Skriv början av artikeln om Algextrakt

Nyckelord: Algextrakt

Inlägg med Algextrakt som nyckelord.

23/3 -12

Algextrakt?

Vart tusan får man tag på det här i Sverige? Jag blir tokig snart tror jag...

Detta är tydligen godis för orkidéerna och jag vill gärna ha tag i lite. Har hittat massor i England, men de skickar inte detta till sverige (superthrive gick bra, men inte seaweed extract).

Någon som vet vart det går att få tag på detta? Snäll? Med socker på?

Nyckelord: Algextrakt

23/3 -12

Vad duktig jag är som frågar och sedan hittade en sida själv... Det enda problemet är att det inte står vad NPK-värdena är för några. Jag ska inte ha något med skyhöga kaliumvärden. Någon som har någon erfarenhet av detta, eller som vet NPK-värdena ; SM 6 algextrakt ?

23/3 -12

Har en flaska SM 3 i kylen. Köpt från samma ställe. Tydligen samma preparat bara att SM 6 är mer koncentrerat. Har testat på några plantor under ett par år men inte märkt nån skillnad. Preparatet innehåller rätt mycket natrium vilket inte känns helt lyckat. Tror hursomhelst inte det ska användas som ett vanligt regelbundet näringstillskott och passar kanske bäst till trädgårdsväxter. Inget NPK på flaskan.

23/3 -12

Tack för ditt svar Lasse. Visar det sig vara allmänt värdelöst så kommer jag sälja det dyrt till någon annan lättlurad stackare.

Det är dåligt att de inte skriver ut NPK-värdet. Jag försökte leta på tillverkarens hemsida, men de har inte skrivit något där heller...

Vi får se om jag kommer göda ihjäl mina orkidéer här nu då; har beställ epsomsalt och ska även beställa kalksalpeter. Får väl en påhälsning av polisen snart med tanke på att jag suttit och googlat på det senare halva dagen typ.

Då inget av dessa säljs i mindre mänder så kommer de att räcka resten av mitt liv tror jag, eller tills bäst före datum i alla fall.

23/3 -12

Skulle du få lust att sälja en mindre del av kalksalpetern så är jag intresserad. Känns lite fånigt att gå in på Odal och köpa en hel säck när man bara behöver milligram av det.

23/3 -12

Motvalls Gubbe: Inga problem. Jag skickar ett PM när beställningen har kommit.

23/3 -12

Vart har du fått tag på Epsomsalt??? Jag har försökt köpa det både i Sv. och England (där epsom ju ligger) utan att lyckas, i över 10 års tid...
/Mvh, I

23/3 -12

Bodystore. Billigt och bra.

24/3 -12

Intressant, hur används epsomsalt för orkideer?

24/3 -12

Tack så jättemkt för länken - nu kan man snart ta ett underbart bad igen då!
/Mvh I

24/3 -12

Mia.
Epsomsalt är egentligen Magnesium Sulfat, och fungerar som tillsats i gödning.
Läs mer i länken:
http://www.coolgreenery.com/Epsomsalt.ht...

24/3 -12

Skrubbhaxan, tack för länken.

24/3 -12

Även jag tackar skrubbhaxan för länken. Jag är helt oinsatt i detta egentligen, men jobbar på att sätta mig in i det hela. Jag misstänker att även kalksalpeter fyller en liknade funktion och tydligen så är även detta bra för orkidéer trots att en del ogillar för mycket kalk.

Av vad jag har förstått efter att ha försökt sätta mig in i allt vad dessa kemikalier heter (inte mycket har gått in eller förståtts hittills dock) är att den kemikalie man bör ge så lite som möjligt till Paphar och nopsisar är kalium, detta enligt de amerikanska orkidéforum jag är med i. Hur bra detta stämmer har jag ingen aning om, kan lika gärna vara jag som är en synnerligen lättlurad person, men jag tänkte testa ett "recept" jag fick av en av de som odlar och säljer orkidéer själv:

Till ca 4 liter (1 gallon) vatten:
0,5 ml citronsyra (detta använder jag endast för att sänka pH-värdet - blev tipsad om det)
7 ml (1/4 av rekomenderad dos av) Blomsterlandets 5-5-5 orkidénäring
0,5 ml kalksalpeter
1 ml epsomsalt
1 ml algextrakt (då SM 6 är så väldigt stark så kanske jag får ta hälften av detta)

Det ska bli mycket spännande att se vad (om) detta kommer ge för effekt på plantorna.

25/3 -12

Jag håller mig till Orchid Focus Grow med en liten tillsats av Orchid Focus Super Drive,
men jag har bara Cattleyor, Dendrobium och Phalaenopsis, men de verkar gilla den
gödningen, speciellt mina Phalaenopsis bellina.

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.