Hänga ut i träden

18/5 -10

Jag är nybörjare på det här med orkidéer men har ikväll lärt mig att man bland annat ska kunna hänga ut Cymbidium i träden. Men då dök ju så klart fråga upp i mitt huvud..hur hänger ni upp de i träden? Det kanske är en dum fråga..

Hur gör ni?

Nyckelord: Träd, Cymbidium, ohyra, Utomhus

19/5 -10

Om du ska ha dom i träden är nog en ampel det bästa. Ställ krukan i ampeln och häng upp i träden.

19/5 -10

Under träd är bra för då får de lagom med ljus. Stora plantor kan vara svårt att hänga upp, ampel kan vara bra. Jag binder ofta korgar direkt på stam och i grenklykor, där sätter jag mina orkidékrukor.

19/5 -10

vet inte hur ni andra har det, men jag måste hänga mina krukor fritt, sitter de för tätt till stammar eller bladverk så dröjer det inte länge förrän det kryllar av gråsuggor i komposten - och de bara älskar de gröna spetsarna på orkideerötter och givetvis nya skott! Jag hänger ut allt ör orkideerna trivs så mycket bättre utomhus över sommaren, men jag får vakta dem .... tänkte börja i år med att sätta limringar på trädstammarna eller grenar som jag har hängt orkideer i/på. Får se om det går bättre?

19/5 -10

Då jag var attans snabb att hugga ner alla träd på tomten då vi flyttade hit har jag inga träd alls att hänga mina i... Jag löste problemet med en torkvinda från ÖB, inte alls dyr, sen lägger jag en skuggväv över vindan och sätter fast denna med en miljard klädnypor. Orkidéerna får då en skuggig och "djurfri" miljö men den är sjutton inte snygg och fungerar även som fågelskrämma...

19/5 -10

Mina får stanna inomhus. Vill inte ha gråsuggor boende i mina orkisar....

19/5 -10

Har inte sett någon gråsugga, däremot en del harkrankslarver. Harkrankar kommer ju flygande. Ibland någon fjärilslarv som gärna knaprar på bladen. Värst är dock en del fåglar som plockar ur vitmossan gång på gång. Om jag har dem på marken kommer stenkrypare(tusenfotingar) och i värsta fall sniglar. Trots objudna gäster överväger fördelarna med att ha plantorna ute. Sätt bara inte ut dem om det är kallare än +10°. De behöver ju växa också och då måste det vara tillräckligt varmt. På hösten kan man tillåta lite svalare då det närmar sig vinterperiod med vila.

19/5 -10

Jag har ingen trädgård alls men min balkong fungerar jättebra den med. Jag har fått ett nytt specialdesignat bord som karl´n har snickrat ihop som är fylld med plantor nu (2.3 m långt och 30cm brett). Igår vid 21 så var det fortfarande 20grader varmt så jag hoppas nu att det ska vara lagon temp för alla plantor. Det blev väldigt tomt i fönstren nu med bara några phalar och paphar kvar .

20/5 -10

Gråsuggor såg jag inte till i mina plantor jag hade ute förra året, däremot tusenfotingar, rödaktiga smala. De verkade dock itne ha gjort någon skada på varken rötter eller blad skönt nog

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.