Träff i Stockholm?

4/12 -06

Nu närmar sig ju mitt hemresedatum med rasande fart. Jag åker nu på söndag (10 dec) och landar på måndag morgon. Efter att ha läst om FORK och andra träffar så tycker jag också att det skulle vara kul att träffa några av er som bor i Stockholm och dess närhet.
Det finns ju massor av ställen vi kan träffas på.

Jag kommer va i stan i fyra veckor, men runt jul blir det ju lite tufft att hinna med så klart, men innan jul eller efter nyår eller både och. ; )

Är det någon mer än jag som tycker det skulle vara kul?

Nyckelord: Stockholm, OrkidéPrat Live

4/12 -06

Den 20 de har ju östsvenska träff.
Är dt någon som är medlem där mer än jag?
Thomas

4/12 -06

Jag är med!

Tycker det skulle vara jättekul att träffa lite likasinnat folk. Vilka ställen kan man träffas på?

4/12 -06

För er som har en sån affär är väl orchidehuset det givna stället för flockmöte?

4/12 -06

Eh? Det stället betar man ju av på en kvart eller så. Sen har de en tendens att köpa in typ max 3 plantor av allt som är intressant så det kommer bli slagsmål om allt det roliga. Fast vi skulle ju kankse kunna berätta för dem att vi kommer så de kanske kan köpa in lite mer skoj. Eller boka en privat kväll där. Kan kanske bli lite dyrt.

5/12 -06

+ 6/12 -06

Jag skulle också vilja träffa dig Mia och alla er andra. (Själv hade jag planerat att åka kring den 18/12, men det verkar som om det är bara jag som har lust att göra det - fast vi skulle vara två om saken... Alltså, av allt att döma, blir det en riktig svensk jul igen och det känns, trots allt, ganska tryggt. Med andra ord: det verkar som om jag blir
disponibel... ) Kom med förlag om en eventuell träff.
Kram på er/ Lina

5/12 -06

Jimmy, jag tycker det låter som en bra ide med en "egen" träff på orchidehuset. Det kostar 200 kr per person och man får själv bestämma vad de ska prata om.
Annars finns ju alltid Bergianskas Anderssons växthus. Atlas: har du varit där på sistonne? Finns det något att titta på där just nu?
Jag känner ju Åke Kestner lite sen min tid i Svenska Clematis Sällskapet (han är huvudträdgårdsmästare på Bergianska och bor på området) och vi kan kanske få låna samma lokal som Clematissällskapet brukar vara i. Då kan vi fixa vår egen fika (finns kaffebryggare och kylskåp där) och ta med oss bilder eller till och med dia eller powerpoint presentation av våra plantor. Jag tror all utrustning finns att låna där.

Låter det som något bra eller är det roligare att titta på blommorna "live"? Ska vi ses hemma hos någon som har plats? Passar det bäst på helgen typ söndag 17 dec?

5/12 -06

ROLIGT!!!! Får en småländsk Uppsalabo vara med...? Bara vi inte irrar runt oss för mycket i Sthlm, för såååååååååååååå slängd i huvudstaden är jag, även om den bara ligger 1h bort med buss... * rodnar * Helger passar mig bäst eftersom jag jobbar vardagar...

Kul idé Mia.P och roligt att du kommer hem till "kalla" skandinavien!
//Åsa

5/12 -06

Skönt att det behövs en stockholmare i exil för att få i gång en träffa i Stockholm, jag är gärna med.

5/12 -06

Jag är ju oxå Stockholmare i exil! och skulle hemskt gärna vilja komma ner från de "norra utmarkerna" och gå på träff med likasinnade.

5/12 -06

Va roligt att vi ser ut att bli några stycken. Vilken av mina idéer tycker ni låter bäst? Bergianska Anderssons Växthus? Bergianska privat lokal (om det går att ordna)? Orchidehuset privat träff (200 kr per man)? Träff hemma hos någon som har plats?

5/12 -06

Hmmm

Att se Bergianska vore ju trevligt. Har faktiskt inte varit där och tittat på samlingarna. (mitt orchideintresse startade efter jag studerat klart på Stockholms Universitet.)

5/12 -06

Får jag hålla handen på någon som vet vart vi ska? Liten blåögd blondin hittar ju inte som sagt... (ok, hittar orkidéehuset). Är det någon som kommit på ett bra datum?
//Åsa

5/12 -06

Jag kommer med! Jag tycker att Bergianska låter bra. Jag tror bara att samlingarna stänger klockan 19 så vi får träffas före dess.

Bergianska ligger vid T-bana Universitetert, man promenerar från tunnelbanan ca 10 min.
Man kan också åka med Roslagsbanan från Tekniska Högskolan till... Frescati ...

Kanske kan vi ses i mellandagarna? Den 27 är mitt förslag. (När som helst utom den 8, 10, 15, 18 och 28 för då har jag andra grejjer)...
Har förresten tänkt att gå till Östsvenska klubbens träff den 20. Är medlem fr.o.m januari.

5/12 -06

Måste man vara medlem för att gå på Östsvenskas möte?

5/12 -06

Jag tänkte på söndag 17 dec, 27 är ju en onsdag och alla är inte lediga i mellandagarna. Eller hur ser det ut för er andra?
Edvard Andersons växthus är öppet dagligen 11- 17.

5/12 -06

Söndag den 17 december är toppen! Ska vi säga klockan 14?

Jag har tänkt att gå på Östsvenska mötet även fast jag itne är formell medlem ännu. Jag tror att, för att inte bli avvisad på plats, så klämmer man iväg ett e-mail och frågar om man får komma på träffen. När det gäller föreningar så brukar jag gå dit för att kolla av vad det är för folk först, innan jag blir medlem. Det brukar aldrig vara något problem.

5/12 -06

Östsvenska brukar träffas på fredagar så jag blev misstänksam och gick in på deras hemsida, och mycket riktigt, mötet är den 15:e. (Den 20:e var i oktober). Själv måste jag gå eftersom jag har lånat ett par böcker där. Det går nog att gå dit utan medlemsskap, ingen kollar ju upp något, men medlemsskapet är billigt. Annars kan du väl gå in som någons son. Det vore kul att träffas och Bergianska låter mysigt. Den 15:e är perfekt för mig men då är det ju klubbmöte.Jag tycker den 30:e annars är jag bortrest i mellandagarna. Kan man ha möte på Orkidehuset en lördag eftermiddag?

5/12 -06

Om alla är med på söndag 17 dec så spikar vi det. Kl 14 låter som en bra tid tycker jag med. Så då träffas vi alltså i Edvard Andersons växhus då? Om man är en större grupp vill de gärna att man anmäler i förväg att man kommer. Ska jag försöka få tag på Åke Kestner och be honom guida oss? Då kan vi få gå bakom kulisserna också, det har jag gjort förrut med honom en gång och det var kul.

5/12 -06

Edvard Andersons växthus, är det det åttakantiga växthuset? Visst Mia, det låter som en bra idé bara det passar alla andra också. Naturligvis är crystal välkommen till vår lilla grupp.

5/12 -06

Söndag 17 dec klockan 14:00 passar mig perfekt. Dom har ett jätte stort orkidé rum som inte är publikt (där förvarar dom nog sin ca 1 meter i diameter stora Coelogyne cristata samt allt godis som tex Thomas Höijer samlat i det vilda) om du kunde fixa in oss där Mia så skulle vi nog alla bli väldigt glada.

Spindeln: Du tänker på Victoriahuset det är stängt på vintern (klart värt ett besök när det är öppet).Edvard Andersons medelhavsväxthus hittar ni här och ser ut så här.

/Daniel

5/12 -06

Söndag 17 dec 14:00 bokat, Jag kommer.
/Magnus

5/12 -06

Ja, Daniel, jag vet. : ) Det var därför som jag hade tänkt fråga Åke om han kan visa oss det. Jag har varit där tidigare en gång, men var ju inte alls lika intresserad av orchidéer då och vi tittade mest lite snabbt på dem då. Jag pratade med min pappa som känner Åke och han sa att de kan ha gjort några ändringar i växhusen bakom, men att jag alltid kan fråga Åke i alla fall. Det värsta som kan hända är ju att han säger nej och då går vi själva runt i den öppna delen och kollar bara.

Hur många blir vi? 7 st? Jag ska ringa Åke imorgon och höra vad han säger.

/Mia

5/12 -06

17:e kl. 14:00 är jättebra! Och hemligt Orkidérum låter ju urspännande!
Thomas höijer, är inte det han som upptäckte Trisetella hoeijeri?

5/12 -06

Från SU-Nytt nr 2 - 2004

"Bergianska trädgården har flera hundra
orkidéer i sin ägo. Intresset är extra
stort för släktet Dracula där trädgården
har drygt 70 av de ungefär 100 kända
arterna. Tre anställda vid Bergianska
trädgården har hittat flera nya orkidéarter
i Sydamerika. Några av dessa arter
har blivit uppkallade efter dem: Dracula
lindstroemii efter Manne Lindström,
Trisetella hoeijeri efter Thomas Höijer,
samt Masdevallia henniae efter Henni
Wanntorp."

5/12 -06

Hej!
Ursäkta att jag lägger mig i lite.
Tänkte på träffen med orchidesälskapet. Jag har varit med på de flesta av årets möten utan att jag fått av mig att betala avgiften... Slarv... Och ingen har sagt något. Vet att potentiella nya medlemmar alltid är välkomna. Dethär mötet tror jag kommer att bli rätt trivsamt. Glögg och frågestund och folk som har med sig plantor att visa upp och försäljning. Den kan vara värd att bevista. Ett bra tillfälle att lära känna folk. För er som inte bor i stan, så kan jag berätta att man kan komma över roliga plantor till riktigt trevliga priser på mötena.

6/12 -06

Ok, Östsvenskaträffen verkar också ganska trevlig. Var brukar ni träffas?

6/12 -06

Count me in! I'll be there! Ska se om jag inte kan lura med mig syrran oxå, hon har ju viss förkärlek till växter även om det inte just är orkidéer... (oki, hon är på god väg, har två masdevallia) Får hon oxå hänga på?
//Åsa

6/12 -06

Hej!
Får jag också hänga med till Edward Anderssons? det låter så kul!
//Helena

6/12 -06

Hej!
Här är en till som gärna vill hänga med! Det låter jättetrevligt!
Hoppas att vi ses den 17/12!
Stina T.

6/12 -06

Det är klart ni får! : ) Alla som vill får komma var ni än bor.
Jag skickade ett mail igår till Åke, men jag har inte fått något svar ännu. Jag väntar och ser hur det går. Även om vi inte får gå bakom kulisserna så är ju den publika delen riktigt fin också. Hade tidigare årskott där jag med precis som Daniel, men inte längre sen jag flyttade hit.

6/12 -06

Jag är skitglad, för att ni har bestämt datumet som faller in i min ledig helg! Så det betyder att jag kan naturligtvis dyka upp

6/12 -06

Som sagt, jag kommer. Tiden passar mig utmärkt. Ska vi bara träffas utanför och gå in samlad tropp? Ska vi ta ficka med oss och vara i Clematis Sällskapets rum, som Mia föreslog först?

Var roligt det blir att få träffa så många! /Lina

6/12 -06

Fredagsmöten hålles, där inget annat angives, i Magnelisalen vid Stockholms Universitet, Svante Arrhenius väg 12. Tag gärna med en enkel förtäring till pausen på dessa möten. Plantauktion och bokutlåning vid varje möte.
detta om östsvenska jag vill nog komma på detta möte och kan mycket väl tänka mig bergianska den 17de.
Vore himla kul att få komma lite bakom på bergianska....
Thomas

6/12 -06

Fick svar från Åke. Tyvärr kan han inte på helgen, men jag fick ett tips att kontakta Inga-Lill Zarif. Jag skickade ett mail till henne och vi får se vad hon säger.
Jag frågade även om det fanns någon chans att se samlingarna på en vardag istället. Vi får se vad svaret blir. Om det finns det är det någon mer än jag som vill gå då också?

Vi håller oss fortfarande till kl 14 sön 17 dec tycker jag. Det finns ett fik inne i Edvard Andersons växthus, så då behöver vi inte ta med oss någon fika.

6/12 -06

Här går det undan i svängarna. Fick ett supersnabbt svar från Inga-Lill och ringde upp henne och pratade. Hon kommer gärna och visar bilder på sina drygt 300 orchidéer. Jag ska bara fråga Åke om den där lokalen så vi har någonstans att vara. Jag ringer honom imorgon.
Om vi inte blev för många var vi dessutom välkommna hem till henne någon dag. Hon skulle få en ny ljusramp på fredag 15 så 17 passade inte för hembesök. Hon ville göra iordning de skåpet först. Men efter nyår kanske eller om hon kan i mellandagarna.

Vi får se hur det blir. Jag skriver mer info imorgon när jag har pratat med Åke om lokalen.

6/12 -06

Skulle hon visa oss samlingen eller bara bilder?

6/12 -06

Hon skulle visa bilder garanterat. Bilderna är på hennes samling som hon har hemma i sin lägenhet som jag förstod det. Det kan ju även vara andra bilder som hon har.
Ev. kunde hon guida oss runt i Bergianskas samlingar om hon får tillstånd till det. Det kan tydligen vara rätt svårt att få se samlingarna enligt henne. Hon kunde tänka sig att visa sin egen samling på 300 orchidéer om vi inte blev för många. Hon tyckte att 10 st var många. Men det kunde inte bli förrän efter jul i så fall. Hon ska nämligen få sin nya ljusramp 15/12 och hinner inte göra iordning skåpet före jul.

6/12 -06

Just nu är vi 13 st som det ser ut. Jag (Mia), Gtgoog(Jimmy), aa(Lina), juanna(Thomas), Magnus A (Magnus), Kamila(Kamila), Stina T.(Kristina), Helena B D (Helena), Eric F.(Eric), crystal (Åsa), Atlas (Daniel), Spindeln(Eva) och Kabl (Kristina). Är det någon som känner sig glömd eller som inte vill va med?

Jag tänkte nämligen anmäla till växthuset också att vi kommer. De vill gärna att man anmäler i förväg om man kommer som en större grupp.

6/12 -06

Jag hänger gärna med den 17e kl 14!

6/12 -06

Hej på er alla,

Samtalet började med en inbjudan från Mia om att vi ska träffas. Vi skriver till varandra och byter erfarenhet. Att få en chans att se varandra i ögonen kan bli en idealisk möjlighet att ta reda på mera om växterna vi bryr oss om.… Så tack Mia P.

Om Åke inte kan visa oss runt, går det bra för mig. Och det är inget tragiskt heller om Inga-Lill visar bara bilder, eller har möjlighet att visa sin samling vid ett annat tillfälle och för bara 10 st. av oss. Mias förslag var att vi skulle träffas på ett inspirerande ställe. Edvards Anderssons Växthus verkar passa oss alla. Dag och tid har visat sig vara OK. Vad kul! Vad mera? Det är utmärkt också att det finns ett fik där inne.
PS.
Björn: du har hållit dig tyst. Är du hemma? Följer du med?
PS 2.
Utöver inträdes avgiften, måste vi samla en slant förr Inga-Lills medverkan eller för någon annans?
PS 3.
Jag är säker på att ingen glömmer kameran.

Hälsningar till er alla. / Lina

7/12 -06

Lina -- jag kände din tanke redan före du tryckte på 'lägg till din kommentar'-knappen. Precis som du så tycker jag det är en härligt idé och det ska bli himlans kul att träffa er allihop.

Ett litet PS från mig: Jag kommer ha på mig en OrkidéPrat-namnlapp Och jag är ganska dålig på namn så ni andra får gärna ha det också!

7/12 -06

Ja, då är vi 14 st. Välkommen du också Björn!

Jag vet ännu inget om någon vill ha någon form av ekonomisk kompensation. Inga-Lill verkar bara tycka att det är kul att visa oss bilder som det lät på henne. Vi kan ju alltid bjuda henne på fikat i alla fall. Inträdet till växthuset är 50 kr per person. Jag återkommer med mer info när jag pratat med Åke.

7/12 -06

Kram! Om det behövs något så fixar vi det. /L

7/12 -06

Sôstera mi bidde eld och lågor när hon hörde att jag skulle till bergianska... Hon vill oxå hänga med... Om det inte passar att hon hänger på gruppen så sätter jag henne under första bästa träd i växthuset å säger "lukta på blommorna tills jag kommer tillbaka" så är hon säkert nöjd med det oxå... =p

7/12 -06

Nu blev vi en riktigt fin skara

Vad ska vi kalla oss då?=) STORK, SORK. SNOR?

7/12 -06

Jag vill oxå följa med! Finns det plats?

7/12 -06

SNOR står för Sveriges Näsflöjtsorkester se: http://www.snor.nu/
S brukar stå för Sverige, Skåne eller södra ...
STORK hade väl varit ett passande namn eftersom ni ska träffas i STockholm?
Iof har jag inte med saken att göra men jag hade så rysligt gärna velat följa med er. Hoppas ni får en jättetrevlig dag tillsammans!

7/12 -06

Jag tycker STORK. SORK låter som om det är ett gotländskt sällskap. : )
Åsa, visst får din syster komma och nikordia, du med är välkommen. Vi är nu 16 st.
Jag vet inte hur det går med lokalen som jag pratade om tidigare. Åke ska vara borta på semester då, så det kanske inte går. Men vi kan ju alltid sitta i fiket i så fall. Inga-Lill ville ändå visa bilderna direkt från datorn i vilket fall och det finns ju eluttag där upp också.

7/12 -06

För en gångs skull grämer det mig att jag inte bor i Stockholm... Jag hoppas ni får det riktigt kul! Berätta gärna för oss andra sedan om er sammankomst.

7/12 -06

Ja, alla förslag till de olika träffarna den 17:e låter utmärkt kl 14.00 men de vore mycket intressant att också intressant att se de både samlingarna både hos Åke och Inga-Lill.

7/12 -06

Synd att man inte kan men jag hoppas att ni får det riktigt trevligt

7/12 -06

Vad sägs om SOSIS = Stockhols Orkidé Intresse Sällskap? Jimmy, medlemmskapet i Östsvenska kostar 50:- per år.

8/12 -06

Hej, här är en till Stockholmare..finns det plats för mig med på Bergianska?
Häls Helena

8/12 -06

Hej alla!
Har nu pratat med Naturens hus på Bergianska om en lokal. Inga-Lill tycker det blir lite för trångt i fiket nämligen och hon har nog rätt nu när vi blivit 17 st. För såklart att du också är välkommen Helena (plumeria)!

Lokalen i Naturens hus är ledig 17 dec, men det finns ett krux. Den kostar 2500 kr att hyra. Jag vet inte hur ni känner inför det. Den summan delat på 17 skulle göra 147 kr per person och sen blir det ju inträdet till Edvard Andersons växthus på det med 50 kr. Så en 200 kr per skalle blir det då.

Känns det ok?
Eller ska vi helt enkelt strunta i Naturens hus och då även säga till Inga-Lill att vi inte får tag på någon lokal? Det kan ju innebära att hon inte vill komma.
Skriv och säg vad ni känner. För min del känns 200 kr ok eftersom det skulle vara kul att höra henne berätta och visa sina bilder. Hon kan även ta med sig några av sina orchidéer om hon har någon i blom skrev hon i sitt senaste mail.

Som sagt, jag bokar inget innan jag hör ett ja från alla.

/Mia

8/12 -06

Personligen tycker jag inte det känns så spännande att sitta och titta på bilder, det kan vi ju göra här på nätet. Jag tycker vi träffas, fikar och njuter av dom orkidéer och andra växter som bjuds på Edvard Andersons växthus (vi kan ju alltid garva åt någon stackars Phal hybrid på plantagen också).

8/12 -06

Håller nog med Atlas, även om bilder alltid är trevligt så kan det väl i så fall vara ÄN trevligare att lära känna varandra "in person" i så fall å diskutera det man sett live i växthuset?
Vad tycker ni andra?
//Åsa

8/12 -06

Jag håller med Daniel och Åsa.
/Magnus

8/12 -06

Ja, Atlas har rätt och det kanske inte blir 17 st och som sagt bilder är trevligt att titta på men för 147 kr blir det något dyrt.

8/12 -06

Ok, bra att ni säger vad ni tycker. Jag tänkte på det också. Vi vill ju helst lära känna varandra på riktigt och tiden kommer nog gå åt till det i alla fall. Jag säger till Inga-Lill att vi inte har fått tag på någon lokal och om hon vill komma ändå så är det kul, men att det kanske kan finnas möjlighet för några av oss att besöka henne hemma istället någon gång och titta på hennes samling. (Vid ett annat tillfälle om hon har tid.)

Det ska bli jättekul att ser er alla. Och visst är växthuset tillräckligt att titta på och så har vi ju alltid Plantagen inom gångavstånd som Daniel skriver. Där kan vi som inte har (för) många Phalar skaffa några nya onamnade hybrider. ; )

/Mia

8/12 -06

För att krångla till det har jag pratat med östsvenskas styrelse.
Dom hälsar er icke och medlemmar hjärtligt välkommna på fredagen.
Dessa östsvenskar är garanterat sådana likasinnadesom ni alla efterlyser.
Jag personligen kan gott tänka mig att köpa något billigt på auktionen där, ibland finns det riktiga kap...
Jag hänger naturligtvis gärna med på lördagen också, eller kan man få för mycket av orkideer???
Thomas

8/12 -06

Ja, jag tänkte försöka gå på båda. : ) Jag tror aaaaldrig man kan få för mycket av orchidéer. ; )

8/12 -06

Hej! Vill inte binda mig för söndagen. Har det lite snurrigt inför jul och ska resa bort några dagar senare, så det är lite att göra hemma. Däremot räknar jag med att komma på fredagen. Vill någon ha "vägledning" dit, kan vi stämma träff vid tunnelbanestationen Universitetet. Helena och jag är kompisar. Vi och en till brukar fika innan mötet. Någon som har lust att haka på?
Eric

9/12 -06

Jag ska nog också gå på båda. Och Erics förslag om att någon kan visa vägen ska jag nog haka på. Skulle nog aldrig lyckas hitta dit utan hjälp. Vilka tider är det som gäller? Jag går ju i skolan till kl. 14:00.

9/12 -06

http://maps.eniro.com/servlets/TilesData... karta...
Lokalen finns i arheniuslaboratoriet.
Så långt bort från tummelbanan som möjligt på detta hus ingång på båda sidor.
Obs det är låst och man får vinka vänta en stund ibland.
Det är Magnelisalen som man skall till.
Jag jobbar tyvärr tills det är dags att hämta familjen så jag åker bil.
Thomas

9/12 -06

Angående mötet på fredag, så rekomenderar jag att man tar ingången på Ahreniuslaboratoriet som ligger på "bortsidan" från tunnelbanan, med en parkering utanför. Den ingången brukas det hållas en viss uppsikt över och inte den andra. Gjorde själv misstagaget att ta den andra ingången första gången...
Beträffande vägvisning, så kan vi antingen göra upp en tid då någon är vid T-banan eller så kan ni få mitt telnr. Kanske det första är bäst, om något skulle hända. Jag har två kompisar som räknar med att gå på mötet, så åtminstonde någon av oss bör kunna ställa upp på att visa vägen. Skulle rekomendera att man ses vid 18.35-18.40 tiden. Inte senare. Det tar några minuter att gå och det är kul att vara i tid och se vad folk har med sig för plator att visa upp eller till försäljning, innan träffen börjar.
Eric F.

10/12 -06

Hej, Eric, Johan och jag föreslår att vi alla samlas i bortre högra hörnet alldeles utanför spärrarna i T-banan kl 18.30-35 på fredag.
Häls Helena

10/12 -06

Erik, var brukar nui fika? Jag tycker det är svårt att hitta dit fasän jag varit där tidigare, sist höll jag på att gå vilse då jag skulle gå hem. Det är klart att jag till slut hittar men det är mörkt å lite otäckt.

10/12 -06

Hej,

Jag vet ej om jag har tappat del av informationen, men ska vi ha någon vägledning till Bergianska/ Edvard A-s växthus? Eller ska vi träffas just där – på sön. den 17/12 kl. 14.00 ?

PS. Jag tänker också fixa en OrkidéPrat - namnlapp, fast Jimmy känner igen mig nu…

Hälsningar/ Lina

10/12 -06

Spindeln.
Som det ser ut nu, ska Helena Johan och jag ses på ett fik som ligger i T-Hötorgets entrehall kl 17, eller strax efter, för att ha nära till T-banan. Det är helt ok att haka på.

12/12 -06

Vad sägs om att alla som vill omplacera någon orkidé tar med sig dom så kan vi hålla en inofficiell auktion? Jag har några som jag inte har plats för och jag vet att mamma tar död på dom på en månad så det skulle kännas tryggare om någon med hjärta för orkidéer ville ta hand om dom.

/Daniel

13/12 -06

Hej gänget!

Jag kommer gärna också med på fredag kl 17 och fikar vid hötorget om det är ok.

Sen angående på söndag så ses vi väl där utanför Edvard Andersons växthus kl 14. Jag kan möta upp någon vid Odenplan om ni inte hittar.
Jag tänkte ta den här bussen därifrån.
Från SL s hemsida:
Vid Odenplan byter du till buss 40 mot Stora Lappkärrsberget.
Den går från Odenplan 13:43.
Du är framme vid Bergiusvägen ca 13:55.

13/12 -06

Daniel, menar du till fredagens möte eller söndagen?
Det vore superkul att vara med på auktion, men jag kan ju inte ta med dem till USA. : (
Synd.

13/12 -06

Jag ska försöka ta mig till Hötorgshallen på fredag, jag har lite späckat program den dagen. Jag ska försöka lokalisera er fastän jag inte vet hur ni ser ut.

14/12 -06

Spindeln!
INTE saluhallen! ENTREHALLEN T-banan Hötorget. Under Korsningen Kungsgatan Sveavägen. Jag är lång relativt blond, har hästsvans och skägg och mustache, glasögon. Helena har långa dreds.

Hoppas du hinner läsa detta och att vi ses på fiket.
Eric F.

16/12 -06

Hej alla!
Tänkte bara tala om att jag inte kan komma till träffen på Bergianska i morgon, har blivit sjuk. Hoppas att ni får det jättetrevligt!
Helena B D

16/12 -06

Hej, jag har fått en snabbvisit av den-där-vintersjukan-som-kan-smitta-genom-princesstårtor-och-som-tog-död-på-en-stackars-tant, så kan inte heller komma. Tydligen kan man smitta flera dagar efteråt, så jag och min sambo sitter i frivillig karaktän Hoppas att ni får det mysigt!
Felicia.

17/12 -06

Snyft, jag har tyvärr fått en släng av årets influensa med redig feber. Kan därför inte komma idag.
Ni får ha det så kul och ta många bilder att slänga upp här. Jag hoppas att det kommer bli fler Stockholmsträffar så att jag också kan vara med.

17/12 -06

Krya på dig fort, Gtgoon! Sen ser vi fram emot reportage från detta möte, hoppas det inte blev sista-minuten-manfall utan att ni blev ett rejält gäng! Vi andra vill förstås höra allt om hur ni hade det sedan, och se bilder på er och vad ni såg!

17/12 -06

Jag ska inte heller iväg Det kom upp att jag ska jobba nu alla 7 dagar i råd till kl 19.00 och t.o.m. själva julafton. Jag har för mycket att göra hemma som jag hinner inte med i veckan. Typ städa, handla 2 ton mat....osv. Ni får ha det så bra och jag hoppas att jag är den sista som är "tvungen" att hoppa av. Snyyyyft.

17/12 -06

Jag kommer inte heller, fick ett sorligt meddelande på fredasgnatten.

17/12 -06

Tack för en trevlig stund på Bergianska I dag, hoppas ni såg många fina orkidéer inne I växthuset. Roligt att träffa er alla och hoppas vi kan ses snart igen.

/Daniel

17/12 -06

Stort tack alla som kom till Bergianska! Vi var 12 eller 13 som fikade och sedan strövade runt i växthuset. Mycket trevligt och ett stort tack till Mia.P som kom med initiativet och även såklart till alla som deltog!

18/12 -06

Ja, det var roligt att träffas! Jag reser till Bulgarien i morgon, men kommer med extra kommentarer därifrån./L

18/12 -06

Tack Mia för ditt initiativ, det var jättekul att träffa er alla och jag hoppas vi kan göra om det;-)
PS Mia, glöm ej torsdag.
Helena

21/12 -06

Helena, såklart jag inte glömmer idag torsdag. : ) Jag har ju sett fram mot det nu i ett par dar. Vi ses ikväll.

Det var verkligen kul med alla som kom i söndags. Jag trodde aldrig vi skulle bli så många när jag först la upp inbjudan. Åååå, ni har så mycket kunskap och jag gör mitt bästa att lära mig allt. ; )

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Mia.P:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.