Råd / Släkten, arter och hybrider / Ascocenda /

Skriv början av artikeln om Ascocenda Mandarin

Nyckelord: Ascocenda Mandarin

Inlägg med Ascocenda Mandarin som nyckelord.

Från Dorra.

Denna Mandarin blommar för 6-tte gången sen nov 2017. Men den har inte producerat mera blad utom 2 basal keikis... så ovan nuvarande stängsel finns bara 2,5 bladpar.

Innebär det att jag får nu vänta några år innan nästa blomperiod, så att den först producerar några blad? Vad tror ni?

Nyckelord: Ascocenda Mandarin

24/7 -19

Snygg

24/7 -19

Tack Oled. Vad tror du? Kommer det nu dröja med nästa blomning?

24/7 -19

Kan inte så mycket om släktet så vet inte

24/7 -19

+ 25/7 -19

Från Dorra.

Den får mycket näring... vågar inte öka mer. Dock kan jag minska på tilläggsbelysning under vintern.

Förrutom blommor o keikis så producerar den många friska rötter... hela krukan på 22 cm i diam är fylld o alla rötter är levande o friska... så jag har svårt att tänka mig att den känner sig "hotat"... men fel kan jag ju ha

25/7 -19

Min erfarenhet av Vandor och dess hybrider är begränsad. Däremot har jag ju odlat en mängd olika orkidéer genom åren. Jag har svårt att tro att din fantastiska planta ska blomma ihjäl sig. Man bör snarare söka bakåt till ingående föräldrar för att förstå dess beteende. Ascocentrum miniatum, som jag tror ingår utan att ha kollat det, ger oftast en flitig blomning och sätter gärna keikis. Förmodligen är det denna egenskap som visar sig i din planta. När den har blommat upp till det sista bladvecket, om inte förr, så börjar den säkert att växa. Man ska inte ändra ett vinnande koncept. Alltså odla vidare precis som du gör och gläd dig åt din fina blommaskin. Låt gärna keikisarna sitta kvar så får du med tiden en buske med många stjälkar. Blir en syn för gudar!

25/7 -19

TACK Bolebo! Nu känns det bättre

Ge ditt svar

30/5 -18

30/5: Gissel

Från Dorra.

Tittar och tittar... o inte blir jag klokare genom att titta.

Denna Ascocenda Mandarin har blommat hos mig under vintrar, med blomstängslar som har tidigare visat sig under sen höst. Sist har denna planta blommat med 2 st blomstängslar i december.

Men det är lite tidigt för blommor nu... eller? Dock så där högt upp på plantan har jag aldrig sett att det bildas rötter hos Vandor... så är det möjligen blomning på gång iaf?

Så väntas-tider kommer att kännas långt

Nyckelord: Ascocenda Mandarin

30/5 -18

Japp blomstängel

30/5 -18

Spännande!!

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.