Urflaskning

21/10 -15

Jag har under lång tid letat efter primärhybriden C Fabia (C dowiana x C labiata). Nu har jag äntligen fått tag i en flaska med ett trettiotal fröplantor. Jag har flaskat ur tidigare, men denna gång är insatserna betydligt högre. Nu till mina frågor: Jag hade tänkt att använda ett miniväxthus med undervärme för att vänja plantorna vid livet utanför flaskan. På locket finns ett antal slitsar för ventilation. Räcker det eller borde jag sätta dit en fläkt? Vissa rekommenderar att man låter odlingsmediet följa med plantorna in i det nya mediet, andra anser att man istället skall tvätta bort det. Har ni några erfarenheter?

Nyckelord: Urflaskning

21/10 -15

Jag har brukat flaska ur förut, o hade tom en web-butik där jag sålde bebisplantor.

All Agar-Agar ska tvättas bort, det svarta sörjan de är planterade i flaskan. Lägg sedan klumpar av plantor, försök o inte dela dem så mkt, det stör småplantorna. plantera sedan i FÄRSK, om det går, vitmossa, alla tillsammans i en "communitypot". God ventilation, är bra, låt inte mossan bli för blöt, lagom är bäst. Duscha med en hand-duschflaska, låg näringslösning. Du kan även ha lite lite socker i vattenflaskan. Hoppas du förstår vad jag skrivit, om ej så meddela mig det så ska jag skriva mer ingående. Lycka till!!

21/10 -15

Obovata Tack för dina råd! Jag har bara fått en del bonusplantor i flaska tidigare. Denna gång vill jag verkligen att så många som möjligt överlever. Denna hybrid är löjligt svår att finna.

21/10 -15

Glömde skriva att de små plantorna bör torka en aning på tidningspapper innan de planteras i mossan.

21/10 -15

Sköljde du småplantorna i Atamon eller något liknande?

21/10 -15

Har hört att vissa gör det, men det har jag nog aldrig gjort, använde bra vatten direkt från kranen, vi har bra vatten här i Borlänge. Men det skadar väl inte... så gör det om du vill det

21/10 -15

Om det går vägen står jag gärna på kö om det blir någon småplanta till salu i framtiden!!!!

24/10 -15

Marie, får man fråga vem som säljer den rariteten ?

24/10 -15

Två flaskor med fröplantor bjöds ut på tyska Ebay. Säljaren heter Orchidfactory2 och brukar erbjuda en del ovanliga hybrider och kloner. Mycket går relativt billigt, men inte dessa flaskor. Många bjöd. Slutsumman blev drygt 51 euro exklusive frakt. Nu gäller det att få så många som möjligt att överleva...

24/10 -15

OK, tack! Ska hålla ögonen öppna ...

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Marie S:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.