Vanda problem

Från wtb.

16/7 -17

Hej.
Jag köpte en vanda på rean för ett tag sedan, tänkte att jag skulle börja så då jag aldrig haft en vanda.

Dock så var inte rötterna bra och bladen blev mer och mer skrynkliga, och efter att läst på lite så klippte jag av de dåliga och sen några veckor tillbaka har jag haft den hängt upp och ner för att få den att producera nya rötter, men den vissnar ner mer och mer och för några dagar sedan blev den gul på stammen och bladen börjar ramla av.

Jag sprayar den med svag gödning, socker och vatten som jag läste att man skulle göra. Nu funderar jag på om det är svamp?

Tror ni att det är någon idé att fortsätta eller ska jag ge upp?

Nyckelord: Vanda, Gulnar, Ledsna blad

16/7 -17

Vanda trivs och är hyfsat lättskötta om de får mycket ljus och rötter duschas flitigt eller doppas i en typ hink. De gillar gödning. Upp och ned, socker mm hjälper inte.

16/7 -17

Behåll den, har troligen chockats i samband med att dess miljö blivit en helt annan än där den drevs upp. Rötterna du har ser OK ut fast lite brutna här och där men låt tiden utvisa om den själv kommer igång, rättvänd och duscha ofta men låt den absolut torka upp mellan vattningar. Värme gillar de också något som många glömmer av och att luften inte helt står stilla, men sätt den inte i kalldrag. Sedan är det nog så att den undre delen av plantan blir som en bar pinne men det gör inget i sig för jag har några där det inte gått att undvika då jag köpt dem sent på året innan vår vita sommar inträder, men dessa hämtade sig och samtliga har blommat om här i Sverige, har mina i direkt solljus i söderläge och endast våren som man kan se att bladen blir lite rödblå men det försvinner efter några veckor och de blir sunt gröna. Lycka till!

16/7 -17

Tack för svar. Vänder jag den rätt och gör som jag gjorde innan den började ledsna och hoppas på det bästa

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av wtb:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.