Skriv början av artikeln om "Monkey face orchid"

Nyckelord: "Monkey face orchid"

Inlägg med "Monkey face orchid" som nyckelord.

Blev så kär i dessa olika arter som liknar apansikten förstår att de är ovanliga, men betvivlar att jag kommer klara att driva upp dessa själv ifrån planta. Någon som har en sådan stickling/planta till salu?

Nyckelord: "Monkey face orchid"

5/3 -16

Ser på nätet att man kan köpa frö som kan drivas upp i vanlig jord och då är det ingen orkidé av släktett Dracula vilket normalt avses när man pratar om Monkey face. Dracula är nog inte så lätta att odla på fönsterbänk.

5/3 -16

Jag har Draculor som du kan få köpa även någon som är i blom. Det är nog få om ens någon som kan odla dom i en vanlig bostad. Som Oled är inne på så är de där fröna allt annat än orkidéfrön. Som sagt du är välkommen att välja bland många olika dracula-arter inkl Dracula vampira.
Bilderna som finns på nätet av "Monkey face orchids" är mest bildbehandlingsteknik.

5/3 -16

Jag har flera draculor I ett gammalt vinkyl med fläkt (går köpa hos elgiganten för en tusen lapp) och funkar bra med dom. Har ställd kylen ständigt + 15 grader. Det kommer finnas några till salu på min lista under våren.

5/3 -16

Har du fått dom att blomma i skåpet?

5/3 -16

Jag har odlat Dracula i vanligt fönster, det är svårt men inte omöjligt. Det svåraste är inte att få själva plantorna att överleva och trivas utan att få blomknopparna att utvecklas och slå ut. Själv använde jag plastpåsmetoden, dvs att under blomningstiden omsluta både korgen och knopparna som utvecklas nedåt med en plastpåse, vari fuktigheten blev tillräcklig för en fin blomning. Inte så snyggt med påsen men det funkar.

5/3 -16

Spännande bolebo! Kollar gärna igenom din samling och köper ett gäng draculor när nästa lön kommit. Så det finns alltså ingen sort som heter dracula simia t.ex? Maila mig gärna på: Emma.danielsson3@gmail.com

5/3 -16

Bara Dracula mopsus en så länge. Fick två blommor i januari.

5/3 -16

Miia hur har du löst det med belysning?

5/3 -16

En liten dagsljus lampa, som egentligen är till för terrarium. Finns en bild på skåpet i mina bilder. Återkommer med nya bilder under våren. Utrymmet är litet så ljuset blir väldigt stark, men lampan blir inte varm

Diskutera eller uppfyll önskningen


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.