coelogyne cristata

6/3 -17

Har en coelogyne cristata med ovala bulber. Har sätt flera med rdunda bulber, men inte många med ovala. Är dom med ovala mer ovanlig?

Nyckelord: Coelogyne cristata

7/3 -17

Vet inte om de är mer ovanliga. Jag hade för några år sedan en Coelogyne cristata var 'citrina'. Den hade ovala bulber och ganska långt mellan dem och blev med tiden ganska spretig, så den fick flytta hem till Peter igen.

7/3 -17

Jag har 2 st cristata... alla äldre bulber är ovala på dem.... bara de nybildade är runda och de blir ovala med tiden.

8/3 -17

coelogyne cristata. Från En person som inte är medlem längre.

Tack för svaren. Köpte tre från Orchidehusets utrensning i höstas, alla tre va runda. Denna köptes på blomsterlandet 2011. Här syns de ovala bulberna, och några blommor oxå

8/3 -17

C. cristata kan ha allt från klotrunda bulber tätt intill varandra till väldigt långsmala bulber på långa avstånd. De senare odlas inte så ofta eftersom plantorna blir spretiga och svårhanterliga.

8/3 -17

Tack Lasse

8/3 -17

annika den som du pratar om är det nog som jag såg när jag var där! Den var rätt stor och jag frågade vad det var och peter berättade att det var coelogyne cristata som var din:) var ett tag sedan nu. Kan inte minmas exakt men 2 år sedan?

8/3 -17

Henrik, ja den var spretig och stor och jag tror det är minst 3 år sedan och det var sent på hösten. Jag kan ha fel, för tiden går så fort. Kanske kommer Xara ihåg, för hon var chaufför den gången.

8/3 -17

Jag kommer inte heller ihåg, mer än att vi fick vira in den i fiberväv eller vad det var, så att den inte skulle tycka att det kändes kyligt där i passagerarsätet .

9/3 -17

Lassse... mina två har ovala bulber men på korta avstånd...

9/3 -17

Som sagt, det finns alla typer.

9/3 -17

Jo precis, stor och spretig. Minns att jag var så fascinerad och att det vr en C. cristata som var din iaf:) var egentligen fascinerad överhuvudtaget. Det var första gången jag sett så många orkidéer överhuvudtaget på ett och samma ställe. Haha

9/3 -17

Vad jag undrar... ni som har haft båda sorter... är om den med korta avstånd mellan bulberna är mera blommvillig och/eller mindre krävande för temperatur fall undert vinter? För det är det jag har hört/läst nånstans o undrar om det är så...

9/3 -17

Dorra, jag har nyligen tipsat om den australiensiska sidan Coelogynes.com!! Nu lägger jag in det som handlar om cristatan och det är skrivet av ett riktigt Coelogyneproffs .
Det finns mycket om Coelogyne på denna sida, både arter och hybrider. Bara att frossa i både kunskap och vackra bilder! Man kan också maila och ställa frågor till författaren. Du kanske skulle testa! Gå in under Contact, så får du upp ett mailformulär.
http://coelogynes.com/Species%20Coel%20c...

9/3 -17

Wow vilken sida... tack Annika!

10/3 -17

Tack för den länken Annika

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.