Tar ni in era Cattleyor på nätterna nu?

10/8 -12

Igår natt va det 11,2 grader här...Det har regnat en massa så jag bar in mina Cattleyor för att torka upp lite härom kvällen. Det tycks mig att rekommendationerna brukar va att de inte ska ha lägre än 15 grader... Hur gör ni Cattleya-odlare tar ni in dem nu eller vad?

Nyckelord: Cattleyor, nattemperatur, utevistelse, ta in

10/8 -12

T o m här på Öland, så var det under 11 grader förra natten och kan nog bli rätt svalt i morgon bitti igen. Men jag tar inte in några nu, dom är rätt härdade och jag misstänker att det kan bli kalla nätter i Sydamerika också.
Däremot låter jag inte mina stå i för mkt regn. Jag har ganska många Cattleyor och dom i backar ute på bord i trädgården. Sen några dar i full sol.
Om det blir mer än nån mindre regnskur, så bär vi upp backarna under markisen på altanen, alternativt sätter in dem i växthuset. Jag hoppas kunna ha dem ute, i alla fall dagtid, några veckor till.

12/8 -12

Cattleya gaskelliana alba. Från skrubbhaxan. Fri bild.

Jag tar in de som blommar över natten eftersom tempen kryper ner mot 12-13 grader,
de andra får stå kvar ute ett tag till.

12/8 -12

Dom som blommar har jag i vardagsrummet hela tiden - vill ju njuta av blommorna och inte riskera att dom skadas av nån regnskur
Just nu blommar min vinterblommande percivalliana med en extra blomma och primärhybriden Minerva har sju stora knoppar

12/8 -12

Tack för era svar och extra kul med vackra blommor. Cattisarna åkte ut igen efter att ha varit inne och torkat upp och det va bra för i natt var det över 15 grader igen! Jag köpte en Blc Haw Yuan Beauty av Marita och den har inte hunnit vara ute så mkt eftersom jag inte vill ha blommorna ute - skulle bli tokig om någon insekt käkade upp dem! Jag har en percivalliana ungplanta och den får vara ute - kul att se att den kan blomma även på sommaren...
/Mvh, I

12/8 -12

Av mina Cattleyor så är det C. maxima (höglandsvarianten) som kräver svala nätter för att sätta knopp, den får stå ute till temperaturen går strax under 10C.
Mia: Härligt att få se en bild på sommarblommande C. percivalliana, jättefin!
Mvh
Mikael

12/8 -12

Tack Mikael - mkt intressant att höra att det faktiskt finns Cattleyor som gillar under + 10 C. Catt. maxima är vacker tycker jag - är den ljuskrävande och svår eller är den lätt? Jag har inte haft så stor tur med Catt. hittills, så jag blev glad när jag kunde få den jag köpte av Marita under senvåren att behålla knopparna och blomma på den bulb som hade blomskida när den kom. Sedan va det kul att även nästa bulb som inte kommit riktigt lika långt vid köpet oxå utvecklade knoppskida och nu börjat blomma senaste veckan! Vid basen på den nu överblommade första bulben att blomma, kommer nu oxå ett nytt skott så det verkar ju gå vägen med denna, hurra!
Jag har bara morgon till eftermiddagssol här nämligen...
/Mvh, I

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Isis:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik