Råd / Släkten, arter och hybrider / Ascocentrum /

Skriv början av artikeln om Ascocentrum ampullaceum var. alba

Nyckelord: Ascocentrum ampullaceum var. alba

Inlägg med Ascocentrum ampullaceum var. alba som nyckelord.

Ascocentrum ampullaceum var. alba. Från crystal.

Kan inte riktigt ta åt mig äran för blomman då stängeln var på gång när jag fick den (1 cm var den då), men den har å andra sidan accepterat miljön i skåpet å orkade ändå ända fram så jag kanske ska ha lite kred ändå... Eller?
Formligen äääääääälskar dessa Ascocentrum och detta är nummer 3 av 5 som jag har hemma än så länge, de lär bli fler, no doubt about it!
//Åsa

Nyckelord: Ascocentrum, Ascocentrum ampullaceum var. alba

11/5 -07

Visst ska du ha kred. Den är så underbart vacker.Jag har en med rosa blommor som precis blom. färdigt.Men en sån här måste jag också ha. Grattis till blommningen!!!!!
Anette

11/5 -07

Grattis Åsa.
Givetvis ska du ta till dig en hel av äran.
Du har lyckats med att ge den det den behöver, för att fortsätta med stängeln.
Jag är inte förvånad över att du äääääääääälskar den
Den är sköööööööön.

11/5 -07

Anette, jag har en rosa som blommar oxå just nu, mycket vackert i mitt skåp om vi säger så med en rosa och en vit ampullaceum samt en blommande orangeröd A. aurantiacum oxå! =p

Tommy, jag har oxå hakat upp mig lite på album/alba, men rent grammatiskt borde det vara -um eftersom både ascocentrUM och ampulaceUM står i neutrum så då borde de styra till album (alba blir ju mer femininum)... rätta mig gärna, såååå mkt latin har jag inte läst å gramatiken var väl inte min starka sida.
//Åsa

Men oj då! Vilken underbar sötnos. Har själv bara en rosa men jag ser ju nu att jag måste ha en alba också! Grattis till den fina blomningen.
Annette

Angående böjningen på albus alba album skulle jag som gammal latinare vilja lägga mig i debatten utan att veta om jag har rätt. Jag tror att alba hör ihop med variant. Ergo(Alltså): Ampullaceum album eller Ampullaceum var. alba.
Annette

Tommy!
Skulle aldrig argumentera med dig om former varieteter eller underarter för där kan du mycket mer än jag! Men jag försökte bara förklara varför det blivit otydligt om när det ska vara alba eller album! I latinet betyder det allt vilket ord som adjektivet syftar på. Jag tror faktiskt att vi kommit till samma slutsats! Vad härligt!
Annette

11/5 -07

Ändrar här med offeciellt till alba, hindrar dock inte att jag älskar plantan ändå! Men trevligt att vi fick en namningslektion på köpet! Alltid roligt att lära sig nya saker! (ska erkänna att jag kuggade på latintentan, min enda kurs jag någonsin kuggat på, så säger ni alba så köpter jag det med hull å hår * skrattar *)
//Åsa

Men Crystal hur kunde det gå till? (med kuggningen menar jag). Latin som e så kul! Tror dock att latinundervisningen förändrats jättemycket sedan en sådan gammal tant som jag tog examen! Vi lärde oss latin så pass grundligt att jag faktiskt har nytta av det än idag fast ingen trodde det då när det begav sig. Tog min studentexamen 1967! Vojjne vad gammal man blivit!
Annette

Tommy:
Maken säger att den växer som faan, vad nu det betyder. Ja den kostade 650:-.
Massor av nya rötter på dom gamla. Verkar stortrivas men inga blomanlag ännu. Keikin växer bra med nya rötter. Den växer nu i korg med EW.
Annette o Malmis

11/5 -07

oj! Jag visste inte ens att det fanns en alba-form på den!! den åker genast upp på min lista,ascocentrum-tok som jag är.. :P

11/5 -07

Jaha.. sicken otur/tur att jag inte ska åka dit i år då.. he,he..
//Hanna

Grattis till Din fina Ascocentrums blomning !
Monika

Prata om bilden


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.