Rött spinn eller falskt spinn?

31/7 -07

Morr, försökte glädja mig åt att det åtminstone inte var något problem med mina orkideer, nu när rosorna är uppätna av rådjur och perennerna av spanska slemsniglarna. Vad upptäcker jag då ,jo misstänkt silvriga bladundersidor på flera orkideer. Jag är inte helt säker på att det är rött spinn den här gången. Hur skiljer man rött spinn från falskt spinn? Tycker att de här spinnen är så små. Går det överhuvudtaget att behandla falskt spinn om det skulle vara det?
/Helena

Nyckelord: ohyra, spinn

31/7 -07

Helena

Rött spinn ser man med blotta ögat. Falskt spinn är betydligt mindre och svåra att se när man blir äldre och behöver läsglasögon.
Jag har behandlat falsk spinn med en produkt som heter Ardap och som skyddar ett bra tag. Vet ej om det går att få tag i numera.
Provado mot spinn kanske fungerar. Har inte haft falskt spinn på länge.

31/7 -07

Berrak, tack för ditt svar.
Kanske det är falskt spinn, kan bara se dem med lupp.Förmodligen är det bäst att slänga de drabbade plantorna, men det känns trist eftersom den ena av dem var en av mina allra äldsta orkidéer. Ardap är inte det något slags lössmedel för husdjur, eller är jag helt ute och cyklar nu?
/Helena

31/7 -07

Ardap använs mot kvalster i terrarier bl.a. för ormar. Jag ock en kompis köpte det för länge sedan av en konservator.
Det är giftigt så jag har bara använt det ute. T.ex stoppade ned 10 drabbade plantor i en sopsäck. Sprayade och stängde.
Lät den stå 30 minuter. Sen fanns inte spå av spinnen och de kom inte tillbaka heller.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Helena B D:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik