Bulbophyllum biflorum

7/9 -07

Art från släktets högborg, sydostasien. Blommorna sprider en egendomlig lukt, inte direkt äcklig men ännu mindre god. Alltid tvåblommig som artepitetet antyder.

Nyckelord: Bulbophyllum biflorum

7/9 -07

Det finns alltså fördelar med att doftfbilagor inte är uppfunna ännu
Men desto vackrare var de ju, graciösa som ...pianisthänder är kopplingen jag får. Läcker bild!

8/9 -07

Verkligen fin, blommar den flera gånger per år?
mvh
Mikael

8/9 -07

Nej för mig har den nog bara blommat en gång per år. Eller snarare en period per år, för den kan hålla på rätt länge att skicka nya stänglar. Nu är den inne på sista stängeln för säsongen tror jag. Den första slog ut i juni.

Säluttern - Kan detta vara förklaringen till att jag aldrig blev nåt vidare på piano? Mina fingrar är betydligt mer ograciösa än den där bulbosens. Tjockare och stelare på nåt sätt.
Får väl testa att hänga blommorna mot klaviaturen nån gång. Fast jag vet inte, tror inte hjärtat skulle orka med att bulbon började spela ödessymfonin helt plötsligt. Framförallt inte ihop med den där lukten. Och framförallt inte efter mörkrets inbrott.

8/9 -07

Ooh, det låter läskigt. Skulle passa utmärkt som manus till en skräckis.
Coola blommor, men luktar de fasansfullt och mycket, eller bara fasansfullt och om man kommer riktigt nära?

8/9 -07

Hihi, tröttnade du oxå ungefär vid Für Elise
Men sceneriet du målar upp där med bulbofingrar mot klaviatur efter mörkrets inbrott, det piggnar jag genast till av, en tänkbar inledning till skräckis med orkidéer i huvudrollerna!

8/9 -07

Mia, dom luktar rätt starkt men inte direkt fasansfullt. Lite småäckligt bara. Kanske nån blandning av syrlig frukt och härsken fisk. Det finns definitivt bulbosar som är värre.

Säluttern: Ja, Für Elise kan det ha varit. Jag minns att jag höll på rätt länge med den låten, men blev aldrig riktigt klar. Det var några takter som inte ville fastna. Dock klinkar jag lite fortfarande, på lägsta amatörnivå. Men aldrig nånsin på Für Elise.

8/9 -07

Man kan ju inte hinna utveckla a-l-l-a talanger man har Men du har ju avancerat desto mer i konsten att beskriva dofter och odörer, "syrlig frukt och härsken fisk" minsann...så exotiskt

8/9 -07

Jag tror det knappt själv ... vet inte var orden kom ifrån

9/9 -07

Det är nåt magisk med Bulbophyllum - säger inte att jag gillar direkt heeela släktet, men det har blivit några fler på min fönsterbänken på sista tiden ?!
Grattis Lasse, fin blomning!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Lassse:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik