Macodes petola

Rullar ihop bladen. Från En person som inte är medlem längre.

21/3 -10

Jag har en liten Macodes petola som växer och ser ut att trivas, men den har en tendens till att rulla ihop bladen. Vad kan det bero på?

Nyckelord: Macodes petola

21/3 -10

Jag skulle misstänka någon form av ohyra. Kan du se om det finns "något" där bladen rullat ihop sig?

21/3 -10

Nej, jag kan inte se minsta spår av ohyra. Bladen är fasta och fina, möjligen lite mörka

21/3 -10

Förr torr luft kanske?

21/3 -10

Jag gissar också på för låg luftfuktighet

21/3 -10

Ja, kanske. Det har uppstått under vintern och denna vinter har det ju blivit ganska torrt inne eftersom det har varit så kallt ute. Det kan nog vara orsaken.

22/3 -10

Jag sprayar den mycket försiktigt med sprayflaska ibland, men nu läste jag att den inte tycker om vatten på bladen. Hur gör ni som har den i skåp? Blir det inte fuktigt på bladen då?

22/3 -10

Jag har haft en Macodes nu i ett par år som bor i mitt växtskåp. Jag har försökt ett par gånger att ha den istället på fönsterbrädan men då ser den alltid så ledsen ut, så nu fick den återigen flytta tillbaka till växtskåpet. Jag tror också att det är torr luft som gör att bladen rullar ihop sig. Fast jag duscha nog även bladen. Bra eller dåligt har jag inte tänkt på.

14/2 -11

Orsaken till att den rullade ihop bladen tror jag var torr luft, precis som Merwic föreslog. Jag ställde hela krukan i en stor glasbehållare (tror att det egentligen är tänkt att det ska vara ett stort ljus i den), med lite stenar på botten. Så ser jag till att det är lite vatten i botten på behållaren, men att det inte når upp till krukan, som står på stenarna. På så vis blev det som ett litet miniskåp, dessutom så har jag duschat den försiktigt med sprayflaska. Efter detta arrangemang har den inte krullat ihop bladen . Den blommade i julas och det kommer ett nytt litet skott vid roten. Blommorna är mycket små och oansenliga på en lång stängel.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.