Ohyra

27/4 -06

Vad är falskt spinn?

Nyckelord: falskt spinn, spinn, ohyra

27/4 -06

Det är det 8-benade kvalster som inte spinner nät. Tex. rött spinn som är tufft att bli av med...

Man kan se dem i en lupp och de är väldigt mycket mindre än de 6-beniga o-djur jag stött på.

27/4 -06

Hur blir man av med dem? År det dem jag har har? Såg en hög med rött som verkade lite klibbigt, jag klippte bort det, sedan lite längre ner på bladet satt som ett rött puder, och då jag rörde vid det föll det ner på bänken, vilken jag narturligtvis torkade av. Varför får jag detta nu? Det verkar ha kommit in med min Phrag. Jag har aldrig sett detta förut.

27/4 -06

Tack Margaux, möjligt är det vad jag tor det kan vara som jag har på ett par av min orkisar.

28/4 -06

Det låter som om du har ett väldigt stort angrepp om det är rött spinn! Det finns även röda mögelsvampar som kan sätta sig på rötterna, de placerar sig mer klumpvis. De röda spinn jag sett har inte varit klibbigt.

Titta gärna på det röda i ett förstoringsglas, då kan du ev. se om de rör sig eller ej även om du inte kan räkna benen.

Om det är spinn hade jag börjat med att skölja av denna och alla plantor intill med en hård stråle med ljummet vatten. Sedan ska de isoleras från de friska. Jag hade tittat över alla plantor i samma rum för säkerhets skull.
Sen finns det olika preparat att använda bla. Såpsprit eller Provado Plus, där Plus-delen står för att det är mot spinn. Vanlig Provado eller Pyrex biter inte på spinn.
Sen finns det även ett oljepreparat som heter Frukt Effekt som är väldigt drygt och som även kan användas i trädgården. Detta är inte giftigt och ska enligt många fungera bra.

Hoppas du får bukt med eländet, vad det än är!

28/4 -06

Detta är inte rött sinn, jag har haft det tidigare och jag känner de där krypen. Dessa rör inte på på samma sätt som spinna som man kan se springa omkring om man tittar noga. Jag har naturligtvis isolerat de jag nu tror är 2 st. Phragen har mörkt vinröda småfläckar som sitter på baksidan av bladen, det ser ut som sug fläckar, på vissa delar av bladet är det blanka fläckar som verkar lite klibbiga,också på undersidan. På Peggy Ruth som nyss blivit angripen har den bara en liten mörk fläck. Den röda klibb massan 1mm i diam. har jag ju klippt bort. Om den nu var klibbig vet jag inte men den glänste. Under Pragens blad sitter hårda mörkröda vårtliknande saker på några ställen, de också små men liksom i öar.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Spindeln:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik