Mine dyrkingssteder

28/10 -12

Her er det noen bilder av stedene hvor jeg dyrker mine orkideer og andre planter. I tillegg til dette, er alle vinduskarmer fylt med planter. Det ser ut at jeg trenger et veksthus

Nyckelord: odlingsskap, terrarium

28/10 -12

Det ser väldigt mysigt och välstädat ut
Vilken enorm Dendrobium i knopp! Vilken är det?

28/10 -12

Takk, Annika! Jeg tenkte egentlig å komme med bilder av denne Dendrobium senere når alle knoppene åpner seg for den er veldig spesiell Men du er veldig observant Det er en Dendrobium finesterrae med 5 stengler. Stenglene ble oppdaget i begynnelse av august og bare idag beginner noen av knoppene å åpne seg sakte. denne plante er den største jeg har og min stolthet den har stått ute i full sol fra starten av mai til ca midten av september (tok det ut litt og litt for å venne den til temperaturen og lysmengden). Den ble kjøpt ifjår hos Schwerter og har fått 5 bulber første året og nå kommer den med 4. jeg synes den er ganske lettodlat, bare man må passe på å sette den i en tung potte for selve planten er så stor og tung at den velter lett. Potten har blitt veltet noen ganger, men den ser ut til å tåle ganske mye Flere bilder kommer senere!

28/10 -12

Ser v'äldigt fint ut. Fler än jag som har egen djungel

28/10 -12

Mycket hemtrevligt

28/10 -12

Å fint du har det!
Just så där är det, ger du orkide´intresset en lillfingernagel tar det ett tu tre över hela huset Jippii!

28/10 -12

Säger bara vooov!!! Så fint du har dina raringar!

28/10 -12

Jag ser fram emot att få se din finesterrae i blom

28/10 -12

Her er det mye spennende Synes du har fått til to kjempefine skap! Fikk lyst å kopiere viftene dine, er det to tårnvifter du har? Tåler de den høye fuktigheten?? Hvilken temperatur og RH har du?

29/10 -12

I det store skapet er 2 små pc vifter i tillegg til tårnvifta; i den mindre skapet er bare denne vifta. Kjøpt på Bauhaus for 100,- i juli måneden. Jeg er ikke akkurat forsiktig med den så den ene sluttet å snurre rundt men den fortsatt blåser. Jeg synes alikevel at den er så bra at jeg kommer til å kjøpe flere. De hadde også en liten hakk større. Vanner med høytrykksflaske (5 liter) neste hver dag (noen ganger annen hver dag når jeg ser at fuktigheten inne er ok. Ellers holdes fuktigheten i begge fra 96 % til 70 %. Lysarmaturene hviler seg helt ned på skapet så temperaturene nå er fra 26 til 18 og i varmere tider kanskje et par grader høyere. Skapene er relativt nye, men det ser ut at alle tryves inni der. I tillegg til orkideer bor det en kjøtetende plante der, hoya stiklinger og en epyfyllum stikling. denne Epyfyllum fikk jeg av naboen og den så ut til å dø ved å være bare i en glass med vann. Når jeg fant ut at den vokser i samme forhold som orkideer, satt jeg den i terraen og nå stortryves den Men alt som går inn sjekkes nøye for sykdomer og skadedyr og gjennomgår en profilaktikk med neem, zalo og pyretal løsning.

29/10 -12

Så trevligt du har ordnat det!

29/10 -12

Väldigt fint du har hemma för orkidéerna.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Olga:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik