rotstickling

7/9 -14

Jag såg nånstans att man kan skära av en liten bot av luftrötterna på en phalaenopsis, och lägga i näringslösning för att producera en ny planta. Men jag undrar om man ska sätta toppen på roten nedåt eller uppåt? Och bara skära av den och imte gära något annat med den?

Jag jobbar på en piercing och tatueringsstudio, så jag har tillgång till autoklav, skalpeller, nålar och allt vad man kan tänkas behöva för att göra det sterlit. Så jag tänkte prova:)

Nyckelord: stickling, luftrot

7/9 -14

Jag har aldrig testat mer än att ha en phalaenopsiskeiki i vanligt vatten i en glasskål. Det fungerade fint i åratal. Jag/vi ställde den bara i 1-3 cm vatten beroende på hur hög phalaenopsisen var. Men det borde vara samma sak här. Sätta toppen på roten nedåt.

8/9 -14

För ett par år sedan provade jag att skära små bitar (2-3 mm stora) av rötter och bladkanter på en planta av Dactylorhiza traunsteinerii och sedan placera bitarna på näringsmedium. Jag steriliserade bitarna i natriumhypokloritlösning och väteperoxid.
Nästan 20 % av dem utvecklades till små plantor. Hur stor del av bortfallet som berodde på steriliseringen vet jag inte.
Kanske kunde det gå att utveckla metoden och använda den på arter som är svåra att föröka från frö. Jag tänker närmast på varieteter med avvikande färg som återgår till normalfärgen när man förökar dem på vanligt sätt.

8/9 -14

Det låter intressant!:) jag tror jag ska exprimentera lite med näringslösningar osv för att kunna klona!:)

9/9 -14

Glöm inte att fotografera och lägga upp här exhale. Jag gillar fotografier.

9/9 -14

Nejdå JeanetteG!:)

Jag gillar att fotografera också! Och så fort agar pulvret dimper ner i brevlådan så ska jag ge mig på både meristemkloning och rotkloning!:)

9/9 -14

Nejdå JeanetteG!:)

Jag gillar att fotografera också! Och så fort agar pulvret dimper ner i brevlådan så ska jag ge mig på både meristemkloning och rotkloning!:)

10/9 -14

Spännande med projekt, där någon bestämt sig för att prova på något nytt.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Henrik.L.A:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik