Skriv början av artikeln om Akerne's RAIN MIX

Nyckelord: Akerne's RAIN MIX

Inlägg med Akerne's RAIN MIX som nyckelord.

31/7 -12

+ 1/8 -12

Akerne's RAIN MIX

Hej!
Jag undrar om någon har erfarenheter av gödningsmedlet Akerne's RAIN MIX, och om ni kan bidra med era erfarenheter. Tack på förhand // C

Nyckelord: Gödning, Akerne's RAIN MIX

1/8 -12

Har under ett drygt år använt mig av Akerne's rain mix tillsammans med RO vatten med ett mycket gott resultat. Kan starkt rekommenderas.

1/8 -12

Jag har använt det i ett år i regnvatten och det är knappast bättre än andra preparat men det är mycket billigare. De plantor jag visat upp på Op är fina men det var de även med flytande Blåkorn. Över huvud taget är den omfattande floran av "specialgödning för Orkidéer" helt överflödig.

1/8 -12

Då får jag tacka dom högre makterna istället för bättre tillväxt och rikligare blommningar . Skönt att veta att det inte var rain mix' en, det stärker mitt självförtroende som odlare.

1/8 -12

Näringstillförsel är bara en parameter för orkide´ernas tillväxt och blomning. Ljus, luftfuktighet, odlingsmedium, tillgång till bra vatten, rätt temperatur och inte minst skötseln är väl så viktiga parametrar.

1/8 -12

Det som tilltalar mig är bland annat att det är "bekvämt" med tanke på att gödslet ska tillsättas vid varje vattning (det kan vara lätt att glömma hur man gjorde senast). Dessutom är det "ekonomiskt", då jag doppvattnar i hink. Köper jag en 2.5 kg:s förpackning ger det 5000 liter gödselvatten för ca 250 kr...
Övriga parametrar för lyckad odling hänger naturligt vis på mig men med tanke på det "spretiga" utbudet av gödning (man får lätt intrycket att det är "allt för lätt" att slänga på en specialgödsellapp för orkideer i en ynklig förpackning och dessutom ta ut ett lika specialgödslat pris!), med "ganska" olika sammansättning dessutom.
Ni har i alla fall inte sagt något negativt om gödslet och då jag läst endast positiva omdömen på nätet tror jag att jag ska göra ett försök. Tack för era inlägg // C

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.