Råd / Vattning /

Skriv början av artikeln om ättika

Nyckelord: ättika

Inlägg med ättika som nyckelord.

Vad använder ni för att göra rent (lösa upp kalklagringar mm) luftfuktare eller munstycken till regnsystem mm? I USA använde jag "destilled vinegar" men hittar inte det här i Sverige? Är det vanlig ättika man använder? 12% eller 24% Skall man späda ut det då? Hur mycket?

Nyckelord: ättika

De e bare fram mä brännarn och koka
Vad menar du med din fråga ?

18/8 -10

Tror det funkar lika bra med ätticksprit... Det finns i varje matbutik och kostar under tjugan.

Är inte ättika "överjäst" alkohol?

18/8 -10

Förlåt, vet inte vad som hände där, frågan sprang iväg innan jag hade skrivit klart.... fixat nu. Ättiksprit hittar jag inte, men vanlig Perstops ättika i 12% och 24% finns ju överallt... är 12% samma som ättiksprit? Jag "fattar" inte deras fakta beskrivning ... lite tjock i huvudet idag. Vad använder ni?

Jag skulle ta 24%. Det kalkar jag av kaffebryggarn med och kakel.

Den på 24 % är helt ren, Jag använder den men spär ut den lite med vatten.
Alltså 24% Perstorps är ättiksprit.

18/8 -10

Tack Masdevallia/DevilsHand. På Perstops sida står det: "Blanda 1 del ättika med 1 del vatten, vilket ger ättika 12 %. Alltså samma styrka som ättiksprit." Sååå... ättiksprit = 12% ... eller...? Jag kör på det i alla fall. Regnsystemet funkar fin fint ännu så länge, men behöver göra rent luftfuktarna i kväll...

18/8 -10

munstyckena i bevattningen lade jag i ättikssprit ( 12% ) över natten så funkade de sedan . har du filter på vattenslangen innan munstyckena....typ bensinfilter från Biltema man trär det i slangen bara.

18/8 -10

Tack Brittmarie, mitt regnsystem funkar kalasbra, behöver inte göra rent det ännu på ett tag, men dagen kommer väl så tänkte att det var bra att fråga. Det var luftfuktarn som stod på tur i kväll. Jo jag har ett filter innan munstyckena, men det skulle bytas 1ggr/året om man kör R/O vatten som jag gör. Vad menar du "trär du i slangen"?

Ge ditt svar

Min jättesnälla sambo tyckte han skulle va snäll och ge min orkide som står på storarumsbordet lite vatten. Problemt e bara det att han gav den koncentrerad ättika ca 2 dl innan han upptäckte det... Som tur e spolade han av den, men jag gillar det ändå inte....

Nyckelord: vattning, ättika

14/7 -07

ooooooooooops

Hur lyckas man med det???........;-)) hoppas orkdeen inte tog alltför illa upp..du får berätta hur det går..

14/7 -07

Många stora upptäckter görs av en slump. Du får kolla plantan nu och se hur den reagerar - kanske finns den nya supernäringen "Vinegar Boost" på marknaden om något år?

14/7 -07

Man kan ju döda ogräs med ättika , så om den hann o suga i sig så kanske det blir begravning på den. Tror inte att det finns näring i det.
Då skulle ju ogräset ha fest när man sprutar det på dom. Det brukar visa sig ganska fort om ättikan har gjort sitt. Vad det i går, Fredag den 13 som han gjorde detta?

14/7 -07

Nej det experimentet var nog inte helt lyckat, även om dom flesta orkisar vill ha det lite surt ... Sambosar, särbosar, härbosar och därbosar bör ha orkidéförbud om dom inte har ordning på huvud och fingrar. Som sagt berätta hur det går. Har ni ättika i vattenkannan?

14/7 -07

Nja, den stackars orkidén får nog problem med sin framtid tror jag. Förhoppningsvis kanske den var väääääldigt utspädd!

14/7 -07

Jisssssses! Den sambon hade åkt ut ögonaböj! )

14/7 -07

Hade det på bordet efter att haft det till middagen ( jag älskar ättika) Han trodde det va vatten ända tills han kände doften och då hade han vattnat rätt duktigt. Japp det va i går eftermiddag...
Änså länge e den pigg i allafall, hoppas att den klara sig annars blir jag av med två den har en bäbis som snart ska få leva på egenhand oxå... plus treblommande stänglar som blommat i 6 mån. Så lite surt vore det om den dog...:(
Jag håller tummarna i allafall.på att den klarar sig

14/7 -07

[Hennes Sambo] VIsst var det ett misstag, men med tanke på aytt de där Orkidéerna börjar sprida sig som ogräs överallt här i vår lila lägenhet, så kanske det inte var så illa ändå :P
Hon får se det så här: Nu försvinner eventuellt en av brudorkidéerna, så yhon får plats med de där exotiska direktimporterade varianterna som hon önskat sig i födelsedagspresent... (eller så kan man ju använda det nyvunna utrymmet till något vettigt - som en kaktus eller plastblomma :P)

14/7 -07

Ojoj, Josses sambo... Du bör nog ligga riktigt illa till, om du inte förverkligar det där med exotiska importerade orchisar på födelsedagen....självbevarelsedriften talar nog till dig! Den där stackaren du "syrade" lär nog gå hädan...
Min make vågar inte vattna någon blomma i vårt hus av rädsla att det skulle vara ngn av hustruns orkidéer. Vilket då får till följd att ENDAST orkisar vattnas och snart har jag äntligen tagit död på resten av "ogräset"!! Fniss!

16/7 -07

Josses sambo, om du någonsin vill bli mer än sambo tror jag du gör klokt i att snabbt reparera skadan, tex genom att köpa just en av de där dyra exotiska skönheterna... ))
Innan vi åkte på semester ville min ene lille son (20 år...) vara snäll mot sin mamma och hjälpa henne genom att vattna blommorna. Tyvärr var han bara inte riktigt med på att ganska många av mina ytterkrukor har hål i botten... och vi har parkett på golven... Många trasor gick det åt ))

Ge ditt svar