Temperaturen i odlingsskåpet

21/4 -07

Hej!
Räcker det om tempen på morgonen ligger mellan 16 - 18 grader ?
Om inte,hur får man upp den då?
På kvällen hamnar jag på mellan 20 - 22 grader.
Rebecca

Nyckelord: temperatur, odlingsskåp

21/4 -07

Jag tror många skulle bli lyckliga om de kunde få en temp på 16-18° i sitt odlingsskåp på natten. Temperaturen sänker sig i regnskogen på natten och flera arter vill ha en liten sänkning för att de ska initiera en blomning. Men visst de allra mest varmväxande, kanske inte gillar det.
Jag har temperaturer ner till 14° i växthuset och det är bara Macodes petola som har tagit stryk av det.
Linda

21/4 -07

Låter som mitt skåp, det ligger oxå på det temperaturspannet mellan natt och dag. De plantor jag har i skåpet har inte klagat utan verkar tvärtom trivas ypperligt med denna svängning. Fast då är förstås majoriteten av plantorna sådana som naturligt gillar det spannet.
//Åsa

21/4 -07

Definitiv lyx, må jag säga!
Mitt skåp håller 20-22 grader på natten, och 22-26 på dagen.

Hur lyckas du få ner temperaturen såpass? Står skåpet i en källare eller något sånt?

21/4 -07

Vad låga dagstemperaturer ni har - mitt får gå upp till 26 innan kylan kopplas in och jag låter det gå ner till 18 på natten. Men jag skulle kunna låta det gå lägre ändå om jag vill. Jag har ju en frys i mitt.

21/4 -07

Lyx det med, får jag nog säga...
Skulle vara skoj att få ordning på ett ordentligt svalskåp med noggrann temperaturjustering...

21/4 -07

Vet inte hur Rebecca har det men mitt skåp står i sovrummet, där jag har avstängt element och fullt öppet spjäll på fönstret. Temp i skåpet just nu: 19,2 grader... (skåpet står ca 1,5 m från fönstret).
//Åsa

23/4 -07

Jag har mitt skåp ca. 1,5 meter in i rummet,inget element och har en liten ventilation i överkant på fönstret öppet. Så det är ju ganska likvärdigt Crystal.

23/4 -07

Jag förvånas också över att så många klagar på för höga temperaturer i sina skåp. Min skåp-temp. följer också rumstemperaturen något så när. Det brukar vara 2-3 grader varmare än övriga rummet på dagen (pga. av kok-luftfuktare och belysning) men på natten avgörs temperaturen av vad jag sätter elementen på.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av rebson:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik