plantera orkidé i glaskruka utan jord?

24/8 -11

En kollega till mig har en orkidé i en glasvas utan jord. Bara lite vatten i botten. Funkar det?

Nyckelord: glaskruka

24/8 -11

Det funkar alldeles utmärkt bara man inte fyller på för mycket vatten. Jag satte två sticklingar av Vanilla planifolia i lite vatten i en glasburk i vintras för att de skulle utveckla rötter. Båda två har fått vara kvar i burken och har nått en längd på mer än en meter vid det här laget. Dessutom har burken invaderats av mossa - och en växt som ser ut som en liten ormbunke - som har etablerat sig helt spontant. Kanske genom sporer eller små växtdelar som fanns på sticklingarna.

25/8 -11

Om det är en Phalaenopsishybrid så funkar det utmärkt, dock skulle jag avråda från att låta vattnet stå alltför länge utan att byta ut det med jämna mellanrum, annars blir det grönt i vattnet. Det räcker med några cm med vatten i botten om vasen är vid och inte hög och rötterna är i vattnet.

2/9 -11

Kan min phalaenopsis stå kvar i sin plastkruka och ytterkruka i keramik ? Eller måste jag köpa en ytterglaskruka ?

2/9 -11

Katharina: Du behöver absolut inte köpa en ytterglaskruka om du inte vill. Plastinnerkruka + ytterkruka i keramik fungerar alldeles utmärkt - en lite vidare ytterkruka är dock att rekommendera så att det inte blir för tätt om plastkrukan utan att komposten har möjlighet att torka upp i normal takt

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av auliam:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik