Skriv början av artikeln om B. Nelly Isler blad

Nyckelord: B. Nelly Isler blad

Inlägg med B. Nelly Isler blad som nyckelord.

Min B. Nelly Isler har en konstig färg på undersidan av bladen. Jag trodde att det hade något med att jag vattnade den för ofta att göra, att det var någon sorts röta. Så jag började vattnade den mer sällan under vintern men då blev det dragspelsblad istället så jag gick tillbaka till att vattna oftare... Bladen började nu torka i toppen... jag vet varken ut eller in! Någon som har något förslag?

Nyckelord: B. Nelly Isler blad

14/5 -10

Jag fick likadant på min Odontonia Boussole Blanche en gång när den hamna mitt i solen
och blev bränd i somras, men de nya bladen som kommer är fina.

14/5 -10

Kan det vara ohyra/spinnkvalster el. dyl?
mvh
Mikael

14/5 -10

Tycker det ser väldigt likt ut spinnangrepp...
Vissa blad på mina Cattleyor i skåpet ser ut så där efter angreppet där, dock kan det vara som letherneck skriver att det är brännskador då mina plantor fick flytta runt rätt friskt i skåpet ett tag och hände inte alls där de ska och ibland liiite för nära lysrören. Kolla noga efter ohyra på bladen, de jag hade i skåpet rörde sig då jag blåste på dem lite försiktigt och de var inte direkt lätta att se heller. Förstoringsglas är bra att ha.

14/5 -10

Jag har just tvättat bladen på en Laelia med Fruktträd Effekt. Jag skulle flytta på den och upptäckte att ett blad var riktigt rödbrunt på undersidan. Strök med fuktigt vitt hushållspapper och visst - det fastnade pyttesmå röda prickar - dvs rött spinn
Det värsta bladet skar jag bort och tvättade sen hela plantan med denna oljeemulsion.

14/5 -10

Säkerligen att angrepp av spinn eller falskt spinn. Vissa av dem är svåra att se med blotta ögat, gör som Ingela säger och kika i ett förstoringsglas så ser du nog dom små krypen. Dom är ofta lite rödaktiga.

14/5 -10

Tack för hjälpen allihopa!
Jag tog ett fuktigt hushållspapper och drog och visst blev papperet gultoranget med små prickar i. Bli inte arg på mig nu men jag visste inte vad jag skulle göra så jag torkade rent alla bladen först och sen sprayade jag plantan med diskmedelsvatten... men så tänkte jag att de där bladen kommer ändå aldrig se bättre dagar så jag klipte bort dem - hela plantan försvann utom ett blad och bulberna... nu hoppas jag på att Nelly inte ger upp hoppet utan skickar upp nya bulber med blad så vi kan få en ny start. Det är ju sommar snart och då brukar de väl få mer livsglädje, tror ni inte?

Ge ditt svar

14/5 -10

B. Nelly Isler blad

 

Nyckelord: B. Nelly Isler blad

Prata om bilden


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.