Sophronitis är nu Cattleya?

3/12 -15

Kommer Sophronitis helt att försvinna nu? För i så fall får man väl snart göra nya etiketter till mina nya SLC till bara LC.

Nyckelord: Sophronitis

3/12 -15

En av dom har i alla fall försvunnit för Oled

3/12 -15

bobba fett Dagens garv! Haha

4/12 -15

hihihihi, kunde ju bara inte missa ett sådant läge

4/12 -15

Ni är för roliga Inom släktet Sophronitis tror jag det finns 8-9 arter. Som jag har förstått det heter alla numera Cattleya.
Så i logikens namn blir väl då SLCCLC? Men jag tänker lite så är en hybrid vara sig en C, S eller L. Det är ju en hybrid så då kanske inte den drabbas? Men hur det än är så står det Sophronitis på mina namnlappar och så kommer det att vara.

4/12 -15

Ahaha skrattar fortfarande när jag läser! Haha.

Ang namn så är Sophronitis nu Cattleya, men jag skulle låta namn lappen vara eller bara skriva till det nya namnet. Precis som med Neofinetia falcata som nu fått namnet Vanda, vilket jag vägrar skriva på mina lappar. Jag låter det stå Neofinetia.
Och blir det krångligt så kan man ju numrera krukorna istället och skriva in i datorn vilket nummer som är en speciell variant/art. Då håller man ju samtidigt koll på hur många man har!

4/12 -15

Ok, ja då är det nog mest korrekt att SLC blir LC eftersom det bara är L och C som ingår. Men som ni säger kommer jag nog att fortsätta säga SLC tills det blir helt redundant

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Jörgen J:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik