremot verkade den behöva lite fuktigare omkring sig när knopparna skulle brista. Ståendes i fukten i badrummet öppnade sig plötsligt flera knoppar. Slumpen eller var all fukten precis vad som behövdes för att blommorna skulle börja öppna sig?
Nattempen på 19 grader är över vad många rekommenderar för Beallara, men knopparna har ändå fortsatt att utvecklas till de fetaste jag sett, men jag har å andra sidan inte sett mycket, nybörjare som jag är... När det gäller Beallaran så ger jag den ordentliga duschar då och då, men ger mycket svag näring vid varje vattning. Efter blomningen ska jag nog låta bli näringen och ev. minska lite på vattningen. Bladen är fruktansvärt fula, hur är det med din? Någon här på forumet omtalade att någon klon av denna hade ett ofarligt virus som betedde sig så här. Antar att det är vad den här har, eftersom den växer och frodas ändå. Fast hur viruset inverkar på den i det långa loppet vet jag inte.

6/12 -06

Tack Monica, det var utförligt! Misstänker att jag kanske har den lite för mörkt då, ska prova att ändra det. Nej, bortsett från några dragspelsveck här och där är bladen helt okej, lite vagt småprickiga som jag tror beror på att den fått sol eller för ljust efter mina duschningar i luften, det är såna pytteprickar som efter finaste inställningen på munstycket. På vilket sätt blir dina blad fula? Inte för att jag kan tipsa vad som kan vara fel då, men någon annan kanske kan? Men visst är det en njutning att titta på skimret och de glaciärgröna ränderna ?

6/12 -06

Det blir torra bruna ränder på gamla bulbers blad, sedan delar sig bladen. Det ser ut som om någon har strimlat bladen med kniv. Men bulberna är görna och fina ändå, så jag är inte orolig egentligen. Våga vara ful var det någon orkidékännare här på forumet som sa. Hos orkisar i naturen är inte många blad felfria...

6/12 -06

...du nämner skimret! Visst är det vackert, som om de vore gjorda av finaste siden. Har försökt fästa skrimret på bild, men har inte lyckats hittills.

Ge ditt svar
Beallara Tahoma Glacier 'Green'. Från Mia.P.

Köpt hos John på Etowah Orchids Greenhouse för .

Nyckelord: Beallara Tahoma Glacier, Beallara

Prata om bilden

Jaha, jag som bara skulle åka till John och kolla om hans Cymbidium hade slagit ut ännu. Ja, och kanske få ett litet skott från hans Ludisia. Inte skulle jag köpa något, NEJ det var aldrig på tapeten. ; )

Jaha, hur kom det sig då att jag åkte därifrån med en alldeles fantastisk Beallara Tahoma Glacier 'Green'. : )

Den liksom bara stod där med sina jätteblommor och sa - Visst är jag fin! Titta på mina fina kjolar med ljusgul kant!

Ja, sa jag, du är väldigt fin. Men jag har ju ingen plats kvar hemma. Var ska du bo?

-Jo, sa Bellara, finns det hjärterum så finns det stjärterum och så hoppade hon in i bilen och följde med hem. : )

Nyckelord: Beallara Tahoma Glacier, Beallara, Ludisia

Åh, du har mina sympatier.
Det är som när man köper hund, man får ta den som kommer fram till en och som skapar en relation på en gång. Jag tänker såhär: Det ä inte någon idé att gör motstånd!

Ge din åsikt

1/10 -06

Bild

Från görel.

 

Nyckelord: Beallara Tahoma Glacier, Beallara

1/10 -06

Hej Görel! Vet du vad den här heter? Precis en sådan köpte jag för ett par veckor sedan utan att veta vad det var, så det skulle vara kul att få veta namnet.

Beallara Tahoma Glacier, eller någon variant av den.

1/10 -06

Hej!
La själv ut det som fråga innan i kväll, köpte den själv i helgen utan namn, Mats E trodde samma som Troll, så den är nog identifierad nu. Jag gillar denna kunskapsbank!

2/10 -06

Hm, för bara några dar sen hamnade jag på en sida med många olika Beallara Tahoma, men jag har googlat så mycket sen dess att jag inte hittar tillbaka
Den ser lite annorlunda ut än min Glacier "Green", men är nog väldigt nära släkt.

Prata om bilden


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.