Råd / Släkten, arter och hybrider / Ascocenda /

Skriv början av artikeln om Ascocenda Princess Mikasa 'Taynee White'

Nyckelord: Ascocenda Princess Mikasa 'Taynee White'

Inlägg med Ascocenda Princess Mikasa 'Taynee White' som nyckelord.

Vill passa på att tacka VSOS för en fantastisk utställning, det spelade verkligen ingen roll hur många varv man gick där och man hittade alltid något nytt att titta på. Helt fantastiskt, budgeten sprack redan på fredagen, och med löftet att inte köpa något blev det ett besök på lördagen också, av någon anledning så hade jag en påse med mig ut IGEN!? Jag skall inte klaga, en hel del OPare fick man träffa också! Roligt att få ett "riktigt" ansikte på dem man snackar med här!

Har haft fullt upp sedan jag kom hem inatt så nu tänker jag gå upp och packa upp mina paket!!!

Nyckelord: GIOS 2010, Ascocenda Princess Mikasa 'Taynee White'

26/9 -10

Utställningen var verkligen en höjdare. Är jättenöjd med mina inköp. Lördagen och några timmar på söndagen tillbringade jag där och träffade dessutom andra OP-medlemmar. Jättetrevligt

26/9 -10

Håller med Jens
Kanon utställning med många fina plantor och alla man fick träffa "live" för en gång skull
Det lär väl bli varje år nu eller hur VSOS????

26/9 -10

Jag fick en kram av Valkyria, kändes som en montering, häftigt och härligt

26/9 -10

Magicboy levde upp till namnet, lite magi över honom

26/9 -10

Det var fantastiskt fint. Tyvärr hade jag två ungar som inte alls var på humör med mig... och inte en enda OPare såg jag förutom Magicboy. Blev bara ett inköp, en ståtlig Phrag kovachiihybrid. Jag har en känsla av att jag kommer ha fler sånna inom en inte allt för lång framtid.

26/9 -10

Stort tack till VSOS för den fina utställningen!
Jag ser redan fram emot nästa....:)

26/9 -10

Det var jättefin mässa med många spännande arrangemang. Köpte 5 plantor och hittade de två som var överst på min lista (alltså de viktigaste). Så mitt betyg blir mvg. //kajsa

26/9 -10

Mycket nonameplantor här också, fast dubbelt så dyrt. Bättre att efterfråga kvalitet, varför inte rena arter. Ställ krav på handlarna så tar de med bättre plantor nästa gång - OM de kommer...

26/9 -10

Vad kul det låter! Får man fråga vad du köpte, Jens? Man kanske får åka dit å kika nån gång, fast det är ju rätt långt.

26/9 -10

Blomtjuven: Det tycker jag att du ska satsa på Underbar utställning. Även om det är en bit att åka så är det värt besväret

26/9 -10

Vilka tyckte du var höjdpunkterna på utställningen?

26/9 -10

Tycker utställningen var mycket trevlig och var där många timmar på lördagen. Kul att träffa Jens och Karma också och byta några ord men de var tyvärr de enda OP folk jag kände igen.
Jag kan hålla med om att vissa handlare hade mycket onamnade hybrider men det fanns oerhört mycket bra också. Gick säkert 10 varv runt utställningen och varje gång hittade jag något nytt intressant. Tillslut blev det 6 plantor jag tog med mig hem och två som jag köpte som present. Jag vann också på lotteriet (vilket jag även gjorde på sofiero, dubbel tur)

27/9 -10

kverulea: "varför inte rena arter. Ställ krav på handlarna så tar de med bättre plantor nästa gång..." Därför att Bodil 73 eller Barnfamilj X varken kan eller vill odla Phrag. kovachii eller Lepanthes telipogoniflora hemma, och utställningen vänder sig till en bredare allmänhet än enbart den inbitne odlaren. För den sakens skull fanns det en otrolig mängd namnade arter - ofantligt mycket fler namnade arter och mycket rariteter (Phrag. kovachii till exempel) än massproduktionshybriderna från Holland - på utställningen att köpa. Men du kanske inte hade tid att kika igenom alla utställningsborden kverulea? "bättre kvalitet"... "dubbelt så dyrt" ... Jasså.. Vet inte var du handlar vanligtvis, men kan ju bara säga grattis. Så bra och billiga blomsterhandlare finns då inte där jag bor i alla fall.
.
Jag vill också säga att det var väldigt trevligt att träffa så många av er OPare. Vi hoppas att alla besökare var nöjda.

27/9 -10

Stort tack till dig Karma och till Magicboy och alla andra som jobbat med detta stora arrangemang!
Jag har haft en toppenhelg, ingen som helst anledning att kverulera

27/9 -10

Jag måste också säga att det var en jättefin utställning och jag såg fram imot att få mina förhandsbeställda höglandsorchideer från ECUAGENERA. Stora och fina plantor, och billigt säger jag med tanke på att det fraktats tvärs över jorden (hur bra nu det är i miljösynpunkt......)! Tyvärr såg jag inga Op:are men å andra sidan känner jag inga till uteseendet heller, jag var där i lördags så kanske någon såg mig där jag gick och fotograferade i min langust t-shirt
Efter jag fått mina beställning gick det ju inte att ändå köpa några plantor där utöver ....... men nu är allt monterat och klart, så nu får man invänta våren och se om något var stor nog att ge blom redan till nästa säsong!
Mer av detta - javisst!

27/9 -10

Blomtjuven: höjdpunkten var monter nr 2, helt otroligt vacker!!

Jag är otroligt nöjd med upplevelsen, mycket hybrider håller jag med om men om man ansträngde sina ögon och kollade så fanns det MASSOR av arter att upptäcka, och i skiftande kvalité visserligen! Men dem fanns, och om man frågade odlarna så fanns en hel del gömt under bänkarna eller som man inte hade sett!
Håller med om att Magicboy, var magisk! Han sprang fram och tillbaka hela tiden tycker jag! :P
Eller som den trevlige herren från VSOS jag pratade med på fredagen... Han killen som klättrar där borta på stegen, han med väteperoxid hela huvudet.

Mina köp : Paph potentiatum , Paph appeltonianum , Phal Linda Choek , Encyclia livida, Cattleya leopoldi , Cattleya velutina, Paph Wardii var album ( med väldigt speciell bladteckning) , Lepanthes Gargoyla, Lepanthes celeastes, Dryadella cristata , Diodonopsis (kommer ej ihåg mer av den) Jag kanske fick med alla ändå!?
Men om Thomas fick bestämma så skulle han nog säga att jag köpte mest "sallad" !

Sen skall vi inte glöma Epiwebröret jag köpte! Jag kommer lägga upp bilder på det inom en snar framtid.

Jag hann nog med att träffa en hel del OP:are fick mycket tips också!

27/9 -10

Jag rusade fram och tillbaka till Gbg bara för att besöka mässan och jag blev supernöjd. Jag tyckte det var bättre än förra året - och det var inte dåligt då heller! Jag är kanske inte heller så intresserad av de onamnade, massproducerade Phalaenopsishybriderna, men det fanns ju annat så det räckte och blev över till mig också!
Om jag ska hitta något att förbättra till nästa gång, så är det vägvisningen... För mig som i bästa fall hittar till och från Liseberg, så var det inte lätt att hitta till Kviberg - trots att jag dragit ut vägbeskrivning på Eniro. Tre gånger stannade jag och frågade efter vägen och tre eller fyra gånger körde jag fel och fick vända. suck!

Precis som du säger Karma, det var ju riktat till alla människor, och vem i sin sinnesfulla bruk går på en utställning av orkideer och köper en Kovahcii för 1800 kr om man inte kan hålla sina Fredskallor vid liv? Jag diskuterade detta också med Peter på utställningen ang Hybriderna, och jag såg ingen som helst anledning att misströsta, det var ju fantastiska hybrider de felsta av dem, tex onamnade hybriden som Hilmar fårn aschendorf hade, med gröna och lila kronblad, en testkollektion av hybrid där dem hade korstat in arter med flerstänglar osv. Och även om jag känner mig rätt biten av orkidefebern så begränsar inte jag mig till enbart rena arter iaf.
Och jag tycker verkligen inte att det var några problem att hitta bra plantor.

Skall man nämna något som var ett minus om man blev tvingad att nämna något så var det att många hade ställt ut blommor som dem ej sålde, vilket var ganska trist om man hittade en planta man ville ha från utställningen. Men samtidigt så förstår jag varför, man vill ju visa upp det finaste man har! Och dem ville ju kanske gå hem med vinst i finast monter!

27/9 -10

Besökte utställningen igår!

Träffade en del här från OP och alla Goa Göteborgare som jobba de där.
Alltid lika roligt att träffas!

Hittade en måste orkidé till mig själv och till många andra som gillar Vanda.
Karge hade en ny Ascocenda Princess Mikasa 'Taynee White' i sin monter.
Det är alltså den mest lättodlade Ascocendan fast i vitt (korsad med alba formen av coerulea).
Den kommer i handeln nästa år.

Titta och njut!

Mvh
Tommy

27/9 -10

Jag blir så avundsjuk på er som hade möjlighet att åka på denna utställning. Jag hade så gärna velat åka. Men, men
Blir nästa om två år eller kan det hända att den blir redan nästa år?

Kan det inte arrangeras något liknande mer centralt i svergie, tex Stockholm?

27/9 -10

Det ver verkligen jättekul att strosa omkring och titta på världens olika orkidéer! Tack alla ni som var med och ordnade utställningen!

27/9 -10

Måste bara fråga de sydligare orkideeföreningarna - jag talade med killen från ECUAGENERA som påstod att de skulle komma till Sofiero nästa år! Är det klart redan nu? Dom har en art på odling som ska bli tillgänglig till dess! Därav min nyfikenhet!
Men än en gång tack till alla som arbetat med GOIS - ett jättetrevligt arrangemang, men ett stort utbud att både se och handla från! .... Sway ... "centralt i Sverige" .... allt hamnar ju så ofta i Stockhom, skoj att något ligger utanför (förstår dock din klagan på lång resväg .... men centralt i Sverige blir ju Sundsvall ....

27/9 -10

Det är Sture som håller i Sofiero utst och vad jag vet är det inte klart än men att även Ecua är intresserad. Sofiero uts har många besökare och försäljningen går bra för de flesta så intresse finns. För övrigt blir det 17:e gången

27/9 -10

Sundsvall skulle ju vara trevligt!

27/9 -10

jag tyckte det var bra blandning på speciella sorter som man inte hittar på blomsterlandet och lite vanligare hybrider. För mej som är någon slags blandning mellan mer intresserad och nybörgare passade det perfekt! köpte en jättefin oncidium sweet sugar av peter, t ex.

27/9 -10

Jättetrevlig utställning! Jag gick varv på varv och hittade hela tiden sådant jag missat på förra rundan! Bra lokal med ljus och rymd. Tack till alla arrangörer plus till utställare/försäljare!

Jag tycker det var en mycket bra blandning av olika typer av orkidéer och odlare. Hittade många trevliga plantor och jag höll mig till tänkt budget... fast jag önskar nu i efterhand att jag kanske köpt något mer.

Trots avstängd trafikplats till Kviberg så lyckades jag hitta rätt och sedan även ut på E6:an igen.

27/9 -10

Den mest centrala staden är Östersund

Sofiero, ack så vackert - men så långt bort - för mig.

27/9 -10

Jag kan bara instämma. Utställningen var mycket trevlig och jag tillbringade ett x antal timmar där under lördagen. Fick ju iallafall träffa 2 av er OP:are där live och byta några ord (Karma & Alf) men de var oxå de enda två som jag kände igen. Blev många varv och en del inköp utöver de jag hade förbeställt ifrån Ecuagenera. Till och med ungarna höll sig relativt nöjda och lugna trots många timmar. (Fast självklart med en del mutor, som frukt & choklad under utställningen samt ett besök på universeum på söndagen om dom höll sig i skinnet

27/9 -10

ängsvädd: Hmm.. Flataklacken är ju Sveriges geografiska mittpunkt och vad jag vet ligger det mellan Stöde och Ånge vilket ligger närmre Sundsvall

Nu när jag är hemma och sett någon inloggninsbild så insåg jag att jag stötte ju på Persson också men inte hälsade jag för det! Pinsamt....
Såg även John där men lika där, jag kände igen honom nu på inloggnings bilden!

27/9 -10

Jojo: Det där beror visst på hur man mäter. Men eftersom jag för min del bara varit vid Flataklacken/-klocken så måste jag ju tro att det är den som är mittpunkten Men uppriktigt sagt vet jag inte om det är nåt bra ställe för just en orkidémässa Däremot är det ju en vacker och stämningsfull plats att besöka om man har vägarna förbi

Jag var på utställningen i fredags, kom dit redan kl 10.15 (låång resväg) så det var inte mycket folk. Jag tyckte det fanns mycket fina plantor att välja bland. Ett Epiwebrör blev det också för min del och några mini-plantor till det. Min man var också med och han tyckte också att det var jätteroligt, så på söndag penslade vi på mossan på röret och monterade plantorna och drog i gång det hela.
Lite svårt att veta riktigt hur jag ska göra med ljuset. Än så länge har jag monterat bara på ena sidan av röret och vänt det mot fönstret så de får rota sig ordenligt. Sen har jag tänkt tilläggsbeslysning också, men vet inte riktigt hur jag ska lösa det.
Jag köpte det röret som satt i en vit plastskål, och på den genomskinliga tallriken nertill har jag lagt vitmossa och satt lite blandade plantor. Vattningen får man väl prova sig fram till. Det ska bli så spännande.
Lite rädd är jag att det ska bli massa småflugor (blomflugor). Är det någon som har en bra lösning på det i så fall?
Gödning har jag heller ingen kläm på hur man gör med, någon här som har föslag?

27/9 -10

Lasse det stämmer, det beror på HUR man mäter.. Möjligen "Jämtarna" som vill ha sveriges mitt längre åt sitt håll.. (inget ont menat)
Flataklacken är ju absolut värt ett besök om man har vägarna förbi men kanske inte det bästa stället för en orkidémässa..
Det är ju möjligen lite för "litet" för att man ska kunna ha monter/montrar uppe i det tornet

Milinla lägg gärna upp foto, vi är flera som har skaffat rör samtidigt , det vore ju roligt att följa dem och ser hur dem växer!
Jag laddar upp en bild i kväll ev. så om ingen annan hunnit så gör jag en ny tråd då!

28/9 -10

Är det någon som vet vilken monter som blev framröstad som bästa?

Ja det borde vara klart nu, likaså lott dragningen bland dem som röstade!

29/9 -10

Tack för alla positiva och trevliga kommentarer till vår utställning. Det känns så skönt att allt vårt slit blev uppskattat. Nu har jag börjat hämta mig efter 4 dagars intensivt arbete (och lite trevligt mingel på fredagskvällen + en supergod middag på lördag när alla utställare var med). Det känns att man inte är ung längre!
Ni som önskar detta varje år får bli besvikna, vartannat år är mer än tillräckligt.

Bästa monter framröstad av publiken blev nr 7, Karges, och jag har precis dragit fram vinnaren som får ett presentkort på 500:-. Han heter Ulf Eliasson, jag skall ringa och gratta ikväll.

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.