Skriv början av artikeln om Australien

Nyckelord: Australien

Inlägg med Australien som nyckelord.

Ja nu får man se framemot en sändning från Australien.
Om ca en vecka så landar Aerides krabiense, Dendrobium unicum, Sophronitis rosea wittigiana och Eurochyne rothschildiana här uppe i Ö-vik.
Gudis så spännande!!!!

Nyckelord: fröplantor, Australien, flaskplantor

28/7 -06

Kul kul! Julafton mitt i sommaren.
Hur gör man för att beställa därifrån och vad kostar det?

28/7 -06

Har du växthus? Det blir spännande, och ganska många plantor. Jag har själv köpt en flaska, och även om plantorna blir små så kommer de att ta plats då de blir många, i min flaska syns minst 5 plantor som är ganska stora, och jag ska inte ta ut dem från flaskan förän nästa vår, så de kommer att vara ganska stora då. Det går också att beställa från Equatorial Plants Co. i England, det kan nog vara enklare.

Hej!

Jag har sambeställt med två andra så vi har delat på kostnaderna, vet inte riktigt hur det har gått till riktigt då inte jag själv skött om det praktiska. Jag bara betalar och ser glad ut. Har också beställt från Equatorial plants så sent som förra hösten. Mycket fina småplantor fick jag då, så det kan jag rekommendera.
Jag har växthus, men använder det bara på sommaren. Jag brukar ha mina småplantor i ett miniväxthus som håller fukten och luftar försiktigt nån gång om dagen. Det har funkat bra tycker jag.

31/7 -06

Hej igen, Sophronitis rosea wittigiana blir fin, Eurochyne rothschildiana kan jag inte alls hitta på nätet, vad är det för växt? Har den bytt namn?

Spindeln!

Inte konstigt att du inte hittar den då jag stavat fel. Eurychone ska det vara. Har hört till Angraecum förut. Här kan du kolla:http://orchidspecies.com/euryrothschildiana.htm

Jag har mina flaskorkidéer i fibervävtäkt decimeterhög skogvitmossa i ett par centimeter regnvatten. Väven är uppklippt och där inunder är flaskorkidéerna lätt radplanterade.

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.